Gebruikersprofielen updaten in bulk met de LDAP-directory of de API

U kunt gebruikersprofielen op de volgende manieren updaten met gegevens uit de LDAP-directory van uw organisatie of met andere bronnen:

Uitgebreide profielgegevens brengen gebruikers in contact

Als u gegevens toevoegt aan gebruikersprofielen, geldt het volgende:

• Individuele adressen en groepsadressen worden automatisch aangevuld in Google Workspace-services zoals Gmail, Google Documenten en Drive.
  • Agenda geeft op een slimme manier suggesties voor vegaderruimten gebaseerd op de locatie en het aantal gasten (hiervoor moet Agenda zijn ingesteld).
  • Gebruikers vinden profielgegevens in Google Workspace-services. Wanneer gebruikers bijvoorbeeld op iemands profielfoto tikken of er de muisaanwijzer op plaatsen, wordt er een kaart geopend met de gegevens van die persoon.

Plaats de muisaanwijzer op de profielfoto van een gebruiker om teamgegevens te bekijken.

• Gebruikers zien organisatierelaties. Als u het e-mailadres van een manager toevoegt aan gebruikersprofielen, maakt Directory automatisch een bedrijfshiërarchie. Beschikbaar in Google-services op Android en iOS, en in Google Cloud Search op alle apparaten.

Wat u kunt updaten

U kunt de volgende gegevens toevoegen, bewerken of verwijderen:

U kunt gebruikers ook een deel van hun profielgegevens zelf laten updaten, zoals hun naam, foto en werklocatie. Opmerking: Gmail-gebruikers kunnen hun weergavenaam zelf wijzigen.

Hoe Directory profielgegevens weergeeft

Kaart met persoonlijke informatie

1. Name
2. Profile photo
3. Email
4.  Phone number
5. Job title / Department
6. Desk location: Building, floor, floor section
7. Links

Zijbalk met contacten in Gmail

1.  Name
2. Job title / Department
3. Email
4.  Phone number
5. Desk location: Building, floor, floor section
6. Manager's email address
7. Reports: Based on reports' manager's email address

Velden voor gebruikersprofielen

Als u de profielgegevens wilt instellen die in Google-services worden gedeeld, bewerkt u de volgende velden.

Profielwaarde Voorbeeld Beheerdersconsole Directory API GCDS

Naam

Sasha Lee Naam gebruiker wijzigen Name
  • Voornaam
  • Achternaam
Profielfoto Sample user profile photo. Foto Users.photos Niet beschikbaar
E-mailadres sasha.g.lee@ink-42.com Primair e-mailadres primaryEmail Primair e-mailadres
Telefoonnummer +1 949-555-0198 Telefoon

phones[]

Opmerking: Alleen deze kenmerken worden geüpdatet in de Beheerdersconsole:

• Home
  • Werk
  • Mobiel
  • Zakelijk Voice-nummer
  • Telefoonnummers werk
  • Mobiele telefoonnummers werk
  • Telefoonnummers thuis
  • Faxnummers
  • Mobiele telefoonnummers
  • Telefoonnummer assistent
Adres 123 Google Way, Inktown, CA 99999, VS Adres addresses[].formatted*
  • Adres
  • Postbus
  • Plaats
  • Provincie
  • Postcode
  • Land/regio
Functie Accountmanager Functie organizations[].title Functie
E-mailadres manager kat.deburgh@ink-42.com E-mailadres manager relations[].type.manager DN van manager
Afdeling Marketing Afdeling organizations[].department Afdeling
Organisatie Ink 42 Naam organisatie wijzigen organizations[].name Bedrijfsnaam
Bureaulocatie Gebouw B-2-151C
  • Gebouw-ID
  • Naam verdieping
  • Deel van verdieping
locations[] with
type=desk
  • Gebouw-ID
  • Naam verdieping
Links Directory | Persoonlijke site Niet beschikbaar websites[] Websites

*Met de Directory API kunnen gestructureerde adresgegevens worden uitgesplitst naar velden en ongestructureerde adresgegevens zoals aangegeven door het veld addresses[].formatted. Deze worden niet met elkaar gesynchroniseerd. Als u gestructureerde adresgegevens heeft en het veld addresses[].formatted updatet, raden we aan ook de gestructureerde adresvelden voor die gebruiker te updaten.