Brug Tekstoplæsning

Nogle af disse trin fungerer kun i Android 11.0 og nyere. Se, hvordan du kan tjekke, hvilken Android-version du har.

Du kan vælge elementer på din skærm for at få dem læst op eller beskrevet via Tekstoplæsning til Android.

Trin 1: Slå Tekstoplæsning til

1. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Hjælpefunktioner, og tryk derefter på Tekstoplæsning.
    • Bemærk! Hvis Tekstoplæsning ikke vises, kan du gå til Google Play for at downloade den nyeste version af Android Hjælpefunktioner og derefter vende tilbage til denne vejledning.
  3. Aktivér genvejen for Tekstoplæsning.
  4. Valgfrit: Tryk på Genvej for Tekstoplæsning for at ændre din genvej. Få flere oplysninger om genveje til hjælpefunktioner

Trin 2: Brug Tekstoplæsning

Få oplæst beskrivelser af indhold på skærmen

1. Start Tekstoplæsning med genvejen for Tekstoplæsning: Stryg opad med to fingre (tre fingre, hvis TalkBack er aktiveret), eller tryk på knappen Hjælpefunktioner Hjælpefunktioner.
  2. Tryk på et element på skærmen, f.eks. tekst eller et billede.
  3. Hvis du vil have flere elementer læst op, skal du trække fingeren over skærmen.
  4. Tryk på Afspil Afspil for at høre det hele.
    • Tip! Når afspilleren er åben, kan du bruge knapperne til at afspille indholdet, springe frem eller tilbage i det, sætte det på pause og hæve eller sænke hastigheden.

Læs den markerede tekst højt

Din enhed kan læse tekst højt på websider og i apps, der understøtter markeret tekst. Du behøver ikke at aktivere Tekstoplæsning for at bruge denne funktion.

Vigtigt! Denne funktion fungerer kun med tekst, der kan læses, f.eks. tekst fra en webside.

1. Markér den tekst, du vil have læst højt.
  2. I pop op-menuen skal du trykke på Mere og derefter Læs højt.

Ret kameraet mod billeder eller tekst

Du kan pege dit kamera mod billeder eller tekst for at få indholdet læst højt eller beskrevet via OCR.

Denne funktion er tilgængelig på catalansk, dansk, engelsk, finsk, fransk, hollandsk, italiensk, latin, norsk, polsk, portugisisk, rumænsk, spansk, svensk, tagalog, tyrkisk, tysk og ungarsk.

1. Tryk på appen Google Kamera Google Kamera.
  2. Ret kameraet mod et billede eller en tekst.
  3. Start Tekstoplæsning med genvejen for Tekstoplæsning: Stryg opad med to fingre (tre fingre, hvis TalkBack er aktiveret), eller tryk på knappen Hjælpefunktioner Hjælpefunktioner.
  4. Træk fingeren hen over skærmen for at markere den tekst, der skal oplæses.

Læs op i baggrunden

Du kan gøre andre ting, mens Tekstoplæsning læser højt i baggrunden. Du kan f.eks. rulle ned eller skifte til en anden app, mens Tekstoplæsning læser højt.

Sådan lader du Tekstoplæsning læse op i baggrunden:

1. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Hjælpefunktioner, og tryk derefter på Tekstoplæsning.
  3. Tryk på Indstillinger.
  4. Øverst på skærmen skal du aktivere Læs i baggrunden

Tip! Tekstoplæsning fungerer muligvis ikke i alle webbrowsere til mobil.

Få hjælp

Kontakt Googles support til brugere med handicap for at få yderligere hjælp til hjælpefunktioner i Android.