Portera ut Voice-nummer

Om organisationen slutar använda Google Voice som en del av Google Workspace kan du portera telefonnummer från Voice till en annan operatör. Om du vill portera numren hämtar du en pinkod (eller annan kod, beroende på ditt land) och initierar porteringsbegäran med den mottagande operatören.

Innan du börjar

• Avbryt inte Voice-tjänsten förrän den nya leverantören meddelar dig att porteringen är klar. Annars kan den nya leverantören avvisa porteringsbegäran.
  • Kontrollera att adressen i porteringsbegäran matchar den primära plats som du konfigurerar i Googles administratörskonsol. Mer information finns i Lägg till platser för Voice.
  • Om du vill överföra ett tilldelat nummer till en annan operatör följer du den andra tjänsteleverantörens porteringsprocess. GTSP-leverantören (Googles telefonitjänst) behandlar porteringsbegäran efter att ha meddelats från den nya tjänsteleverantör som du skickade porteringsbegäran till.

GTSP ansvarar inte för följande:

• eventuella förseningar eller störningar i tjänsten som orsakas av nummerporteringsprocessen.
    • Felaktiga eller felaktiga porteringsbegäranden från en kund eller en kunds nya tjänsteleverantör
    • bedrägliga porteringsbegäranden från tredje part

Steg 1: Få en pinkod eller kod för din porteringsbegäran

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Klicka på Nummerportering.
  4. På sidan Nummerportering klickar du på Information om portering.
    I fönstret Information om portering visas koden för att validera begäranden.
  5. (Valfritt) Klicka på Förhandsgranska om du vill se koden.
  6. Klicka på Kopiera  om du vill kopiera koden.
  7. (Valfritt) Om du vill ändra den klickar du på Redigera och anger en ny kod som innehåller minst 4–10 siffror.

Obs! Om du ändrar koden kan en porteringsbegäran som behandlas avvisas.

8. Klicka på Stäng.

Steg 2: Skaffa all annan information som krävs

Vissa operatörer, länder eller regioner kan behöva mer information, till exempel ditt konto-id eller den primära plats som har angetts för Voice.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Klicka på Platser.
  4. Om någon begär mer konto- eller platsinformation kontaktar du support för Google Workspace.

I tabellen nedan finns exempel på obligatoriska uppgifter för några länder.

Land Obligatoriska uppgifter
Kanada Pinkod, kundens namn och postnummer för adress för nödsamtal
Frankrike SIRET-kod
Irland UAN
Italien Codice Segreto
Portugal CVP-kod
USA

Pinkod och postnummer för adress

Relaterat ämne

Visa fakturauppgifter (fakturerat konto)