Een gebruiker uitloggen van een beheerd Google-account

Als u wilt uitloggen van uw Google-account op uw eigen apparaat, kijkt u hier.

Als beheerder kunt u een gebruiker uitloggen bij een beheerd Google-account, zoals een Google Workspace- of Cloud Identity-account. U kunt ze uitloggen als u een apparaat niet herkent dat in de Google Beheerdersconsole staat, als u een gebruiker opschort of verwijdert, als een apparaat kwijtraakt of wordt gestolen of als u het wachtwoord van een gebruiker reset.

Een gebruiker uitloggen bij mobiele apparaten en browsers

U kunt de inlogcookies van een gebruiker resetten om deze uit te loggen van mobiele apparaten en browsers. Wanneer u een gebruiker opschort, worden zijn inlogcookies automatisch gereset. Als u de inlogcookies van een gebruiker reset, wordt de gebruiker niet uitgelogd bij apps, zoals Gmail en Google Drive voor desktop.

Zo reset u de inlogcookies van een gebruiker:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Zoek de gebruiker in de lijst Gebruikers. Zie Een gebruikersaccount zoeken als u hulp nodig heeft.
  4. Klik op de naam van de gebruiker om de accountpagina van de gebruiker te openen.
  5. Klik op Beveiligingand thenInlogcookiesand thenResetten.
  6. (Optioneel) Klik bovenaan op de pijl-omhoog om terug te gaan naar de accountpagina van de gebruiker.
  7. (Optioneel) Zie Gegevens wissen van een apparaat (hieronder) om de gegevens van een mobiel apparaat te wissen.

Een gebruiker uitloggen van een computer of smarthome-apparaat

Wordt ondersteund op computers die worden beheerd met Fundamental-beheer of de zelfstandige Google-referentieprovider voor Windows (Google Credential Provider for Windows, GCPW) en smarthome-apparaten met de Assistent, zoals Google Nest-smartdisplays en -speakers.

Zie Google Nest-apparaten verwijderen uit de Google Home-app als u uzelf of andere leden uit een huis wilt verwijderen.

Gebruik deze methode als u een nieuwe login op een specifieke computer of smarthome-apparaat wilt afdwingen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Naar Menu and then  Apparatenand thenOverzicht.
  3. Klik op Eindpunten.
  4. Selecteer de apparaten waarbij u gebruikers wilt uitloggen.
  5. Klik bovenaan op Meer and thenGebruiker uitloggen.
  6. Klik op Gebruiker uitloggen om te bevestigen.

Gegevens wissen van een mobiel apparaat

Als u Google-eindpuntbeheer gebruikt, kunt u gegevens van een mobiel apparaat wissen. Het kan bijvoorbeeld handig zijn om gegevens te wissen als er gevoelige gegevens zijn opgeslagen op een kwijtgeraakt of gestolen apparaat of als een gebruiker uw organisatie verlaat. In veel gevallen kunt u gegevens op afstand van het apparaat verwijderen. De gebruiker heeft nog echter steeds toegang tot de Google-gegevens via web-apps en op andere geautoriseerde mobiele apparaten. Zie Bedrijfsgegevens wissen van een apparaat voor meer informatie.

Aanvullende stap voor accountbeveiliging: Gemachtigde toegang intrekken

U kunt de toegang van apps van derden tot het beheerde Google-account van een gebruiker intrekken, zodat apps geen toegang meer hebben tot de gegevens van de gebruiker. Een gebruiker kan bijvoorbeeld een grafieken-app installeren die toegang nodig heeft tot zijn Google Drive-bestanden zodat grafieken of stroomdiagrammen kunnen worden gemaakt. Als de gebruiker de app installeert, wordt deze gevraagd de app toegang te geven tot de gegevens in de Google-service. U kunt zorgen dat deze apps geen toegang meer hebben tot de gegevens van de gebruiker. Zie De beveiligingsinstellingen van een gebruiker beheren voor instructies.