Felsökning av vanliga GCRS-problem

Viktigt! Google har meddelat att de stänger GCRS och upphör med support och underhåll för produkter den 20 november 2024. Efter detta datum kanske produkten inte fungerar som förväntat och supporttjänsterna är inte tillgängliga för att hjälpa dig.

Du kan behöva läsa händelseloggar när du felsöker ett problem med Google Calendar Resource Sync (GCRS). Under konfigurationen skapas loggdatabasen.

Vad loggas?

Systemet loggar följande:

• Produktauktorisering
  • Belastnings- och administrationsresurser
  • Synkroniseringshändelser på resursnivå
  • Konfliktrapporter

Om du aktiverar detaljerad händelseloggning loggar systemet:

• Synkronieringshändelser på händelsenivå, som tillägg, uppdateringar och avbokningar
  • Kalenderkonflikter för varje resurs

Händelser som är mer än sju dagar gamla raderas från händelseloggen dagligen.

Innan du börjar

1. Uppfyll alla systemkrav och kontrollera att servrarna är korrekt konfigurerade.

Mer information finns i Om Google Calendar Resource Sync.

2. Slutför alla steg i Installera och förbereda GCRS.

Steg 1: Aktivera detaljerad händelseloggning

Du kan aktivera detaljerad händelseloggning om du vill se synkroniseringsobjekt på händelsenivå, inklusive infogningar, uppdateringar och avbokningar. Du kan också visa kalenderkonflikter för varje resurs.

Så här aktiverar du detaljerad händelseloggning:

1. Öppna GCRS och klicka på Systemkonfiguration.
  2. Klicka på fliken Avancerat och välj Aktiverad för Detaljerad händelseloggning.

Steg 2: Tillåt att en synkroniseringscykel slutförs

En synkronisering körs ungefär varje timme. Du kan kontrollera händelseloggen för att verifiera att cykeln är slutförd.

Steg 3: Exportera loggdatabasen som strukturerad text

Ibland kan du behöva tillhandahålla kopior av GCRS-loggdatabasen till Google Workspace-supporten för analys. Exportera GCRS-loggdatabasen som strukturerad text:

1. Välj ett alternativ för att öppna loggdatabaserna:
    • I administratörsdatabasen klickar du på Öppna logg och väljer GCRS-loggdatabasen.
    • I HCL Notes-klienten och Domino-administratören navigerar du till GCRS-installationen i migreringsmappen.
  2. Välj vilka dokument i loggen som ska undersökas.

Om du är osäker väljer du hela loggen.

3. Klicka på Exportera.
  4. Godkänn eller ändra utdatafilen (standardsökvägen är c:\temp\export.txt) och klicka på OK.

Nästa steg

Om du fortfarande har problem med GCRS kontaktar du support för Google Workspace och inkluderar så mycket av följande information som möjligt:

• namnet och e-postadressen för den berörda resursen i båda systemen
  • händelse-id för minst en händelse som inte synkroniserades
  • en export av GCRS-loggdatabasen som strukturerad text.
  • Stegen som orsakar problemet

Relaterat ämne

Kontakta support för Google Workspace

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.