Flytta över från klassiska Sites till nya Sites

Tidsplanen nedan gäller administratörer och användare. Om du inte är Google Workspace-kund går du till den här tidslinjen för konsumenter.

Nya Google Sites är nu det enda alternativet för dig att skapa webbplatser i Google Workspace.

Vad har hänt hittills?

• Från och med augusti 2020: Nya Sites blir standard för dig att skapa webbplatser.
  • Från och med mars 2021: Administratörer kan få åtkomst till Ansvarig för klassiska Sites för att granska organisationens webbplatser i klassiska Sites och migrera dem till nya Sites.
  • Från och med maj 2021: Det gick inte att skapa webbplatser i klassiska Sites.

Efter den 30 januari 2023:

• Möjligheten att redigera webbplatser i klassiska Sites upphörde den 30 januari 2023.
  • Google har påbörjat migreringen av eventuella återstående webbplatser i klassiska Sites på din domän. Återstående webbplatser i klassiska Sites med en ägare som är kvalificerad för migrering till nya Sites migreras automatiskt till nya Sites som utkast. Webbplatsägaren kan sedan granska och publicera dessa utkast. Innan en webbplatsägare har publicerat webbplatsutkastet kan webbplatsbesökarna inte se webbplatsens innehåll och ett felmeddelande visas.
  • Om domänens avancerade administratör och webbplatsägare är kvalificerade att ta emot Takeout-data från klassiska Sites får de ett arkiv med alla befintliga webbplatser i klassiska Sites. Detta omfattar webbplatser i klassiska Sites utan en kvalificerad ägare.
  • Under migreringen kan du spåra statusen för dina webbplatser i klassiska Sites via Ansvarig för klassiska Sites.
  • Efter migreringen finns det länkar till migrerade utkast i nya Sites och en länk till exportdata från klassiska Sites i Ansvarig för klassiska Sites.

Så här undviker du störningar för webbplatsbesökare

Om du vill att en webbplats ska vara tillgänglig för läsbehöriga konverterar du den till nya Sites med hjälp av Ansvarig för klassiska Sites eller inställningarna för klassiska Sites. Med de här verktygen kan du publicera webbplatsen i nya Sites på samma webbadress som den gamla webbplatsen och undvika störningar för läsbehöriga.

Metodtips för administratörer vid överflyttning av webbplatser

Kontrollera först att alla användargrupper har åtkomst till nya Google Sites så snart som möjligt.

Bestäm sedan tillvägagångssätt för överflyttningen. Vill du att enskilda webbplatsägare ska migrera sina webbplatser eller vill du som administratör hantera hela migreringen?

Hantera migrering av klassiska Sites

1. Migrera inaktiva webbplatser genom att ta bort eller arkivera dem. Välj ett alternativ:
    • Exportera klassiska Sites med Google Takeout.
    • Ta bort klassiska Sites som inte längre är användbara för organisationen. Ett tecken på att det kan vara bra att ta bort en webbplats är att ingen har redigerat eller visat den under det senaste året.
  2. Stäng av redigering i klassiska Sites.
  3. Börja migrera aktiva webbplatser genom att konvertera dem eller skapa dem på nytt i nya Sites.
    • Konvertera de mest visade eller redigerade webbplatserna från klassiska Sites till nya Sites.
    • När du har ett utkast av den nya webbplatsen jämför du webbplatserna och gör eventuella manuella justeringar eller ändringar som behövs för webbplatsen i nya Sites.
    • Publicera den nya webbplatsen på samma webbadress som i klassiska Sites.

För vissa webbplatser rekommenderar vi att du återskapar webbplatsen från grunden i nya Sites med hjälp av tillgängliga webbplatsmallar. Vissa tycker att detta är enklare än att konvertera och manuellt justera webbplatserna. Detta gäller särskilt för webbplatser med funktioner som inte stöds i nya Sites.

Gå till Jämför nya Sites och klassiska Sites.

Frågor

Utöka alla  |  Komprimera alla

Hur vet jag om jag berörs?

Kontrollera om organisationen har webbplatser i klassiska Sites som måste migreras genom att besöka Ansvarig för klassiska Sites.

Jag har sett olika tidslinjer för överflyttningen i hjälpartiklar och forum.

Nyckeldatumen för konsumenter och Google Workspace-användare är olika. Datumen i den här artikeln är korrekta för Google Workspace-kunder. Om du är Gmail-användare med klassiska Sites läser du Konvertera dina klassiska Sites till nya Sites.

Varför görs den här ändringen?

Vi har utformat nya Sites så att du och dina användare kan skapa webbplatser utan programmeringserfarenhet, på mobila enheter och datorer och samarbeta i realtid. Nya Sites ersätter klassiska Sites och bygger vidare på Googles senaste infrastruktur. Mer information finns i det relaterade blogginlägget om Google Workspace.

Jag har inte åtkomst till en administratörskonsol. Vad ska jag göra? Vad är skillnaden mellan klassiska Sites och nya Sites? Vem blir webbplatsägare när jag har konverterat en webbplats i klassiska Sites till nya Sites?

Personen som konverterar webbplatsen från klassiska Sites till nya Sites blir webbplatsägare.

Om en t.ex. en administratör konverterar webbplatsen blir han eller hon ägare till den nya webbplatsen och

• Tidigare ägare blir redigeringsbehöriga.
  • Läsbehöriga förblir läsbehöriga.
  • Redigerare förblir redigerare.

Administratören kan överföra äganderätten till webbplatsen till någon annan om det behövs.

Mer information om användarupplevelsen finns i avsnittet om att konvertera en webbplats i inställningarna för klassiska Sites i Konvertera dina klassiska Sites till nya Sites.

Hur raderar jag en webbplats i klassiska Sites?

Under migreringsfasen kan du inte radera en webbplats i klassiska Sites permanent med ett motsvarande utkast i nya Sites. Google tar bort dessa webbplatser i klassiska Sites när migreringen har slutförts.

Visa innehåll från klassiska Sites genom att klicka på Ladda ned på startskärmen för klassiska Sites med Ansvarig för klassiska Sites eller genom att gå till takeout.google.se. Takeout är kanske inte aktiverat för alla slutanvändare i organisationen.

Vad händer med min klassiska webbplats efter migreringen?

När webbplatser i klassiska Sites migreras automatiskt raderas den gamla webbplatsen och den nya webbplatsen har utkaststatus tills du publicerar den. Det går inte att konvertera eller återställa webbplatser i klassiska Sites som har konverterats automatiskt.

Om du migrerar webbplatsen manuellt raderas inte din klassiska webbplats. Du kan radera webbplatsen i klassiska Sites manuellt. Den kan återställas inom 30 dagar. Mer information finns i Radera eller återställa webbplatsen.

Mer information finns i information om migrering av klassiska Sites.

Relaterade ämnen