Novetats de TalkBack 14.1

L'experiència de TalkBack 14.1 s'ha millorat amb:

• Descripcions d'imatges (només en anglès)
  • Correcció d'errors tipogràfics amb el teclat braille en pantalla
  • Desplaçament automàtic amb la pantalla braille
  • Més idiomes i taules per a braille
  • Noves ordres assignables per al teclat físic

Descripcions d'imatges

A més de la detecció existent d'icones i de text, ara pots obtenir descripcions de les imatges. Perquè les imatges es descriguin, has d'activar les descripcions d'imatges i baixar la biblioteca.

Per activar-les:

1. Perquè es mostri el menú de TalkBack, fes triple toc amb tres dits.
  2. Toca Configuració de TalkBack i, a continuació, Descripcions automàtiques i, a continuació, Descriu imatges.

Consell: les descripcions d'imatges només estan disponibles en anglès.

Un cop les hagis configurat:

1. Perquè es descrigui una imatge, obre el menú de TalkBack amb tres dits.
  2. Ves a Descriu imatges.

Consell: per accedir-hi més ràpidament, pots assignar un gest per a les descripcions d'imatges a la configuració de TalkBack. Obtén informació sobre com pots personalitzar els gestos de TalkBack.

Correcció d'errors tipogràfics amb el teclat braille en pantalla

Pots utilitzar gestos nous per comprovar si hi ha errors tipogràfics amb el teclat braille en pantalla.

Per accedir al mode de corrector ortogràfic, fes lliscar tres dits cap a l'esquerra o cap a la dreta.

Consell: si vols escriure, has de sortir del mode de corrector ortogràfic, ja que els gestos del corrector ortogràfic interfereixen amb els gestos que s'utilitzen quan escrius. Per sortir d'aquest mode, fes lliscar tres dits cap a l'esquerra o cap a la dreta.

Nous gestos per al mode de corrector ortogràfic

Important: per obtenir una llista de tots els gestos disponibles, toca Configuració de TalkBack i, a continuació, Teclat braille i, a continuació, Revisa tots els gestos.

Gest Descripció
Llisca cap avall amb un dit Ves al possible error tipogràfic següent
Llisca cap amunt amb un dit Ves al possible error tipogràfic anterior
Llisca cap a la dreta amb un dit Ves al suggeriment ortogràfic següent
Llisca cap a l'esquerra amb un dit Ves al suggeriment ortogràfic anterior
Llisca cap a la dreta amb dos dits Insereix la paraula suggerida
Llisca cap a l'esquerra amb dos dits Desfés la paraula inserida

Desplaçament automàtic amb la pantalla braille

Amb la funció de desplaçament automàtic, pots llegir text sense prémer cap botó per moure la pantalla braille. Pots ajustar la velocitat del desplaçament automàtic amb les ordres de la pantalla braille i a la configuració de la pantalla braille.

Important: per obtenir una llista de totes les ordres disponibles per a la pantalla braille, toca Configuració de TalkBack i, a continuació, Pantalla braille i, a continuació, Ordres de braille.

Llista d'ordres de desplaçament automàtic

Accions Ordre de braille
Inicia i atura el desplaçament automàtic Barra espaiadora + punts 1, 2, 4, 5 i 6
Redueix la durada Punt 1 mentre el desplaçament automàtic està actiu
Augmenta la durada Punt 4 mentre el desplaçament automàtic està actiu

Configuració del desplaçament automàtic

Pots definir que la durada del desplaçament canviï en funció de la longitud de la pantalla. També pots ajustar la durada del desplaçament automàtic.

Per accedir a la configuració del desplaçament automàtic, ves a Configuració de TalkBack i, a continuació, Pantalla braille i, a continuació, Desplaçament automàtic.

Més idiomes i taules per a braille

Pots llegir i escriure braille amb una pantalla braille en 47 idiomes, inclosos els que s'han afegit recentment, com ara:

• Búlgar
  • Hebreu
  • Braille hebreu de 8 punts computeritzat
  • Islandès
  • Braille islandès de 8 punts computeritzat
  • Kannada
  • Letó
  • Lituà
  • Braille lituà de 8 punts

Consell: per canviar entre els nivells de braille, prem Barra espaiadora + punts 1, 2, 4 i 5.

Noves ordres assignables per al teclat físic

Si utilitzes un teclat físic, ara pots assignar una tecla de drecera per a les funcions "Copia l'última frase" i "Mostra o amaga la pantalla". Per fer-ho, ves a Configuració de TalkBack i, a continuació, Configuració avançada i, a continuació, Tecles de drecera.