Brug Livetransskribering

Du kan bruge Livetransskribering på din Android-enhed til at optage tale og lyd og se det som tekst på din skærm.

Download og aktivér Livetransskribering

Vigtigt! Hvis du har en Pixel-telefon, skal du springe til Pixel-sektionen nedenfor.

1. Download Livetransskribering og lydnotifikationer i Google Play.
  2. Gå til sektionen med oversigten over alle dine apps.
  3. Tryk på appen Livetransskribering Transskribering.
  4. Tjek, at du har internetforbindelse.
  5. Hold enhedens mikrofon i nærheden af den person eller lyd, du vil optage. Du finder som regel mikrofonen i bunden af din enhed.

Pixel: Aktivér Livetransskribering

Livetransskribering er allerede installeret på Pixel-telefoner og andre udvalgte Android-telefoner. Sådan aktiverer du Livetransskribering:

1. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Hjælpefunktioner, og tryk derefter på Livetransskribering.
  3. Tryk på Åbn Livetransskribering.
  4. Tryk på OK for at acceptere tilladelserne.
  5. Valgfrit: Skift din genvej til Livetransskribering. Få flere oplysninger om genveje til hjælpefunktioner.
  6. Du kan starte Livetransskribering ved hjælp af genvejen til Livetransskribering (stryg opad med 2 fingre, eller tryk på knappen til hjælpefunktioner Hjælpefunktioner).
  7. Tjek, at du har internetforbindelse.
  8. Hold enhedens mikrofon i nærheden af den person eller lyd, du vil optage. Du finder som regel mikrofonen i bunden af din enhed.

Brug Live transskribering offline

Download sprog til offlinebrug

Download sprog, som kan bruges offline, når internetforbindelsen er begrænset, f.eks. på rejser eller på steder med dårlig forbindelse. Dette sparer også mobildata.

Vigtigt!

• På udvalgte Android-enheder og alle Pixel-enheder, der kører Android 12 eller nyere, kan du downloade flere sprog, f.eks. engelsk, fransk osv. til offlinebrug.
  • På udvalgte Android-enheder, der kører Android 8, 9, 10 eller 11, kan du downloade engelsk til offlinebrug.
  1. Åbn Live transskribering Transskribering på din enhed.
  2. Nederst på skærmen skal du trykke på Indstillinger Indstillinger og derefter Flere indstillinger.
  3. Rul til "Primært sprog" og "Sekundært sprog".
    • Kan downloades. :
      • Hvis dette symbol vises efter et sprog, betyder det, at du kan downloade sproget.
      • Hvis dette symbol ikke vises efter et sprog, kan det ikke downloades.
    • Downloader : Betyder, at du downloader sproget.
    • Udført : Betyder, at sproget allerede er blevet downloadet.

Angiv præferencer for offlinetilstand

Livetransskribering aktiverer automatisk offlinetransskription for at sikre, at transskriberingen sker uden afbrydelser. Hvis du vil ændre det til Online, kan du følge vejledningen nedenfor.

1. Åbn Livetransskribering Transskribering på din enhed.
  2. Nederst på skærmen skal du trykke på Indstillinger Indstillinger og derefter Flere indstillinger.
  3. Nederst på skærmen skal du trykke på Avanceret og derefter Offlinetransskriptioner.
  4. Deaktiver Transskriber offline.
Tip!
  • Når du aktiverer Offline transskribering, kan du altid bruge offlinetilstand for de sprog, du har downloadet, også selvom der er internetforbindelse.
  • Når du deaktiverer Offline transskribering, skifter Live transskribering automatisk mellem online og offline for de sprog, du har downloadet, afhængigt af din netværksstabilitet.

Administrer din transskriptionshistorik

Vigtigt! Hvis transskriptionshistorikken er deaktiveret, slettes dine transskriptioner efter 24 timer. Transskriptioner kan ikke eksporteres fra Live transskribering. Det er dog muligt at kopiere og indsætte tekst.

Du kan se din transskriptionshistorik i Live transskribering i op til 3 dage. Efter 3 dage slettes den automatisk, og du kan til enhver tid slette din transskriptionshistorik. Rul op på transskriptionsskærmen for at finde dine transskriptioner.

Lyd og transskriptioner krypteres og gemmes midlertidigt i appen Live transskribering.

Aktivér eller deaktiver transskriptionshistorik
  1. Åbn Live transskribering, og tryk på Indstillinger Indstillinger.
  2. Aktivér eller deaktiver Transskriptionshistorik.
Slet transskriptionshistorik
  1. Åbn Live transskribering, og tryk på Indstillinger Indstillinger.
  2. Tryk på Flere indstillinger og derefter Slet historik.

Tips til at bruge Live transskribering

Skriv et svar

Du kan skrive et svar i stedet for at tale under en samtale.

1. Tryk på Skriv Skriv, mens Livetransskribering kører.
  2. Skriv tekst ved hjælp af tastaturet på skærmen.
  3. Tryk på Tilbage Tilbage for at gå tilbage til fuld skærm.
Kopiér og indsæt transskriberet tekst
  • Hvis du vil kopiere og indsætte tekst fra transskriptionen, skal du holde fingeren nede på teksten og trykke på Kopiér.
  • Hvis du vil kopiere hele transskriptionen, skal du holde fingeren nede på teksten og trykke på Markér alt og derefter Kopiér.
Ryd skærmen
Du kan rydde skærmen ved at stryge opad. Stryg nedad for at få vist transskriptionen igen.
Søg i transskriptionen
  1. Tryk på Indstillinger Indstillinger, mens Livetransskribering kører.
  2. Tryk på Søg i transskriptionen.
  3. Skriv din søgeterm.
  4. Tryk for at se et søgeresultat i en kontekst.
Skjul eller vis lyde

Ud over tale kan Livetransskribering vise dig lyde, der ikke er tale, bl.a. menneskelige lyde som f.eks. "Grin" eller omgivende lyde som "Dørklokke" eller "Musik".

Sådan skjuler eller viser du lyde, der ikke er tale:

1. Tryk på Indstillinger Indstillinger, mens Livetransskribering kører.
  2. Tryk på Flere indstillinger.
  3. Tryk på Vis lydetiketter.

Du kan se, hvor meget lyd der er, på lydindikatoren øverst til højre på skærmen Lydindikator.

Sæt transskriptionen på pause, så du nemmere kan læse
  1. Tryk på Indstillinger Indstillinger, mens Livetransskribering kører.
  2. Tryk på Flere indstillinger.
  3. Tryk på Avanceret, og tryk derefter på Vis pauseknappen.
  4. Tryk på Tilbage Tilbage for at vende tilbage til Livetransskribering.
  5. Tryk på Pause Sæt på pause for at sætte transskriptionen på pause eller genoptage den.

Skift indstillinger for Livetransskribering

Tilføj tilpassede ord

Hvis dine samtaler ofte indeholder usædvanlige ord eller sætninger, kan du tilføje dem, så de kan transskriberes.

1. Tryk på Indstillinger Indstillinger, mens Livetransskribering kører.
  2. Tryk på Flere indstillinger.
  3. Tryk på Tilpassede ord.
  4. Tryk på Tilføj ord.
Vibrer, når navne nævnes

Du kan blive underrettet med en vibration, når nogen siger et ord eller et navn, som du angiver.

1. Tryk på Indstillinger Indstillinger, mens Livetransskribering kører.
  2. Tryk på Flere indstillinger.
  3. Tryk på Vibrer, når navne nævnes.
  4. Tryk på Tilføj navn.
Skift tekststørrelse
  1. Tryk på Indstillinger Indstillinger, mens Livetransskribering kører.
  2. Brug skyderen til at ændre tekststørrelsen.
Skift sprog
  1. Tryk på Indstillinger Indstillinger, mens Livetransskribering kører.
  2. Tryk på Flere indstillinger.
  3. Angiv dit primære sprog ved at trykke på Primært sprog og derefter vælge et sprog på listen.
  4. Valgfrit: Du kan angive et sekundært sprog ved at trykke på Sekundært sprog og derefter vælge et sprog på listen.

Tip! Du kan hurtigt skifte sprog, mens Livetransskribering kører, ved at trykke på sproget (f.eks. Dansk) nederst på skærmen.

Tilslut en ekstern mikrofon

Du kan bruge en ekstern mikrofon i stedet for den indbyggede mikrofon på din enhed.

1. Slut en ekstern mikrofon til enheden.
  2. Tryk på Indstillinger Indstillinger, mens Livetransskribering kører.
  3. Tryk på Flere indstillinger.
  4. Tryk på Mikrofon.
  5. Vælg den eksterne mikrofon på listen.

Begrænsninger ved brug

Google har ikke til hensigt at skabe forpligtelser i henhold til HIPAA (Health Insurance Portability and Accountability Act) med senere ændringer i forbindelse med brugen af Livetransskribering. Google garanterer ikke, at Livetransskribering opfylder HIPAA-kravene.

Få hjælp

Kontakt Googles support til brugere med handicap for at få yderligere hjælp til hjælpefunktioner i Android.