Tilpass Android-innstillingene for TalkBack

Du kan oppdatere TalkBack-innstillinger som volum eller tilbakemelding. Du kan også velge språk eller hvor mye TalkBack leser til deg.

Administrer innstillingene

Administrer vanlige innstillinger i hurtiginnstillingene

Panelet for hurtiginnstillinger inneholder vanlige enhetsinnstillinger, for eksempel Wi-Fi, Bluetooth og flymodus.

Slik åpner du hurtiginnstillingene:

• Når enheten er låst: Sveip ned fra toppen av skjermen med to fingre.
  • Når enheten ikke er låst: For varsler sveiper du ned fra toppen av skjermen med to fingre. Deretter sveiper du ned med to fingre igjen for å åpne hurtiginnstillingene.
Administrer i Innstillinger-appen

Slik åpner du Innstillinger:

• Fra startskjermen: Sveip opp med to fingre. På appskjermen bruker du berøringsutforskning for å finne Innstillinger, og så dobbelttrykker du. Du kan også bruke søkefeltet for å søke etter Innstillinger.
    • Appene er ofte oppført i alfabetisk rekkefølge.
  • Med Google-assistenten: Hvis du har slått på «Hey Google» på enheten, kan du si «Hey Google». Deretter sier du «Åpne Innstillinger».
  • I panelet for hurtiginnstillinger: Bruk berøringsutforskning på appskjermen for å finne Innstillinger, og dobbelttrykk.

Endre volumet for TalkBack

Talevolumet i TalkBack styres av volumkontrollene for tilgjengelighetsfunksjonene. De er en del av de vanlige volumkontrollene i Android.

• Slik endrer du talevolumet: Mens TalkBack snakker, trykker du på volum opp- eller volum ned-tasten. Hvis TalkBack ikke snakker, holder du én finger på skjermen og trykker på volum opp- eller volum ned-tasten.
  • Slik endrer du volumet mens medier spilles av: Når medier spilles av, styrer du medievolumet med volumtastene. For å endre TalkBack-volumet plasserer du fingeren på berøringsskjermen og trykker på volum opp- eller volum ned-tasten.

Finn tilgjengelighetsinnstillingene

Du kan oppdatere innstillingene for å tilpasse TalkBack-opplevelsen.

Slå av automatisk rotasjon

Når du slår av automatisk rotasjon, endres ikke skjermretningen basert på bevegelsene dine.

1. Åpne Innstillinger Innstillinger-app på enheten.
  2. Velg Tilgjengelighet.
  3. Finn og slå av Rotér skjermen automatisk.
Bruk av/på-knappen for å avslutte anrop

Med denne innstillingen kan du avslutte anrop når du trykker på av/på-knappen på enheten.

Viktig: Du kan muligens ikke låse enheten med av/på-knappen når denne innstillingen er slått på, for eksempel når telefonen er i lommen.

1. Åpne Innstillinger Innstillinger-app på enheten.
  2. Velg Tilgjengelighet.
  3. Finn og slå på Legg på med av/på-knappen.

Legg til et internasjonalt tastatur

På Pixel kan du laste ned mange språk med Gboard, men du trenger kanskje et annet tastatur for andre språk. Finn ut mer om språkene Gboard tilbyr.

Slik sjekker du hvilket tastatur du bruker:

1. Åpne Innstillinger Innstillinger-app på enheten.
  2. Velg System og så Språk og inndata.
  3. Merk av for skjermtastatur under «Tastatur og inndata».

For å laste ned andre tastaturapper, gå til Google Play.

Tips: Du kan slå på TalkBack-punktskrifttastaturet for engelsk, arabisk og spansk. Finn ut mer om TalkBack-punktskrifttastaturet.

Administrer TalkBack-innstillingene

1. For å åpne TalkBack-menyen sveiper du først ned og så til høyre i én bevegelse.
    • På enheter som støtter bevegelser med flere fingre, kan du trykke på skjermen med tre fingre.
  2. Velg TalkBack-innstillinger.
  3. Oppdater hvilke som helst av følgende innstillinger:

Tips: Bevegelser med flere fingre er tilgjengelige på oppdaterte Pixel 3 eller nyere samt enkelte enheter fra andre produsenter.

Endre detaljnivå

Innstillingene for detaljnivå styrer hvor mye informasjon du får fra TalkBack. Med høyt detaljnivå får du flere taletilbakemeldinger, og med lavt detaljnivå får du færre. Hvis du for eksempel bruker den høye forhåndsinnstillingen, blir alle tastetrykkene lest opp. Med den lave forhåndsinnstillingen blir ikke tastetrykkene lest opp.

1. Velg Detaljnivå.
  2. Velg en forhåndsinnstilling: Høy, Tilpasset eller Lav.
    • Med tilpasset forhåndsinnstilling kan du velge hva TalkBack leser opp.
Endre volumet på lydtilbakemelding

Lydtilbakemelding er en kort lyd du hører når du navigerer på enheten. Dette kalles også et lydsignal. Som standard er volumet på lydtilbakemeldinger satt til 50 % av TalkBack-talevolumet.

Slik endrer du volumet på lydtilbakemeldinger:

1. Gå til TalkBack-innstillingene.
  2. Velg Lyd og vibrering og så Volum på lydtilbakemelding.
  3. Velg et volum:
    • Match talevolumet
    • 75 % av talevolumet
    • 50 % av talevolumet
    • 25 % av talevolumet
Demp lyden fra andre apper

Når demping av lyden fra andre apper er på, senkes volumet til medier og annen lyd, slik at det er enkelt å forstå taletilbakemeldingen fra TalkBack. Demping av lyden fra andre apper er på som standard.

Slik slår du demping av lyden fra andre apper av eller på:

1. Velg Lyd og vibrering.
  2. Velg Demp lyden fra andre apper.
  3. Slå Demp lyden fra andre apper på eller av.
Les passord

Som standard leser TalkBack opp passordtegn som andre kan høre. Du kan endre innstillingen slik at telefonen ikke leser opp tegn i sikre felt med mindre du har koblet til hodetelefoner.

For å slå denne innstillingen på eller av: Velg Les passord.

• Når Les passord er på: TalkBack leser opp passordtegn mens du skriver.
  • Når Les passord er av: TalkBack leser bare opp passordtegn når du har koblet til hodetelefoner.

Endre talespråket i TalkBack

Du kan legge til eller endre språket for enheten og bytte mellom tekst til tale-språk. Finn ut mer om språk som støttes med TalkBack.

Slik installerer du språk:

1. For å åpne TalkBack-menyen sveiper du først ned og så til høyre i én bevegelse.
    • På enheter som støtter bevegelser med flere fingre, kan du trykke på skjermen med tre fingre.
  2. Velg Innstillinger for tekst til tale og så Språk.
  3. Velg et språk.

For å bytte mellom språk mens du bruker TalkBack, kan du bruke et av disse alternativene:

• TalkBack-menyen: Sveip først ned og så til høyre i én bevegelse.
    • På enheter som støtter bevegelser med flere fingre, kan du trykke på skjermen med tre fingre. Deretter velger du Talespråk.
  • Et fysisk tastatur: Trykk på Alt + Ctrl + L.
  • En bevegelse: For å tildele en bevegelse til «Endre talespråk»-kommandoen åpner du TalkBack-innstillingene og velger Bevegelser.

Tips: I TalkBack-innstillingene kan du velge å åpne TalkBack-menyen med en annen bevegelse. Finn ut mer om TalkBack-innstillingene.

Få hjelp

Hvis du trenger mer hjelp med Android-tilgjengelighet, kan du kontakte Google brukerstøtte for personer med nedsatt funksjonsevne.