TalkBackin laittaminen päälle

TalkBack-näytönlukuohjelma antaa äänipalautetta ja lukee ilmoituksia.

Vaihtoehto 1: Molempien äänenvoimakkuuspainikkeiden painaminen

Tärkeää: Kun käytät tätä vaihtoehtoa laitteellasi ensimmäisen kerran, sinua pyydetään vahvistamaan, että haluat laittaa äänenvoimakkuuspikanäppäimen päälle. Voit vahvistaa valitsemalla Laita päälle tai painamalla molempia äänenvoimakkuuspainikkeita uudelleen muutaman sekunnin ajan.

Paina molempia äänenvoimakkuuspainikkeita muutaman sekunnin ajan.

Vinkki: Jos tästä ohjeesta ei ole apua, seuraa esteettömyystilan pikanäppäimiin liittyviä ohjeita.

Vaihtoehto 2: TalkBackin käyttöönotto laitteen asetuksissa

Tarvitset näkevän henkilön apua alla olevien vaiheiden suorittamiseen.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Esteettömyys ja sitten TalkBack.
  3. Valitse Käytä palvelua.
  4. Valitse vahvistusikkunasta OK.
  5. Valinnainen: Muuta TalkBack-pikanäppäintä. Katso lisätietoja esteettömyystilan pikanäppäimistä.

Vanhempien Android-versioiden ohjeet

• Android 4.0: Valitse TalkBack ja liu'uta TalkBack-valitsin Käytössä-asentoon. Siirry sitten takaisin edelliselle näytölle ja laita päälle Kosketuksella tutkiminen.
  • Android 3.2 ja vanhemmat: Valitse Esteettömyys-valintaruutu ja sen jälkeen TalkBack-valintaruutu.

Lue lisää Android-version tarkistamisesta.

Vaihtoehto 3: TalkBackin käyttöönotto uuden Android-laitteen käyttöönoton yhteydessä

Voit ottaa TalkBackin käyttöön käynnistäessäsi Android-laitteen ensimmäistä kertaa.

Pidä kuulokkeet lähelläsi, jotta voit käyttää niitä laitteen kysyessä salasanoja, kuten Wi-Fi-yhteyden salasanaa. Näppäinkaiku on käytössä oletuksena vain, kun laitteeseen on yhdistetty kuulokkeet. Tätä asetusta voi muuttaa myöhemmin Android-laitteen asetuksissa.

• Android 4.1 tai uudempi: Paina määritysnäyttöä pitkään kahdella sormella. Kun laite tunnistaa eleen, TalkBack otetaan käyttöön ja käytön opastus käynnistyy.
  • Android 4.0: Piirrä sormella nelikulmio laitteen määritysnäytölle. Kun laite tunnistaa eleen, kuulet äänimerkin.