Markera användarskapade grupper med ett suffix

Som gruppadministratör kan du lägga till ett identifierande ord eller en fras i slutet av e-postadresser för grupper som skapats i tjänsten Grupper på groups.google.com.

Om du till exempel anger suffixet -användarskapad och en användare skapar gruppen utbildning@altostrat.com blir gruppens e-postadress utbildning-användarskapad@altostrat.com.

Därför ska du lägga till ett suffix

Lägg till ett suffix i grupper som har skapats av användare när du vill göra följande:

• Skilja mellan grupper som skapats på administratörskonsolen och i Google Grupper. Suffixet tillämpas endast på grupper som har skapats i Google Grupper (på groups.google.com).
  • Säkerställ att användarna inte skapar grupper med e-postadresser som du eller andra administratörer kan behöva använda, till exempel alla@din_domän.com.

Lägg till ett suffix i e-postadresser som har skapats av användare

Det suffix du använder här läggs till i e-postadresser för nya grupper som skapas i Google Grupper-appen. Om du ändrar till ett annat suffix får nya grupper det nya suffixet. Befintliga grupper behåller det ursprungliga suffixet.

Tips! Lägg till ett bindestreck i början av suffixet för att få det att sticka ut i listan Grupper på administratörskonsolen.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGroups for Business.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Ange ett suffixföljt avklicka på Spara

Obs! Suffixet läggs inte till i grupper som användarna redan har skapat, grupper som skapas på administratörskonsolen eller grupper som skapats via Googles API:er.