Een doelgroep maken

Deze functie is momenteel beschikbaar voor de services Google Drive en Documenten en Google Chat.

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: (Drive, Documenten en Chat) Business Plus; Enterprise Standard en Enterprise Plus; Education Standard en Education Plus; Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus. (Alleen Drive en Documenten) Business Standard, Nonprofits, G Suite Business.  Versies vergelijken

Als Groepen-beheerder kunt u een doelgroep maken zodat gebruikers items delen met de juiste afdelingen, teams of groepen.

Nadat u een doelgroep heeft gemaakt, kunt u leden toevoegen en de doelgroep toepassen op een Google-service, zoals Google Drive, om de doelgroep beschikbaar te maken in de instellingen voor delen van gebruikers.

Voordat u begint

Zie Praktische tips voor de implementatie van doelgroepen voor tips om doelgroepen te maken.

Doelgroepen maken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenDoelgroepen.
  3. Klik op Doelgroep maken.
  4. Voer onder Naam een naam in voor de doelgroep waarmee gebruikers kunnen zien wie er lid van zou moeten zijn (maximaal 40 tekens).
  5. (Optioneel) Voer onder Beschrijving een beschrijving in waarmee gebruikers het doel van de doelgroep begrijpen (maximaal 150 tekens). De beschrijving wordt weergegeven als een gebruiker de muisaanwijzer op de doelgroep plaatst in de instellingen voor delen.
  6. Klik op Maken.
  7. (Optioneel) Klik op Leden toevoegen om leden (groepen of gebruikers) toe te voegen aan de doelgroep. Zie Leden toevoegen aan of verwijderen uit een doelgroep voor meer informatie en aanbevelingen voor het toevoegen van leden.

U kunt deze stap ook later uitvoeren.

Belangrijk: Een nieuwe doelgroep bevat nog geen leden. U moet dus eerst leden toevoegen voordat u de doelgroep toepast op een Google-service.

8. (Optioneel, hiervoor is het beheerdersrecht Service-instellingen vereist) Als u de doelgroep wilt toepassen op een Google-service, klikt u op Toepassen op Google-services en kiest u de service. Zie Doelgroepen instellen voor een Google-service voor meer informatie.

U kunt deze stap ook later uitvoeren.

9. (Optioneel) Klik op Nog een doelgroep maken om meer doelgroepen te maken.
  10. (Optioneel) Als u nu geen leden wilt toevoegen of de doelgroep nu niet wilt toepassen op een Google-service, klikt u op Gereed.

Volgende stappen

Leden toevoegen aan of verwijderen uit een doelgroep