Massuppdatera användarprofiler med LDAP-katalog eller API

Du kan uppdatera användarprofiler med data från organisationens LDAP-katalog eller andra källor med följande metoder:

Detaljerad profilinformation skapar kontakt mellan användare

När du lägger till information i användarprofiler gäller följande:

• Individuella adresser och gruppadresser autoslutförs i Google Workspace-tjänster som Gmail, Google Dokument och Drive.
  • I Kalender ges intelligenta förslag på mötesrum baserat på plats och antal gäster (Kalender måste ha konfigurerats)
  • Användare hittar profilinformation i Google Workspace tjänster. När användare exempelvis pekar eller trycker på någons profilfoto öppnas ett kort med personliga uppgifter.

Håll muspekaren över en användares profilfoto så visas teaminformation.

• Användare ser organisationsrelationer.Om du lägger till en ansvarigs e-postadress i användarprofiler skapar katalogen automatiskt en rapporteringskedja. Tillgängligt i Googles tjänster på Android och iOS och i Google Cloud Search på alla enheter.

Det här kan du uppdatera

Du kan lägga till, redigera eller ta bort följande information:

Du kan också låta användare uppdatera vissa av sina profilinställningar, inklusive namn, foto och arbetsplats. Obs! Gmail-användare kan själva ändra sitt visningsnamn.

Så här visas profilinformation i katalogen

Informationskort för person

1. Name
2. Profile photo
3. Email
4.  Phone number
5. Job title / Department
6. Desk location: Building, floor, floor section
7. Links

Sidofält för Kontakter i Gmail

1.  Name
2. Job title / Department
3. Email
4.  Phone number
5. Desk location: Building, floor, floor section
6. Manager's email address
7. Reports: Based on reports' manager's email address

Fält för användarprofil

Redigera följande fält om du vill ange profilinformation som delas via Google-tjänster.

Profilvärde Exempel Administratörskonsol Directory API GCDS

Namn

Sasha Lee Byt namn på användare namn
  • Förnamn
  • Efternamn
Profilfoto Sample user profile photo. Foto Users.photos Ej tillgängligt
E-postadress sasha.g.lee@ink-42.com Primär e-post primaryEmail Primär e-post
Telefonnummer. +1 949-555-0198 Telefon

phones[]

Obs! Endast dessa attribut uppdateras på administratörskonsolen:

• Startsida
  • Arbete
  • Mobil
  • Enterprise Voice
  • Telefonnummer jobb
  • Mobilnummer jobb
  • Telefonnummer hem
  • Faxnummer
  • Mobilnummer
  • Assistentens nummer
Adress 123 Google Way, Inktown, CA 99999, USA Adress addresses[].formatted*
  • Gatuadress
  • Postbox
  • Ort
  • Delstat/provins
  • Postnummer
  • Land/region
Befattning Kontoansvarig Befattning organizations[].title Befattning
Ansvarigs e-postadress kat.deburgh@ink-42.com Ansvarigs e-postadress relations[].type.manager Chefens DN
Avdelning Marknadsföring Avdelning organizations[].department Avdelning
Organisation Ink 42 Ändra organisationens namn organizations[].name Företagsnamn
Arbetsplats Byggnad B-2-151C
  • Byggnads-id
  • Våningsnamn
  • Del av våning
locations[] with
type=desk
  • Byggnads-id
  • Våningsnamn
Länkar Katalog | Personlig webbplats Ej tillgängligt websites[] Webbplatser

*Directory API gör det möjligt att dela upp strukturerad adressdata efter fält och ostrukturerad adressdata som representeras av fältet addresses[].formatted, och att de inte synkroniseras med varandra om du vill veta mer. Om du har strukturerad adressdata och uppdaterar fältet addresses[].formatted, rekommenderar vi att du även uppdaterar de strukturerade adressfälten för den användaren.

Relaterade ämnen

Information om andra sätt att uppdatera användarprofiler finns på: