Esteettömyyspikanäppäinten käyttö

Saavutettavuuspikanäppäinten avulla voit laittaa nopeasti saavutettavuussovelluksia päälle tai vaihtaa sovelluksesta toiseen. Voit valita jokaiselle saavutettavuussovellukselle pikanäppäimen.

Tärkeää:

Saavutettavuuspikanäppäinten avulla voit laittaa nopeasti saavutettavuussovelluksia päälle tai vaihtaa sovelluksesta toiseen. Voit valita jokaiselle saavutettavuussovellukselle pikanäppäimen.

Learn how to set up accessibility shortcuts on your Pixel phone with our step-by-step tutorial.

Sisältö

Vaihe 1: Saavutettavuuspikanäppäinten käyttöönotto

Valinnainen: Laitteen navigointi painikkeilla tai eleillä

Vaihe 2: Saavutettavuuspikanäppäinten käyttö

Saavutettavuuspikanäppäinten poistaminen

Kehittäjät: saavutettavuuspainikkeen lisääminen

Ohjeet ja tuki

Vaihe 1: Saavutettavuuspikanäppäinten käyttöönotto

Voit valita Android-laitteella käyttämillesi esteettömyyssovelluksille niin monta pikanäppäintä kuin haluat.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Esteettömyys.
  3. Valitse sovellus, jota haluat käyttää pikanäppäimellä.
  4. Valitse pikanäppäinasetus, kuten TalkBack-pikanäppäin tai Suurennus-pikanäppäin.
  5. Valitse pikanäppäin:
    • Napauta esteettömyyspainiketta: Napauta näytöllä olevaa esteettömyyspainiketta.
    • Paina äänenvoimakkuuspainikkeita: Paina pitkään molempia äänenvoimakkuuspainikkeita.
    • Pyyhkäise alhaalta ylös kahdella sormella tai kolmella, jos TalkBack on päällä.
    • Kolmoisnapauta näyttöä. Käytössä vain Suurennuksella.
  6. Napauta Tallenna.

Valinnainen: Laitteen navigointi painikkeilla tai eleillä

Useimmilla laitteilla voit valita, käytätkö kolmen painikkeen navigointia vai eleillä navigointia.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Eleet ja sitten Järjestelmän navigointi.
  3. Valitse uusi navigointitapa.

Navigointityyppien pikanäppäimet

Navigointityypeille on käytettävissä seuraavat pikanäppäimet:

• Kolmen painikkeen navigointi:
    • Saavutettavuuspainike Esteettömyys navigointipalkissa
    • Kelluva saavutettavuuspainike
  • Eleillä navigointi:
    • Kelluva saavutettavuuspainike
    • Eleillä navigointi
      • Pyyhkäisy ylös kahdella sormella
      • Jos TalkBack on päällä, pyyhkäisy kolmella sormella ylös
Vinkki: Jos et löydä esteettömyyspainiketta tai et voi käyttää eleillä navigointia, kysy laitteen valmistajalta, miten navigointipainikkeet saa esiin.

Vaihe 2: Saavutettavuuspikanäppäinten käyttö

Kun olet laittanut esteettömyyspikanäppäimet päälle, voit käynnistää niillä esteettömyyssovelluksia tai vaihtaa sovelluksesta toiseen. Katso alla olevia pikanäppäinvinkkejä.

Saavutettavuuspainikkeen napauttaminen

• Käynnistä sovellus: Napauta navigointipalkista Esteettömyys Esteettömyys.
  • Sovelluksesta toiseen vaihtaminen: Jos olet määrittänyt useamman sovelluksen käyttämään esteettömyyspainiketta, kosketa pitkään kohtaa Esteettömyys Esteettömyys. Valitse uusi sovellus valikosta.

Kelluvan esteettömyyspainikkeen napauttaminen

• Sovelluksen käynnistäminen tai sovelluksesta toiseen vaihtaminen: Napauta kelluvaa esteettömyyspainiketta.
  • Kelluvan esteettömyyspainikkeen siirtäminen: Vedä ja pudota kelluva esteettömyyspainike.
  • Kelluvan esteettömyyspainikkeen koon muuttaminen: Kosketa ja vedä kelluvaa esteettömyyspainiketta näytön reunaa kohti pienentääksesi sitä.

Kelluvan esteettömyyspainikkeen asetusten muuttaminen

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Esteettömyys ja sitten Esteettömyyspainike.
    • Kelluvan painikkeen käytön valinta: Valitse Sijainti-kohdasta Kelluu muiden sovellusten päällä.
    • Painikkeiden koon muuttaminen: Valitse Koko ja valitse uusi koko.
    • Läpinäkyvyyden ja häivytyksen asettaminen: Säädä läpinäkyvyyttä liukusäätimellä.

Pyyhkäisy alhaalta ylös kahdella sormella tai kolmella, jos TalkBack on päällä

• Käynnistä sovellus: Pyyhkäise näytön alareunasta ylös kahdella sormella tai kolmella, jos TalkBack on päällä.
  • Sovelluksesta toiseen vaihtaminen: Jos olet määrittänyt useamman sovelluksen käyttämään esteettömyyspainiketta, pyyhkäise ylös kahdella sormella ja kosketa tai kolmella sormella TalkBackin ollessa päällä, ja nosta sitten sormesi. Valitse uusi sovellus valikosta.

Äänenvoimakkuuspikanäppäin

• Sovelluksen käynnistäminen: Paina pitkään molempia äänenvoimakkuuspainikkeita, kunnes valikko tulee näkyviin. Valitse sitten haluamasi sovellus.
  • Sovelluksesta toiseen vaihtaminen: Paina pitkään molempia äänenvoimakkuuspainikkeita. Kun pikanäppäinvalikko avautuu, valitse sovellus, jota haluat käyttää.
  • Valitse, mitkä sovellukset käynnistyvät äänenvoimakkuuspikanäppäimellä: Paina pitkään molempia äänenvoimakkuuspainikkeita. Kun pikanäppäinvalikko avautuu, valitse Muokkaa pikanäppäimiä. Valitse pikanäppäinten kanssa käytettävät ominaisuudet ja valitse Valmis.

Saavutettavuuspikanäppäinten poistaminen

Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 14:ää ja sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Esteettömyys.
  3. Valitse sovellus, jonka saavutettavuuspikanäppäimen haluat poistaa.
  4. Laita saavutettavuuspikanäppäin pois päältä.
  5. Valitse Tallenna.
Vinkki: Jos käytössäsi on Android 14, voit hylätä kelluvan saavutettavuuspainikkeen suoraan vetämällä sen Poista-kohtaan Poista näytön alareunassa. Jos muutat mielesi, valitse näkyviin tulevasta vihjetekstistä Kumoa. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Kehittäjät: saavutettavuuspainikkeen lisääminen

Katso, miten voit käyttää esteettömyyspainiketta esteettömyyspalvelussasi.

Lisäohjeita

Jos haluat lisätietoa saavutettavuuspikanäppäimistä, ota yhteyttä Googlen vammaistukitiimiin.