Wat is er nieuw in GCPW?

Naarmate nieuwe functies, verbeteringen en oplossingen beschikbaar komen voor Google-referentieprovider voor Windows (Google Credential Provider for Windows, GCPW), wordt deze pagina geüpdatet. Download de nieuwste versie van GCPW via de Beheerdersconsole. Zie Overzicht: Verbeterde desktopbeveiliging voor Windows voor meer informatie over GCPW.

Versie 94.0.4606.56: 23 september 2021

Nieuwe functie

• GCPW rapporteert nu welke apps van derden zijn geïnstalleerd op apparaten.Zie Gegevens van computers en smarthome-apparaten bekijken voor meer informatie.
    Deze functies worden ondersteund in de volgende versies: Frontline Starter en Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Opgelost

• Gebruikers kunnen nu inloggen via GCPW met gegevens in het cachegeheugen als er geen verbinding kan worden gemaakt met de domeincontroller.
  • GCPW ondersteunt nu inloggen als de lijst met toegestane domeinen langer is dan 1024 tekens.
Versie 89.0.4389.128: 14 april 2021

Nieuwe functies

• Als u GCPW heeft geïnstalleerd via een bestand dat u heeft gedownload via https://tools.google.com/dlpage/gcpw/, kunt u GCPW-instellingen (zoals automatisch updaten en offline toegang) nu instellen via de Google Beheerdersconsole zonder een token te hoeven instellen op elk apparaat. Eerder moest u een organisatiespecifieke token toevoegen aan de registerinstellingen van elk apparaat voordat GCPW-instellingen uit de Beheerdersconsole werden toegepast. Opmerking: Als u toegestane domeinen wilt beheren via de Beheerdersconsole, moeten apparaten de token bevatten.

• Als apparaten verbinding hebben met internet worden apparaatgegevens regelmatig (elke 3 uur) gesynchroniseerd met de Beheerdersconsole, in plaats van alleen wanneer de gebruiker inlogt.

Opgelost

• GCPW rapporteert nu betrouwbaarder de lijst van 32-bits Windows-apps op apparaten.
  • Als u inschrijftokens voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser heeft ingesteld op apparaten, hoeft u niet ook nog GCPW-specifieke inschrijftokens in te stellen om GCPW te beheren via de Beheerdersconsole. Met de token van Cloudbeheer voor de Chrome-browser kan GCPW-beleid uit de Beheerdersconsole worden gesynchroniseerd. Eerder was het zo dat als uw organisatie tokens voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser had ingesteld, de instellingen voor toegestane domeinen niet konden worden gesynchroniseerd met apparaten. Opmerking: Deze wijziging wordt gedurende enkele weken uitgerold.
  • Vanaf 10 mei 2021 wordt het GCPW-inlogscherm consistent geladen door de Chrome-browser versie 90.0.4430.212. Daarvoor werd er onder zeldzame omstandigheden een leeg scherm geopend.
Versie 87.0.4280.88: 16 december 2020

Nieuwe functies

• U kunt GCPW-instellingen nu instellen in de Google Beheerdersconsole in plaats van de registerinstellingen op een apparaat. Het apparaat heeft een organisatiespecifieke token nodig om de instellingen toe te passen. Als u GCPW al op een apparaat heeft geïnstalleerd, kunt u de token toevoegen door de nieuwste versie van GCPW te installeren of de token handmatig toe te voegen aan de registerinstellingen. Meer informatie
  • U kunt de GCPW-client nu downloaden via de Beheerdersconsole. De client bevat uw organisatiespecifieke token waarmee apparaten uw GCPW-instellingen kunnen synchroniseren met de Beheerdersconsole. Meer informatie
  • U kunt automatische updates van GCPW blokkeren na een specifieke versie. Met deze instelling kunt u zowel automatische updates gebruiken als de nieuwste versie testen voordat u deze op al uw apparaten toestaat. Meer informatie

Opmerking: De uitrol van deze functies in de Beheerdersconsole kan 6 weken duren vanwege de feestdagen.

Versie 86.0.4240.121: 27 oktober 2020

Opgelost

• De accountafbeelding wordt nu weergegeven als een gebruiker inlogt. Hiermee wordt een recent probleem opgelost waarbij de accountfoto van de gebruiker niet kon worden opgehaald bij de server.
Versie 85.0.4183.131: 24 september 2020

Opgelost

• Het inlogvenster van GCPW verdwijnt niet meer als het gebruikers meer dan 30 seconden kost om hun gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.
Versie 85.0.4183.106: 14 september 2020

Nieuwe functie

• Als u GCPW een Windows-account laat maken wanneer een GCPW-gebruiker voor het eerst inlogt, kunt u nu een nieuwe registerinstelling gebruiken om te bepalen hoe de Windows-accountnaam wordt ingesteld. Standaard bestaat de Windows-accountnaam uit de gebruikersnaam en het domeingedeelte van het e-mailadres van de gebruiker, gescheiden door een underscore. Als het Google-mailadres van een gebruiker bijvoorbeeld liz@example.com is, wordt de naam van het Windows-account liz_example. Als de nieuwe registersleutel use_shorter_account_name is aangezet, stelt GCPW de Windows-accountnaam in op alleen het gebruikersnaamgedeelte van het e-mailadres. In plaats van liz_example wordt de naam van het Windows-account dan liz. Meer informatie
Versie 85.0.4183.70: 17 augustus 2020

Opgelost

• Verbeterde prestaties als gebruikers opnieuw inloggen.
  • Er is een probleem opgelost met het genereren van nieuwe lokale profielnamen, zodat Windows ze niet meer weigert.
  • Gebruikers kunnen hun wachtwoord nu niet meer wijzigen in de Windows-instellingen (Ctrl+Alt+Delete) als een Google-account is gekoppeld aan een bestaand Windows-profiel. Voorheen kon dit alleen niet voor nieuwe Windows-profielen. Gebruikers kunnen nu hun Windows-wachtwoord niet meer wijzigen. Dit veroorzaakt namelijk problemen met de wachtwoordsynchronisatieservice van GCPW.
  • Als u Google-accounts koppelt aan bestaande lokale Windows-profielen, ondersteunt het aangepaste kenmerk Lokale Windows-accounts nu dezelfde speciale tekens als Windows, in plaats van alleen alfanumerieke tekens.
Versie 83.0.4103.122: 7 juli 2020
Opgelost
  • Verbeterde Single sign-on-functies voor de Chrome-browser op Windows-apparaten met langzamere internetverbindingen.
Versie 83.0.4103.103: 17 juni 2020
Nieuwe functies
  • Als GCPW zelfstandig wordt gebruikt, rapporteert het nu het versienummer van het besturingssysteem van het apparaat in de apparaatlijst. Eerder was de versie van het besturingssysteem alleen beschikbaar als zowel GCPW als Windows-apparaatbeheer waren ingesteld op een apparaat.

Opgelost

• De foutmelding die wordt weergegeven als GCPW beperkingen op inlogpogingen via andere inlogproviders afdwingt, is gewijzigd. In de foutmelding wordt het probleem nu beter beschreven voor snellere probleemoplossing.
Versie 81.0.4044.136: 4 mei 2020

Nieuwe functies

• GCPW dwingt nu altijd beperkingen voor inlogpogingen via andere inlogproviders af, zodat de beveiligingsmaatregelen voor inloggen bij Google van uw organisatie worden afgedwongen. Als inloggen bij Google vereist is, wordt er een tijdsbeperkingsfout weergegeven bij pogingen om in te loggen met andere inlogproviders.

Eerder was deze beveiligingsfunctie alleen beschikbaar als zowel GCPW als Windows-apparaatbeheer waren ingesteld op een apparaat. Deze functie is nu ook beschikbaar als u alleen GCPW instelt.

Versie 81.0.4044.122: 27 april 2020: algemene release

Opgelost

• GCPW blokkeert nu inlogpogingen van gebruikers als de registerinvoer HKLM\Software\Google\GCPW\domains_allowed_to_login niet is geconfigureerd door de beheerder.
Versie 81.0.4044.114: 15 april 2020

Opgelost

• Er is een probleem opgelost waarbij het inlogscherm van Google na 60 seconden werd gesloten, zelfs als de gebruiker actief was op het scherm. Het inlogscherm blijft nu geopend als de gebruiker actief is op het scherm.
Versie 81.0.4044.79: 25 maart 2020

Nieuwe functies

• U kunt een Google-account koppelen aan een bestaand lokaal of Active Directory Windows-profiel. Voorheen maakte GCPW altijd een nieuw Windows-profiel als een gebruiker voor het eerst inlogde op het apparaat na de GCPW-installatie. Deze update zorgt dat gebruikers met een bestaand Windows-profiel toegang blijven houden tot hun gegevens op het apparaat. Meer informatie
  • U kunt GCPW gebruiken in de zelfstandige modus. In deze modus wordt het apparaat niet ingeschreven voor Windows-apparaatbeheer. Dit is handig als u een ander Windows-beheersysteem gebruikt. Gebruikers met elk type Google Workspace- of Cloud Identity-licentie kunnen GCPW gebruiken in de zelfstandige modus. Meer informatie
  • Als gebruikers voor het eerst inloggen op hun apparaat met GCPW, moeten ze gebruikerstoestemming geven.
  • GCPW wordt nu weergegeven in de tool Programma's toevoegen of verwijderen in Windows.
  • U kunt een GCPW-registersleutel gebruiken om op te geven na hoeveel dagen gebruikers die hun apparaat offline gebruiken, online moeten inloggen op hun apparaat met hun Google-account. Meer informatie

Opgelost

• Er is een probleem opgelost waarbij Chrome-extensies die standaard worden uitgevoerd, veroorzaakten dat er pop-upvensters werden weergegeven op het Windows-inlogscherm.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.