Metodtips för snabbare testning av regler

Förkorta tiden för testningsregler

Som Gmail-administratör kan du skapa regler för hantering av skräppost, e-postinnehåll och e-postbilagor för organisationen. Du kan behöva nya regler när du lägger till en Google Workspace-tjänst eller när du ställer in säkerheten i Gmail. Följ de här metodtipsen för att minimera tiden som krävs för att testa nya och ändrade regler.

Innan du börjar

• När du skapar regler måste du normalt ändra och testa dem flera gånger för att se till att de fungerar på rätt sätt för din organisation.
  • Vi rekommenderar att du testar nya regler i en testmiljö (se rekommendationer för testmiljön nedan på denna sida).
  • Fler regler gör att testningen tar längre tid.
  • Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Så här påverkar organisationens storlek och struktur regler

• Regler för många användare eller stora organisationsenheter tar längre tid att uppdatera.
  • Regler för en organisationsenhet gäller också för dess underordnade organisationsenheter. Därför kan det ta längre tid för organisationsenheter med många barn att uppdateras.

Metodtips för testmiljön

Rekommendation Beskrivning
Skapa en testmiljö med några få användare. Med en liten testmiljö kan du snabbt uppdatera regler och kontrollera hur de påverkar e-postflödet och leveransen. Storleken på miljön där regeln tillämpas påverkar direkt hur lång tid det tar innan den uppdateras.
Använd en rekommenderad testmiljö.

Använd en av dessa typer av testmiljöer:

• Sekundär testdomän (rekommenderas): Skapa en sekundär testdomän med 2–50 användare. En testdomän ger mest flexibilitet när du skapar regler. Du kan testa hur nya regler påverkar en hel domän.

Tilldela behörighet som avancerad administratör till alla administratörer som testar regler på den här domänen, så att de kan testa utan begränsningar.

• Testa organisationsenhet: Skapa en testorganisationsenhet med 2–24 användare.
Ställ in testdomänen på samma sätt som din primära domän. Om du använder en sekundär testdomän konfigurerar du den som primär domän så att reglerna fungerar som de gör på den primära domänen.
Ta bort eventuella extraregler från testmiljön. Lägg bara till de regler som du testar i testmiljön. Om du har testat regler i den här miljön tidigare tar du bort de gamla reglerna innan du lägger till och testar nya.

Metodtips för att skapa och testa regler

Rekommendation Beskrivning
Testa regler med verklig data. Testa samma typ av e-postbilagor och innehåll (inklusive säkert innehåll) som du normalt använder i organisationen.
Undvik långa strängar eller långa listor. Spara tid och undvik felsökning genom att undvika att använda uttryck med fler än 1 000 tecken och listor med fler än 1 000 element.
Kontrollera regelsyntaxen innan du testar. Om du vill få testresultat som liknar dem du får i organisationen kontrollerar du regelns syntax med verklig data. Du kan testa regeln först på Googles administratörskonsol. Du kan även testa din data med fördefinierade klassificerare som utlöser regler. Läs mer om hur du testar data med API:et Cloud Data Loss Prevention.
Testa på en överordnad organisationsenhet.

Det är bättre att testa en överordnad organisationsenhet än en underordnad. Precis som med kapslade grupper är det svårt att isolera och identifiera regeln som orsakar problem med en underordnad organisationsenhet.

Om du behöver testa hur en ny regel interagerar med befintliga regler kan du kopiera den nya regeln till en testorganisationsenhet som är underordnad den organisationsenhet som använder de befintliga reglerna. Läs om hur flera regler påverkar meddelandebeteendet.
Undvik att testa regler med grupper.

Regelns uppdateringstid motsvarar gruppstorleken (antal medlemmar) och det kan vara svårt att avgöra en grupps storlek. Det är dessutom svårare att testa regler med kapslade grupper. När du lägger till en ny regel avmarkerar du rutan Grupper för Kontotyper som berörs.

Använd en unik ämnesrad för varje meddelande som används för att testa en regel. Unika ämnesrader hjälper dig att identifiera vilka regler som har tillämpats på testmeddelanden. E-postloggsökning visar meddelanden efter ämnesrad. Varje meddelandepost anger vilken regel som tillämpats på meddelandet.
Ändra regelnamnet varje gång du uppdaterar en regel. E-postloggsökning visar regler efter namn. När du uppdaterar och testar en regel flera gånger hjälper ett unikt regelnamn dig att veta vilken version av regeln du testar.

Metodtips för verifiering av regler

Använd e-postloggsökning för att kontrollera vilka regler som har tillämpats på testmeddelanden. Mer information finns i Hitta meddelanden med e-postloggsökning.

Relaterade ämnen