Teksti- ja näyttöasetusten muuttaminen

Tärkeää:

Pika-asetuksista löydät myös saavutettavuusasetukset, joilla voit muuttaa helposti teksti- ja sisältöasetuksia.

Vinkki: Näitä asetuksia voi myös muuttaa ohjatussa asennuksessa.

Näytön koon ja tekstin muuttaminen

Tärkeää: Fonttikokoasetus ei koske kaikkia sovelluksia.

Näin voit pienentää tai suurentaa fonttikokoa:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Hae ja valitse Fonttikoko.
  3. Voit muuttaa ensisijaista fonttikokoa siirtämällä liukusäädintä vasemmalle tai oikealle.

Näin voit pienentää tai suurentaa fonttikokoa:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Hae ja valitse Näytön koko.
  3. Voit muuttaa näytön kokoa siirtämällä liukusäädintä vasemmalle tai oikealle.

Vinkki: Näet fontin ja näytön koon muutoksen esikatselun, kun olet siirtänyt liukusäätimet haluamaasi kokoon. Jos et pidä säädöstä, voit nollata asetukset valitsemalla Nollaa asetukset. Näytön koko ja tekstiasetukset nollataan laitteesi alkuperäisiin asetuksiin.

Fontin muuttaminen pika-asetusten avulla

Tärkeää: Jos säädät fonttikokoa asetuksista, Fonttikoko-laatta lisätään automaattisesti pika-asetuksiin. Jos et ole vielä tehnyt sitä, sinun on ensin lisättävä Fonttikoko pika-asetuksiin. Lue lisää pika-asetuksista.

1. Pyyhkäise alaspäin näytön yläreunasta, niin näet pika-asetukset.
  2. Valitse Fonttikoko.
  3. Valitse haluamasi fonttikoko:
    • Fonttikoon suurentaminen: Valitse .
    • Fonttikoon pienentäminen: Valitse .
    • Fonttikoon muuttaminen: Vedä prosenttiliukusäädintä vasemmalle tai oikealle.

Vinkki: Fonttikoko voi olla enintään enintään 200 %.

Lihavoitujen fonttien käyttö
Tärkeää: Jotkut sovellukset eivät käytä tätä asetusta.
Voit käyttää lihavoitua fonttia näkyvyyden parantamiseksi.
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Saavutettavuus ja sitten Näytön koko ja teksti.
  3. Laita Tekstin lihavointi päälle tai pois päältä.
Suuren kontrastin tekstin käyttäminen
Suuri kontrasti voi tehdä laitteesi tekstistä helppolukuisempaa. Ominaisuus muuttaa tekstin värin joko mustaksi tai valkoiseksi tekstin alkuperäisväristä riippuen.
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Saavutettavuus ja sitten Näytön koko ja teksti.
  3. Laita Korkean kontrastin teksti päälle tai pois päältä.
Värinkorjauksen käyttö
Värinkorjaus- ja harmaasävyasetukset auttavat laitettasi kompensoimaan värisokeuden vaikutuksia.
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Saavutettavuus ja sitten Väri ja liike ja sitten Värinkorjaus.
  3. Laita Käytä värinkorjausta päälle.
  4. Valitse korjaustila.
Vinkki: Voit luoda värinkorjauksen pikanäppäimen. Katso lisätietoja esteettömyyspikanäppäimistä.
Käänteisten värien käyttäminen
Tärkeää: Käänteiset värit kääntävät näytön värin päinvastaiseksi ja asetusta sovelletaan kaikkeen, myös mediasisältöön.
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Saavutettavuus ja sitten Väri ja liike ja sitten Käänteiset värit.
  3. Laita Käytä käänteisiä värejä päälle.
Vinkki: Voit luoda käänteisten värien pikanäppäimen. Katso lisätietoja esteettömyyspikanäppäimistä.

Tumman teeman ja käänteisten värien käyttö yhdessä

• Android 10 tai uudempi: Jos avaat sovelluksen, joka ei tue tummaa teemaa, ota käänteiset värit käyttöön.
  • Android 9 tai vanhempi: Voit käyttää näistä asetuksista vain yhtä kerrallaan. Jos laitat tumman teeman päälle, käänteiset värit poistuvat käytöstä automaattisesti.

Liikeasetusten muuttaminen

Animaatioiden poistaminen
Voit laittaa animaatiot pois päältä keskittyäksesi paremmin.
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Saavutettavuus ja sitten Väri ja liike.
  3. Laita Poista animaatiot päälle.
Ison hiiriosoittimen käyttäminen
Voit suurentaa hiiren osoitinta, jotta se on helpompi huomata.
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Saavutettavuus ja sitten Väri ja liike.
  3. Laita Iso hiiren osoitinpäälle.
Näytön himmennys
Voit himmentää näyttösi puhelimesi vähimmäiskirkkautta himmeämmäksi, jotta lukeminen on miellyttävämpää.
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Saavutettavuus.
  3. Laita Erittäin himmeä päälle.

Lisäohjeita

Jos haluat lisätietoa teksti- ja näyttöasetuksista, ota yhteyttä Googlen vammaistukitiimiin.