Vergroting

Sommige van deze stappen werken alleen in Android 11.0 en hoger. Meer informatie over hoe u uw Android-versie checkt.

U kunt zoomen of vergrotingsgebaren gebruiken om het scherm van uw Android-apparaat beter te bekijken.

Stap 1: Vergroting inschakelen

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw apparaat.
  2. Tik op Toegankelijkheid en vervolgens op Vergroting.
  3. Schakel Snelkoppeling voor vergroting in.
  4. Optioneel: Als u een snelkoppeling wilt maken, tikt u op Snelkoppeling voor vergroting en kiest u een van de volgende opties:
    • Knop Toegankelijkheid: Tik onderaan het scherm op de knop Toegankelijkheid Toegankelijkheid.
    • Volumetoetsen ingedrukt houden: Houd beide volumetoetsen ingedrukt.
    • Drie keer op het scherm tikken: Tik snel drie keer op het scherm. (Deze snelkoppeling kan uw apparaat vertragen.)

Stap 2: Gebruik Vergroting

Inzoomen en alles groter maken

1. Tik op de knop Toegankelijkheid Toegankelijkheid. (Als u een andere vergrotingssnelkoppeling wilt instellen, gebruikt u in plaats daarvan die optie.)
  2. Tik ergens op het scherm, behalve op het toetsenbord of in de navigatiebalk.
  3. Sleep met twee vingers om te navigeren op het scherm.
  4. Knijp met twee vingers om het zoomniveau aan te passen.
  5. Als u de vergroting wilt stoppen, gebruikt u de snelkoppeling voor vergroting opnieuw.

Tijdelijk inzoomen

1. Tik op de knop Toegankelijkheid Toegankelijkheid. (Als u een andere vergrotingssnelkoppeling wilt instellen, gebruikt u in plaats daarvan die optie.)
  2. Tik ergens op het scherm en houd vast. Dit werkt niet op het toetsenbord of in de navigatiebalk.
  3. Sleep met een vinger om over het scherm te navigeren.
  4. Til uw vinger op om het vergroten te stoppen.

Tips voor het gebruik van Vergroting

• Er kan tot acht keer worden vergroot.
  • Als u een app opent of sluit terwijl u bent ingezoomd, zoomt u automatisch uit. Gebruik de snelkoppeling voor vergroten om opnieuw in te zoomen.
  • Als u drie keer tikken op de snelkoppeling voor vergroting heeft geselecteerd: Nadat u Vergroting heeft ingeschakeld, duurt het iets langer voordat uw apparaat reageert op een tik. Door deze korte vertraging kan uw apparaat detecteren of uw tik de eerste is van een reeks van drie tikken.