Nieuwe functies van TalkBack 9.1

Met TalkBack 9.1 kun je gebaren met meerdere vingers gebruiken, navigeren met leesinstellingen en spraakopdrachten gebruiken.

Belangrijk: Gebaren met meerdere vingers zijn alleen beschikbaar:

• In TalkBack 9.1 op de geüpdatete Pixel 3 en hoger
  • Op andere OEM-apparaten, zoals Samsung Galaxy
  • Vanaf maart 2021

TalkBack-menu

De algemene en lokale contextmenu's en het cirkelvormige menu zijn gecombineerd in een verbeterd TalkBack-menu.

Zo open je het TalkBack-menu:

• Op apparaten met gebaren met meerdere vingers: Tik met 3 vingers. Je kunt ook in 1 beweging omlaag en dan naar rechts swipen.
  • Op apparaten zonder gebaren met meerdere vingers (lager dan geüpdatete Android R met TalkBack 9.1): Swipe in 1 beweging omlaag en dan naar rechts.

Leesopties

Navigatie-instellingen voor TalkBack heten nu leesinstellingen.

Leesinstellingen openen:

• Op apparaten met gebaren met meerdere vingers: Swipe met 3 vingers naar rechts of links, of omhoog en omlaag. Je kunt ook met één vinger omhoog en daarna omlaag of omlaag en daarna omhoog swipen.
  • In eerdere versies van TalkBack dan versie 9.1: Swipe met één vinger omhoog en daarna omlaag of omlaag en daarna omhoog.

Meer informatie over het TalkBack-menu en leesinstellingen

Gebaren met meerdere vingers

Met gebaren met meerdere vingers heb je meer opties en nieuwe manieren om veelvoorkomende acties uit te voeren. Je kunt gebaren met meerdere vingers gebruiken met een geüpdatete versie van Android R op de Pixel 3 en bepaalde andere OEM-apparaten met TalkBack 9.1. Op die apparaten kunt je ook gebaren met één vinger gebruiken. Meer informatie over hoe je TalkBack-gebaren gebruikt

Spraakopdrachten

Je kunt belangrijke TalkBack-opdrachten activeren met je stem. Als je spraakopdrachten wilt gebruiken, swipe je naar rechts en daarna omhoog en spreek je een opdracht uit. Meer informatie over spraakopdrachten voor TalkBack

Brailletoetsenbord

Belangrijk: Spaanse en Arabische braille zijn nu beschikbaar met het brailletoetsenbord.

Met het brailletoetsenbord kun je de modus Tafelblad of de Modus Scherm weg gebruiken. Standaard detecteert je apparaat de stand van het apparaat en schakelt het automatisch over naar de juiste modus. Meer informatie over hoe je het brailletoetsenbord van TalkBack gebruikt

Instellingen

De TalkBack-instellingen zijn opnieuw ingedeeld zodat je meer opties voor veelgebruikte instellingen hebt. Geavanceerdere instellingen, zoals geluidsfeedback, zijn nu in categorieën gegroepeerd. Meer informatie over instellingen voor TalkBack

Problemen oplossen

Als je een lang tekstblok tegenkomt, kan TalkBack een aantal seconden vertraging oplopen. Na een korte periode wordt het probleem vanzelf opgelost.

Voor meer hulp met TalkBack kun je contact opnemen met het Google-supportteam voor gebruikers met een beperking.