Vergroting

Je scherm vergroten

Sommige van deze stappen werken alleen in Android 11.0 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt.

Je kunt zoomen of vergrotingsgebaren gebruiken om het scherm van je Android-apparaat beter te bekijken.

Belangrijk: Voor deze stappen moet je het scherm aanraken.

Inhoudsopgave

Stap 1: Vergroting aanzetten

Stap 2: Vergroting gebruiken

Hulp nodig?

Stap 1: Vergroting aanzetten

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je apparaat.
  2. Tik op Toegankelijkheid en daarna op Vergroting.
  3. Zet Snelkoppeling voor vergroting aan.
  4. Optioneel: Als je een snelkoppeling wilt maken, tik je op Snelkoppeling voor vergroting en kies je een van de volgende opties:
    • Knop Toegankelijkheid: Tik onderaan het scherm op de knop Toegankelijkheid Toegankelijkheid.
    • Volumetoetsen ingedrukt houden: Houd beide volumetoetsen ingedrukt.
    • 3 keer op het scherm tikken: Tik snel 3 keer op het scherm. (Deze snelkoppeling kan je apparaat vertragen.)

Stap 2: Vergroting gebruiken

Inzoomen en alles groter maken

1. Tik op de knop Toegankelijkheid Toegankelijkheid. (Als je een andere vergrotingssnelkoppeling wilt instellen, gebruik je in plaats daarvan die optie.)
  2. Tik ergens op het scherm, behalve op het toetsenbord of in de navigatiebalk.
  3. Sleep met 2 vingers om te navigeren op het scherm.
  4. Knijp met 2 vingers om het zoomniveau aan te passen.
  5. Als je de vergroting wilt stoppen, gebruik je de snelkoppeling voor vergroting opnieuw.

Tijdelijk inzoomen

1. Tik op de knop Toegankelijkheid Toegankelijkheid. (Als je een andere vergrotingssnelkoppeling wilt instellen, gebruik je in plaats daarvan die optie.)
  2. Tik ergens op het scherm en houd vast. Dit werkt niet op het toetsenbord of in de navigatiebalk.
  3. Sleep met een vinger om over het scherm te navigeren.
  4. Til je vinger op om het vergroten te stoppen.

Tips om vergroting te gebruiken

• Er kan tot 8 keer worden vergroot.
  • Als je een app opent of sluit terwijl je bent ingezoomd, zoom je automatisch uit. Gebruik de snelkoppeling voor vergroten om opnieuw in te zoomen.
  • Als je 3 keer tikken op de snelkoppeling voor vergroting hebt geselecteerd: Nadat je Vergroting hebt aangezet, duurt het iets langer voordat je apparaat reageert op een tik. Door deze korte vertraging kan je apparaat bepalen of je tik de eerste is van een reeks van 3 tikken.

Hulp nodig?

Neem contact op met het Google-supportteam voor gebruikers met een beperking voor meer hulp bij toegankelijkheid in Android.