Aan de slag met spraakopdrachten voor Spraaktoegang

Met de app Spraaktoegang voor Android kun je je apparaat bedienen met spraakopdrachten. Gebruik je stem om apps te openen, te navigeren en tekst te bewerken, allemaal handsfree.

Inhoudsopgave

Stap 1: Controleer je apparaat en instellingen

Stap 2: Download Spraaktoegang

Stap 3: Ga aan de slag met Spraaktoegang

Hulp

Stap 1: Controleer je apparaat en instellingen

Opmerking: Je kunt Spraaktoegang gebruiken in het Engels, Spaans, Duits, Italiaans, Frans of Portugees.

Controleer voordat je Spraaktoegang installeert het apparaat en de instellingen:

• Vereist: De opdrachten werken alleen als het apparaat en de Google Assistent in dezelfde taal zijn als Spraaktoegang.
  • Vereist: Android 5.0 of hoger. Je kunt zien welke Android-versie je hebt door naar Instellingen en dan Over de telefoon of Over de tablet te gaan.
  • Vereist: Google-app. Download of update de Google-app via Google Play om er zeker van te zijn dat je de nieuwste versie hebt.
  • Aanbevolen: 'Hey Google'-detectie op elk scherm. Lees hoe je 'Hey Google' kunt aanzetten.
  • Aanbevolen: Controleer of je een taal hebt gedownload voor offline spraakherkenning. Ga in de Google-app naar Instellingen en danSpraak. Lees hoe je de instellingen van de Google-app wijzigt.

Stap 2: Download Spraaktoegang

Download Spraaktoegang via Google Play.

Stap 3: Ga aan de slag met Spraaktoegang

Zo zet je Spraaktoegang aan:

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je apparaat.
  2. Tik op Toegankelijkheid en vervolgens op Spraaktoegang.
  3. Tik op Spraaktoegang gebruiken.
  4. Start Spraaktoegang op een van deze manieren:
    • Als 'Hey Google'-detectie is aangezet, kun je 'Hey Google, Spraaktoegang' zeggen.
    • Open het meldingenpaneel en tik op Tikken om te beginnen.
    • Tik op het startscherm op de app Spraaktoegang .
    • Tik op de activeringsknop voor Spraaktoegang . (Je kunt de activeringsknop instellen via Instellingen Instellingen-app en dan Toegankelijkheid en dan Spraaktoegang en dan Instellingen en dan Activeringsknop.)
  5. Spreek een opdracht uit, zoals 'Open Gmail'. Meer informatie over opdrachten voor Spraaktoegang

De eerste keer dat je Spraaktoegang aanzet, helpen we je met 2 extra stappen om aan de slag te gaan:

• Met de handleiding voor instellingen voor 'Hey Google' leer je hoe je de handsfreefuncties zo goed mogelijk kunt gebruiken.
  • Via een interactieve tutorial leer je hoe Spraaktoegang werkt.
Optioneel: Andere manieren om Spraaktoegang te starten

Nadat je Spraaktoegang hebt aangezet in Instellingen, kun je Spraaktoegang op verschillende manieren starten, afhankelijk van je apparaat en instellingen.

• De knop Spraaktoegang: Ga naar de instellingen voor Spraaktoegang en zet Activeringsknop op actief om altijd een knop voor Spraaktoegang op je scherm te hebben. Je kunt dan op elk moment op de knop tikken om Spraaktoegang te starten. Je kunt de positie van de knop op je scherm wijzigen door op de knop te tikken, deze vast te houden en vervolgens naar een nieuwe plek te slepen.
  • Activeringstoets: Je kunt een fysieke toets of knop, zoals een toetsenbordtoets of een Bluetooth-schakelaar, gebruiken om Spraaktoegang te starten en te stoppen. Zo stel je een activeringstoets in:
    1. Sluit je toetsenbord of schakelaar aan op je apparaat:
      • Bluetooth: Ga naar de instellingen van het Android-apparaat en kies Bluetooth om het toetsenbord of de schakelaar te koppelen aan het Android-apparaat. Raadpleeg voor meer instructies de documentatie voor je schakelaar of toetsenbord, of lees meer informatie over hoe je verbinding kunt maken met Bluetooth-apparaten.
      • USB: Gebruik een USB-kabel om het toetsenbord of de schakelaar aan te sluiten op het Android-apparaat
    2. Ga naar de instellingen voor Spraaktoegang en selecteer Activeringstoets configureren. Hier kun je de volgende instellingen kiezen:
      • Toegekende toets: Druk op de toets of schakelaar die je wilt gebruiken om Spraaktoegang te starten en te stoppen.
      • Gedrag: Kies hoe je de toets of schakelaar wilt gebruiken. De standaardinstelling is tikken om Spraaktoegang te starten en opnieuw tikken om te stoppen. Je kunt ook de toets ingedrukt houden om Spraaktoegang te starten en weer loslaten om te stoppen.
  • Telefoongesprekken: Spraaktoegang start automatisch als je wordt gebeld, zodat je je stem kunt gebruiken om de oproep te weigeren of aan te nemen. Je kunt Spraaktoegang ook instellen om actief te blijven tijdens telefoongesprekken. Je kunt deze instellingen wijzigen in de instellingen voor Spraaktoegang.
  • Activeren op vergrendelscherm: Als je een schermvergrendeling hebt ingesteld op je Android-apparaat, wordt Spraaktoegang automatisch aangezet als je scherm aangaat. Als je Spraaktoegang wilt gebruiken, moet je dat scherm alleen wel ontgrendelen. Als je het scherm wilt ontgrendelen met Spraaktoegang, moet je de optie Schermvergrendeling met pincode gebruiken.

Gerelateerde bronnen

Meer hulp

Heb je meer hulp nodig met Spraaktoegang, neem dan contact op met het Google-supportteam voor gebruikers met een beperking.