Brug genveje til hjælpefunktioner

Med genveje til hjælpefunktioner kan du hurtigt aktivere hjælpefunktionsapps eller skifte mellem apps. For hver hjælpefunktionsapp kan du vælge den genvej, du vil bruge.

Vigtigt!

Med genveje til hjælpefunktioner kan du hurtigt aktivere hjælpefunktionsapps eller skifte mellem apps. For hver hjælpefunktionsapp kan du vælge den genvej, du vil bruge.

Learn how to set up accessibility shortcuts on your Pixel phone with our step-by-step tutorial.

Indhold

Trin 1: Konfigurer genveje til hjælpefunktioner

Valgfrit: Skift enhedsnavigation til knapper eller bevægelser

Trin 2: Brug genveje til hjælpefunktioner

Fjern genveje til hjælpefunktioner

Udviklere: Tilføj knappen til hjælpefunktioner

Få hjælp

Trin 1: Konfigurer genveje til hjælpefunktioner

Du kan konfigurere så mange genveje, som du vil, til de hjælpefunktionsapps, du bruger på din Android-enhed.

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Hjælpefunktioner.
  3. Vælg den app, du vil bruge med en genvej.
  4. Vælg f.eks. genvejsindstillingerne Genvej til TalkBack eller Genvej til forstørrelse.
  5. Vælg en genvej:
    • Tryk på knappen Hjælpefunktioner: Tryk på knappen Hjælpefunktioner på din skærm.
    • Hold lydstyrkeknapperne inde: Hold begge lydstyrkeknapper inde.
    • Stryg opad med to fingre fra bunden af skærmen, eller stryg med tre fingre, hvis TalkBack er aktiveret.
    • Tryk tre gange på skærmen. Denne funktion er kun tilgængelig til Forstørrelse
  6. Tryk på Gem.

Valgfrit: Skift enhedsnavigation til knapper eller bevægelser

På mange enheder kan du vælge mellem navigation med 3 knapper og navigation med bevægelser.

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Vælg System og derefter Bevægelser og derefter Systemnavigation.
  3. Vælg din nye navigationsmulighed.

Genveje til navigationstyper

Der er forskellige genveje til de 2 navigationstyper:

• Navigation med tre knapper:
    • Knappen Hjælpefunktioner Hjælpefunktioner på navigationslinjen
    • Den svævende knap Hjælpefunktioner
  • Navigation med bevægelser:
    • Den svævende knap Hjælpefunktioner
    • Navigation med bevægelser
      • Stryg opad med to fingre
      • Stryg opad med tre fingre, hvis TalkBack er aktiveret
Tip! Hvis du ikke kan finde knappen Hjælpefunktioner eller bruge navigation med bevægelser, kan du spørge producenten af din enhed, hvordan du får vist navigationsknapperne.

Trin 2: Brug genveje til hjælpefunktioner

Når du har aktiveret genveje til hjælpefunktioner, kan du bruge dem til at åbne eller skifte mellem dine hjælpefunktionsapps. Læs nedenstående tips for hver genvej.

Tryk på knappen til hjælpefunktioner

• Start en app: Tryk på Hjælpefunktioner Hjælpefunktioner på navigationslinjen.
  • Skift mellem apps: Hvis du har angivet mere end én app, der kan bruge knappen Hjælpefunktioner, skal du holde knappen Hjælpefunktioner Hjælpefunktioner nede. Vælg den nye app i menuen.

Tryk på den svævende knap Hjælpefunktioner.

• Start en app, eller skift mellem apps: Tryk på den svævende knap til hjælpefunktioner.
  • Flyt den svævende knap til hjælpefunktioner: Træk og slip den svævende knap til hjælpefunktioner.
  • Tilpas størrelsen på den svævende knap til hjælpefunktioner: Tryk på den svævende knap til hjælpefunktioner, og træk den hen til kanten af skærmen for at gøre den mindre.

Skift indstillinger for den svævende knap til hjælpefunktioner

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Vælg Hjælpefunktioner og derefter knappen til hjælpefunktioner.
    • Sådan vælger du, om du vil bruge den svævende knap: Vælg Vises over andre apps under Lokation.
    • Sådan ændrer du størrelsen på knapperne: Vælg Størrelse, og vælg en ny størrelse.
    • Sådan indstiller du gennemsigtighed og udtoning: Brug skyderen til at indstille gennemsigtigheden, når funktionen ikke er i brug.

Stryg opad med to fingre fra bunden af skærmen, eller stryg med tre fingre, hvis TalkBack er aktiveret

• Start en app: Stryg opad med to fingre fra bunden af skærmen eller med tre fingre, hvis TalkBack er aktiveret.
  • Skift mellem apps: Hvis du har angivet mere end én app, der kan bruge knappen Hjælpefunktioner, skal du stryge opad med to fingre og holde dem nede eller stryge med tre fingre, hvis TalkBack er aktiveret, og derefter løfte fingrene. Vælg den nye app i menuen.

Genvej via lydstyrkeknapperne

• Start en app: Hold begge Lydstyrkeknapper nede, indtil menuen vises, og vælg den app, du vil bruge.
  • Skift mellem apps: Hold begge lydstyrkeknapper nede. Når genvejsmenuen åbnes, kan du vælge den app, du vil bruge.
  • Vælg hvilke apps, der kan startes med genvejen via lydstyrkeknappen: Hold begge lydstyrkeknapper inde. Vælg Rediger genveje, når genvejsmenuen åbnes. Vælg, hvilke funktioner du vil bruge med denne genvej, og tryk derefter på Udfør.

Fjern genveje til hjælpefunktioner

Vigtigt! Nogle af disse trin fungerer kun i Android 14 og nyere. Se, hvordan du tjekker din Android-version.
  1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Hjælpefunktioner.
  3. Vælg den app, du vil fjerne genvejen til hjælpefunktioner for.
  4. Fjern markeringen af genvejen til hjælpefunktioner for at deaktivere den.
  5. Tryk på Gem.
Tip! Hvis du har Android 14, kan du afvise den svævende knap til hjælpefunktioner direkte ved at trække den til Fjern nederst på skærmen. Hvis du skifter mening, kan du trykke på Fortryd i det værktøjstip, der vises. Se, hvordan du tjekker din Android-version.

Udviklere: Tilføj knappen til hjælpefunktioner

Se, hvordan du bruger knappen Hjælpefunktioner i din hjælpefunktion.

Få yderligere hjælp

Kontakt Googles support til brugere med handicap for at få yderligere hjælp til genveje til hjælpefunktioner.