Tilpas Android-indstillinger til TalkBack

Du kan opdatere TalkBack-indstillinger såsom lydstyrke og feedback. Du kan også vælge sprog, og hvor meget TalkBack skal læse for dig.

Administrer dine indstillinger

Administrer ofte anvendte indstillinger i Kvikmenu

Panelet Kvikmenu har ofte anvendte enhedsindstillinger såsom Wi-Fi, Bluetooth og flytilstand.

Sådan åbner du Kvikmenu:

• Når enheden er låst: Stryg nedad fra toppen af skærmen med to fingre.
  • Når enheden er låst op: Se notifikationer ved at stryge nedad fra toppen af skærmen med to fingre. Stryg derefter nedad igen med to fingre for Kvikmenu.
Administrer i appen Indstillinger

Sådan åbner du Indstillinger:

• Fra din startskærm: Stryg opad med to fingre. På appskærmen kan du trykke for at høre for at finde Indstillinger og trykke to gange. Du kan også bruge søgefeltet til at søge efter Indstillinger.
    • Apps vises som regel i alfabetisk rækkefølge.
  • Med Google Assistent: Hvis du har aktiveret "Hey Google" på din enhed, kan du sige "Hey Google". Derefter skal du sige "Åbn indstillinger".
  • I panelet Kvikmenu: Brug funktionen Tryk for at høre for at finde Indstillinger, og tryk derefter to gange.

Juster lydstyrken for TalkBack

Lydstyrken for hjælpefunktioner styrer TalkBacks lydstyrke for tale. Det er en del af Androids standardstyring af lydstyrken.

• Sådan ændrer du lydstyrken for oplæsning: Mens TalkBack taler, skal du trykke på tasten for lydstyrke op eller lydstyrke ned. Hvis TalkBack ikke taler, skal du holde én finger på skærmen og trykke på tasten for lydstyrke op eller lydstyrke ned.
  • Sådan ændrer du lydstyrken, mens dine medier afspilles: Når dine medier er tændt, styrer lydstyrkeknapperne lydstyrken for medier. Du kan ændre lydstyrken for TalkBack ved at placere fingeren på touchskærmen og trykke på tasten for lydstyrke op eller lydstyrke ned.

Find indstillinger for hjælpefunktioner

Du kan opdatere indstillingerne for at tilpasse din TalkBack-oplevelse.

Deaktiver automatisk rotering

Hvis du deaktiverer automatisk rotering, skifter skærmretningen ikke ud fra dine bevægelser.

1. Åbn Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed.
  2. Vælg Hjælpefunktioner.
  3. Find og deaktiver Roter skærm automatisk.
Brug afbryderknappen til at afslutte opkald

Med denne indstilling kan du afslutte et opkald, når du trykker på afbryderknappen på din enhed.

Vigtigt! Du kan muligvis ikke låse din enhed med afbryderknappen, når denne indstilling er aktiveret, f.eks. når din telefon er i lommen.

1. Åbn Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed.
  2. Vælg Hjælpefunktioner.
  3. Find og aktivér Afbryderknap afslutter opkald.

Tilføj et internationalt tastatur

På Pixel kan du få mange sprog med Gboard, men du skal måske bruge et andet tastatur til at understøtte et andet sprog. Få flere oplysninger om de sprog, som Gboard tilbyder.

Sådan tjekker du, hvilket tastatur du bruger:

1. Åbn Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed.
  2. Vælg System og derefter Sprog og input.
  3. Markér Skærmtastatur under "Tastatur og indtastning".

Gå til Google Play for at downloade andre tastaturapps.

Tip! Du kan aktivere TalkBack-brailletastaturet for engelsk, arabisk og spansk. Få flere oplysninger om TalkBack-brailletastaturet.

Administrer TalkBack-indstillinger

1. Stryg nedad og derefter til højre i én bevægelse for at åbne TalkBack-menuen.
    • På enheder med bevægelser med flere fingre skal du trykke på skærmen med tre fingre.
  2. Vælg TalkBack-indstillinger.
  3. Opdater en eller flere af følgende indstillinger:

Tip! Bevægelser med flere fingre er tilgængelige på opdaterede Pixel 3-enheder og nyere samt visse andre OEM-enheder.

Skift detaljering

Indstillingerne for detaljering giver dig mulighed for at styre, hvor mange oplysninger TalkBack giver dig. Med høj detaljering får du mere talefeedback, og med lav detaljering får du mindre. Hvis du f.eks. vælger høj detaljering, får du altid oplæst de taster, du trykker på. Hvis du vælger lav detaljering, bliver de ikke læst op.

1. Vælg Detaljering.
  2. Vælg en indstilling: Høj, Tilpasset eller Lav.
    • Med den tilpassede detaljering kan du selv vælge, hvad TalkBack læser op.
Skift lydstyrke for lydfeedback

Lydfeedback er en kort lyd, du hører, når du navigerer på din enhed. Dette kaldes også et lydikon. Lydstyrken for lydfeedback er som standard indstillet til 50 % af talelydstyrken for TalkBack.

Sådan ændrer du lydstyrken for lydfeedback:

1. Gå til TalkBack-indstillingerne.
  2. Vælg Lyd og vibration og derefter Lydstyrke for feedback.
  3. Vælg lydstyrke:
    • Match talelydstyrke
    • 75 % af talelydstyrke
    • 50 % af talelydstyrke
    • 25 % af talelydstyrke
Lyddæmpning

Lyddæmpning reducerer lydstyrken for medier og anden lyd, så TalkBacks talefeedback er nem at forstå. Lyddæmpning er som standard aktiveret.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du lyddæmpning:

1. Vælg Lyd og vibration.
  2. Vælg Lyddæmpning.
  3. Aktivér eller deaktiver Lyddæmpning.
Oplæs adgangskoder

TalkBack oplæser som standard adgangskodetegn, så andre måske kan høre det. Du kan ændre indstillingen, så telefonen ikke oplæser tegn i adgangskodefelter, medmindre du har tilsluttet høretelefoner.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du denne indstilling: Vælg Oplæs adgangskoder.

• Hvis Oplæs adgangskoder er aktiveret: TalkBack oplæser adgangskodetegn, mens du skriver.
  • Hvis Oplæs adgangskoder er deaktiveret: TalkBack oplæser kun adgangskodetegn, hvis du har tilsluttet høretelefoner.

Skift oplæsningssprog i TalkBack

Du kan tilføje eller ændre sproget på din enhed og skifte mellem oplæsningssprog. Få flere oplysninger om understøttede sprog i TalkBack.

Sådan installerer du sprog:

1. Stryg nedad og derefter til højre i én bevægelse for at åbne TalkBack-menuen.
    • På enheder med bevægelser med flere fingre skal du trykke på skærmen med tre fingre.
  2. Vælg Indstillinger for oplæsning og derefter Sprog.
  3. Vælg et sprog.

Hvis du vil skifte mellem sprog, mens du bruger TalkBack, kan du bruge en af disse indstillinger:

• TalkBack-menuen: Stryg ned og derefter til højre i én bevægelse.
    • På enheder med bevægelser med flere fingre skal du trykke på skærmen med tre fingre. Vælg derefter Talt sprog.
  • Et fysisk tastatur: Tryk på Alt + Ctrl + L.
  • En bevægelse: Hvis du vil tildele en bevægelse til kommandoen "Skift det sprog, der tales", skal du åbne TalkBack-indstillingerne og vælge Bevægelser.

Tip! Gå til TalkBack-indstillingerne for at åbne TalkBack-menuen med en anden bevægelse. Få flere oplysninger om TalkBack-indstillingerne.

Få hjælp

Kontakt Googles support til brugere med handicap for at få yderligere hjælp til hjælpefunktioner i Android.