Kom godt i gang med stemmekommandoer til Stemmeadgang

Med appen Stemmeadgang til Android kan du styre din enhed ved hjælp af stemmekommandoer. Brug din stemme til at åbne apps, navigere og redigere tekst.

Indhold

Trin 1: Tjek din enhed og dine indstillinger

Trin 2: Download Stemmeadgang

Trin 3: Begynd at bruge Stemmeadgang

Få hjælp

Trin 1: Tjek din enhed og dine indstillinger

Bemærk! Du kan bruge Stemmeadgang på engelsk, spansk, tysk, italiensk, fransk eller portugisisk.

Tjek din enhed og dine indstillinger, før du installerer Stemmeadgang:

• Påkrævet: Kommandoerne fungerer kun, hvis både enheden og Google Assistent er på samme sprog som Stemmeadgang.
  • Påkrævet: Android 5.0 eller nyere. Du kan finde din Android-version ved at gå til Indstillinger og så Om telefonen eller Om din tablet.
  • Påkrævet: Google-appen. Du kan sikre, at du har den nyeste version ved at downloade eller opdatere Google-appen i Google Play.
  • Anbefalet: Registrering af "Hey Google" fra enhver skærm. Se, hvordan du aktiverer "Hey Google".
  • Anbefalet: Tjek, at du har downloadet et sprog til offline talegenkendelse. I Google-appen skal du gå til Indstillinger og så Stemme. Se, hvordan du ændrer indstillinger for Google-appen.

Trin 2: Download Stemmeadgang

Download Stemmeadgang fra Google Play.

Trin 3: Begynd at bruge Stemmeadgang

Følg denne vejledning for at aktivere Stemmeadgang:

1. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Tilgængelighed og derefter Stemmeadgang.
  3. Tryk på Brug stemmeadgang.
  4. Start Stemmeadgang på en af følgende måder:
    • Hvis registrering af "Hey Google" er aktiveret, kan du sige "Hey Google, Voice Access".
    • Åbn notifikationspanelet, og tryk på Tryk for at starte.
    • Tryk på appen Stemmeadgang på startskærmen.
    • Tryk på knappen til aktivering af Stemmeadgang . Du kan konfigurere aktiveringsknappen i Indstillinger Appen Indstillinger og derefter Hjælpefunktioner og derefter Stemmeadgang og derefter Indstillinger og derefter aktiveringsknap.
  5. Sig en kommando, f.eks. "Open Gmail". Få flere oplysninger om kommandoer med Stemmeadgang.

Første gang du aktiverer Stemmeadgang, er der to ekstra trin, der kan hjælpe dig i gang:

• En vejledning til indstillingerne for "Hey Google", giver dig en god start på den stemmestyrede oplevelse.
  • Et interaktivt selvstudie lærer dig, hvordan Stemmeadgang fungerer.
Valgfrit: Andre måder du kan starte Stemmeadgang på

Når du har aktiveret Stemmeadgang i Indstillinger, kan du starte Stemmeadgang på flere måder afhængigt af din enhed og dine indstillinger.

• Knappen til stemmeadgang: Hvis du altid vil have knappen Stemmeadgang på skærmen, kan du gå til indstillingerne for Stemmeadgang og slå aktiveringsknappen til. Derefter kan du til enhver tid trykke på knappen for at starte Stemmeadgang. Hvis du vil flytte knappen på din skærm, skal du holde den nede og trække den hen til den nye position.
  • Aktiveringstast: Du kan bruge en fysisk tast som f.eks. en tast på tastaturet eller en Bluetooth-kontakt til at starte og stoppe Stemmeadgang. Sådan konfigurerer du en aktiveringstast:
    1. Tilslut dit tastatur, eller skift til din enhed:
      • Bluetooth: Gå til indstillingerne for din Android-enhed, og vælg derefter Bluetooth for at parre tastaturet eller skifte til din Android-enhed. Gå til dokumentationen for din kontakt eller dit tastatur for at få yderligere vejledning, eller få flere oplysninger om tiilslutning til Bluetooth-enheder.
      • USB: Brug et USB-kabel til at tilslutte tastaturet eller skifte til din Android-enhed
    2. Gå til Indstillinger for Stemmeadgang, og vælg derefter Konfigurer aktiveringstast. Her kan du vælge følgende indstillinger:
      • Tildelt tast: Tryk på den tast eller kontakt, du vil bruge til at starte og stoppe Stemmeadgang.
      • Adfærd: Vælg, hvordan du vil bruge din tast eller kontakt. Standardindstillingen er at trykke for at starte Stemmeadgang og derefter trykke igen for at stoppe. Du kan også vælge at holde fingeren nede for at starte Stemmeadgang og derefter slippe for at stoppe.
  • Telefonopkald: Stemmeadgang starter automatisk, når din telefon ringer, så du kan afvise eller besvare opkaldet med stemmen. Du kan også konfigurere Stemmeadgang, så funktionen fortsat er slået til under telefonopkald. Se, hvordan du ændrer disse indstillinger, i indstillingerne for Stemmeadgang.
  • Aktivér ved låseskærm: Hvis du har konfigureret en skærmlås på din Android-enhed, aktiveres Stemmeadgang automatisk, når du tænder for skærmen. Du skal dog låse din skærm op, så du kan bruge Stemmeadgang. Hvis du vil låse skærmen op med Stemmeadgang, skal du sørge for at bruge pinkoden til skærmlås.

Relaterede ressourcer

Få yderligere hjælp

Kontakt Googles support til brugere med handicap for at få yderligere hjælp til Stemmeadgang.