Installera ditt Meet- eller Chromebox-system

Så här installerar och konfigurerar du Google Meet-maskinvara för ditt företag eller din grupp.

Innan du börjar

Kontrollera att alla maskinvarukrav för Google Meet är uppfyllda.

Steg 1: Läs välkomstmeddelandet

För att undvika fel måste du läsa informationen i välkomstmeddelandet innan du aktiverar och registrerar några enheter. Ditt välkomstmeddelande innehåller information om enhetslicenser och hur du får åtkomst till Googles administratörskonsol. Du behöver en enhetslicens för varje Chromebox som du vill registrera och minst två enheter och två licenser för att kommunicera mellan rum.

Så här kontrollerar du hur många enhetslicenser du har:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Go to Menu följt av Devicesföljt avGoogle Meet hardwareföljt avDevices.
  3. Till vänster, under Mer, beskriver avsnittet Licenshantering hur många licenser som används.

Steg 2: Granska kraven

Kontrollera att rummet, nätverket och andra komponenter är klara att användas. Läs igenom maskinvarukraven för Google Meet

Steg 3: Packa upp lådan

Varje paket innehåller ett kort med enhetens serienummer. Behåll detta kort och notera i vilket rum enheten befinner sig så att du enkelt kan se vilken enhet som finns i vilket rum. Du behöver serienumret om du kontaktar support för att få hjälp.

Chromebox har stöd för flera modeller och typer och skärmar ingår inte i paketet.Använd en skärm på 1080p (1920 x 1080 pixelupplösning) med en storlek mellan 40 och 55 tum (101 och 140 cm).Mer information om hur du anpassar skärmen finns i Googles rumsdesignguid

Markera rutan för att se till att inga varor saknas eller är skadade. Kontakta vid behov tillverkaren eller din Google-återförsäljare.

Series One Serie One-kablar

Series One-maskinvaran använder strömförsörjning via Ethernet (POE) för anslutningar mellan enheter. Kablarna medföljer maskinvaran i följande längder:

Enhetstyp Kabellängd Kabeltyp
Smart camera Lite  2 m (6,5 ft) CAT 5E UTP 28AWG
Smart camera XL 2 m (6,5 ft) CAT 5E UTP 28AWG
Smart audio bar 2 m (6,5 ft) CAT 5E STP 28AWG*
5 m (16,5 ft) CAT 5E UTP 28AWG
Add-on audio bar 2 m (6,5 ft) CAT 5E UTP 28AWG
Mic pod 2 m (6,5 ft) CAT 5E UTP 28AWG
Meet touch controller 5 m (16,5 ft) CAT 5E UTP 28AWG
Meet compute system 2 m (6,5 ft)

CAT 5E UTP 28AWG

*CAT5E STP eller högre vid enbart compute box till smart audio bar

Varje kabellängd kan förlängas i enlighet med TIA/EIA 568-C.2-standarderna för att fungera med en mängd olika installationsscenarier. Läs de här riktlinjerna när du planerar installationen:

• CAT5E eller senare.
  • 24 AWG eller mer rekommenderas vid kabellängd över 10 m.
  • Kablar som avslutas på plats från gruppkablar måste certifieras enligt CAT5E eller senare med en kabeltestare.
  • Patchanslutningar från gruppkablar kan användas om den totala punkt-till-punkt-kabeldragningen är certifierad, testad och inte överstiger TIA/EIA 568-C.2-standarderna.
Google Meet-maskinvarupaket (Asus)

Beroende på modell kan Google Meet-maskinvarupaketet innehålla:

• Chromebox
  • Kamera
  • Högtalarmikrofon och pekskärmskontroll för Google Meet
  • Guide för att komma igång
  • Monteringsfäste
  • Monteringstillbehör
  • Bordsmatta
  • Kamerans USB-kabel
  • Högtalarmikrofonkabel
  • Mini HDMI-kabel för pekskärm (grön)
  • Mini USB-datakabel för pekskärm (blå)
  • Micro USB-strömkabel för pekskärm (röd)
  • Strömkabel för Chromebox
Högtalarmikrofon för Google Meet-maskinvara

Google Meets högtalarmikrofon innehåller:

• Google Meet-högtalarmikrofon
  • Strömkabel och väggadapter för högtalarmikrofon
  • Ethernet-kabel för att ansluta flera högtalarmikrofoner

Steg 4: Installera maskinvaran

Mer information om att planera och installera Meet-maskinvarupaket finns i vår guide för rumsdesign.

Steg 5: Anslut kablarna

Använd Chromebox via en trådbunden nätverksanslutning för bästa ljud- och videokvalitet. Du kan dock också använda den via en trådlös nätverksanslutning.

Viktigt!

• Anslut kablarna först och anslut sedan till ett eluttag.
  • Kontrollera att Cat 5e-kablarna sitter rätt.
  • Kabeländarna är färgkodade för enkel identifiering.
Series One

Litet rum

Mellanstora rum

Stort rum

Logitech Meet-maskinvarupaket Google Meet-maskinvarupaket (CN65)

Litet rum

Stort rum

Ladda ned Welcome to your Google Meet hardware kit (pdf) för att skriva ut diagrammet.

Tips

Anslut högtalarmikrofonen, skärmen och kameran direkt till din Chromebox eller anslut dem till din Chromebox med hjälp av kvalificerade USB 3.0-hubbar. Anslut pekskärmen direkt till Chromebox med USB-kabeln. För Chromebox CN65 är den sekundära videoutgången USB Type-C.

Det går att ansluta flera högtalarmikrofoner till Google Meet-maskinvara. Du hittar mer information i Snabbstartguide för Meet-högtalarmikrofon.

Anslut inte HDMI-kabeln från pekskärmen till Chromebox. Kabeln är ansluten till datorn för att endast visa innehåll i rummet. Om både HDMI och Displayport används fungerar HDMI som primär skärm.

I CN65-maskinvarupaketet har den medföljande strömförsörjningen ett högre wattal. Den är inte kompatibel med äldre, befintliga nätaggregat.

Relaterade ämnen

Livscykelns slut för Google Meet-paket

Google Meet-maskinvarupaket (CN62) Litet rum

Meet configuration diagram for a small room

Google Meet-maskinvarupaket (CN62) Stort rum

Meet configuration diagram for a large room.

Om du vill skriva ut diagrammet laddar du ned Google Meet hardware kit configuration guide

Standardpaket med Chromebox för möten

Configuration of Chromebox for meetings.

Chromebox för möten paket för stort rum

Configuration of Chromebox for meetings large room kit

Nästa steg

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.