Novetats de TalkBack 9.1

Amb TalkBack 9.1, pots fer servir gestos amb diversos dits, navegar amb controls de lectura i utilitzar ordres de veu.

Important: els gestos amb diversos dits només estan disponibles:

• A TalkBack 9.1 si utilitzes un Pixel 3 actualitzat o un model posterior.
  • En altres dispositius OEM, com ara el Samsung Galaxy.
  • A partir del març de 2021.

Menú de TalkBack

Els menús contextuals global i local i el menú circular s'han agrupat en un menú de TalkBack millorat.

Per obrir el menú de TalkBack:

• En dispositius que admeten gestos amb diversos dits: toca amb tres dits, o llisca cap avall i cap a la dreta amb un sol moviment.
  • En dispositius que no admeten gestos amb diversos dits (abans d'actualitzar Android R amb TalkBack 9.1): llisca cap avall i cap a la dreta amb un sol moviment.

Controls de lectura

La configuració de navegació de TalkBack ara s'anomena "controls de lectura".

Per obrir els controls de lectura:

• En dispositius que admeten gestos amb diversos dits: llisca amb tres dits cap a l'esquerra, o cap amunt i cap avall. També pots lliscar amb un dit cap amunt i cap avall o viceversa.
  • En versions de TalkBack anteriors a la 9.1: llisca amb un dit cap amunt i cap avall o viceversa.

Obtén més informació sobre el menú de TalkBack i els controls de lectura.

Gestos amb diversos dits

Els gestos amb diversos dits t'ofereixen més opcions i maneres noves de completar accions habituals. Pots utilitzar aquest tipus de gestos als Pixel 3 amb la versió actualitzada d'Android R i en altres dispositius OEM amb TalkBack 9.1. En aquests dispositius, també pots utilitzat gestos amb un sol dit. Obtén més informació sobre com pots fer servir els gestos de TalkBack.

Ordres de veu

Pots activar ordres importants de TalkBack amb la veu. Per utilitzar ordres de veu, llisca cap a la dreta i cap amunt i, a continuació, enuncia una ordre. Obtén més informació sobre les ordres de veu de TalkBack.

Teclat braille

Important: ara el teclat braille és compatible amb l'espanyol i l'àrab.

Amb el teclat braille, pots utilitzar el mode de taula o el mode amb pantalla allunyada. De manera predeterminada, el dispositiu detecta l'orientació del dispositiu i canvia de mode automàticament. Obtén informació sobre com pots utilitzar el teclat braille de TalkBack.

Configuració

La configuració de TalkBack s'ha reorganitzat per mostrar-te més paràmetres en opcions habituals. Les opcions de configuració més avançades, com els avisos sonors, ara s'agrupen per categories. Obtén més informació sobre la configuració de TalkBack.

Resoldre un problema

En trobar un bloc de text llarg, és possible que TalkBack pateixi un retard durant diversos segons. Al cap d'un període curt de temps, el problema es resol sol.

Per obtenir més ajuda amb TalkBack, contacta amb l'equip d'assistència de Google per a persones amb discapacitat.