Overzicht: Opties voor contentfiltering en gegevensbescherming kiezen voor Gmail

Als u instructies en richtlijnen wilt voor juridische, beveiligings- en complianceredenen, gaat u naar Google Workspace: Juridisch en naleving.

Google Workspace biedt verschillende opties om te voldoen aan de nalevings- en regelgevingsvereisten van uw organisatie en om uw gevoelige gegevens te beschermen.

Start hier om het beleid te vinden dat het best past bij uw organisatie.

Voettekst en vertrouwelijke modus

Een standaard voettekst toevoegen aan de uitgaande berichten van gebruikers

Voeg een standaard voettekst toe aan alle uitgaande berichten van uw gebruikers.

Voorbeelden: Voor juridische naleving, branding, informatievereisten of promoties.

Meer informatie
Gmail-berichten beveiligen met de vertrouwelijke modus

Schakel in of uit dat gebruikers berichten kunnen sturen of ontvangen in de vertrouwelijke modus. Als deze modus is ingeschakeld, kunnen gebruikers voorkomen dat ontvangers een bericht met gevoelige informatie delen (doorsturen, afdrukken etc).

Meer informatie

Beleid voor berichtopslag

Opslag van e-mails en chats beheren

Beheer de hoeveelheid e-mails en chatberichten die worden opgeslagen voor gebruikers in uw organisatie.

Bepaal ook hoe berichten moeten worden gearchiveerd of verwijderd als de opslagperiode verloopt.

Meer informatie
Uitgebreide e-mailopslag instellen

Zorg dat een kopie van alle berichten die uw gebruikers sturen of ontvangen, wordt opgeslagen in de Gmail-postvakken van de gebruikers.

Handig voor:

• Organisaties die Vault gebruiken
  • Als u berichten doorstuurt naar niet-Gmail-servers
  • Als u een SMTP-relayservice gebruikt met een niet-Gmail-systeem
Meer informatie

Beleid en functies voor ontvangers

Meldingen van externe ontvangers instellen

Laat een melding zien aan gebruikers als ze een e-mail sturen naar ontvangers buiten uw organisatie met wie ze niet regelmatig e-mailen of die niet in hun contacten staan.

Voorbeeld: Voorkomen dat uw gebruikers onbedoeld informatie delen buiten de organisatie.

Meer informatie
Alleen e-mails met geautoriseerde adressen of domeinen toestaan

Laat gebruikers alleen berichten uitwisselen met specifieke adressen of domeinen die u autoriseert.

Voorbeeld: Een school kan leerlingen toestaan berichten uit te wisselen met docenten en andere leerlingen, maar niet met mensen buiten de school.

Meer informatie
E-mails tussen specifieke gebruikers of groepen blokkeren

Voorkom dat er e-mails worden gestuurd tussen gebruikers in specifieke organisatie-eenheden.

Voorbeeld: Een scholengemeenschap kan instellen dat leerlingen in de onderbouw geen e-mails kunnen ontvangen van leerlingen in de bovenbouw.

Meer informatie
IP lock afdwingen in Google Workspace

Laat gebruikers alleen e-mails ontvangen van een IP-adres of adresbereik dat u opgeeft. Door handmatig toegestane IP-bereiken op te geven, staat u al het binnenkomende verkeer van een bepaald domein toe en voorkomt u spoofing van andere domeinen.

Voorbeeld: IP lock is met name handig voor domeinen die geen Sender Policy Framework-record (SPF) hebben of die apps van derden gebruiken om e-mails te sturen namens het domein.

Meer informatie

Content filteren met regels

Stel regels in voor geavanceerde contentfiltering van e-mails.

Stel regels in om te bepalen wat er moet gebeuren met berichten die specifieke content of expressies bevatten.

Voorbeelden:

• Weiger uitgaande berichten die het woord 'vertrouwelijk' bevatten.
  • Plaats berichten van IP-adressen buiten een bepaald bereik in quarantaine.
  • Stuur berichten met specifieke tekstreeksen of patronen door naar de juridische afdeling.
Meer informatie
Regels instellen voor aanstootgevende content

Stel regels in om te bepalen of berichten met bepaalde woorden worden geweigerd, in quarantaine worden geplaatst of met aanpassingen worden bezorgd.

Voorbeelden:

• Weiger uitgaande berichten die het woord 'vertrouwelijk' bevatten.
  • Plaats een bericht met een aanstootgevend woord in quarantaine.
  • Stuur een melding naar bepaalde mensen als een bericht een aanstootgevend woord bevat.
Meer informatie
Regels instellen voor basiscontentfiltering van e-mails

Stel regels in voor berichtbijlagen, zoals documenten, video's, geluidsbestanden, afbeeldingen, gecomprimeerde bestanden en gecomprimeerde archieven.

Voorbeelden:

• Weiger berichten die schadelijke bestandstypen bevatten.
  • Plaats een bericht met een potentieel schadelijke bijlage in quarantaine, zodat het kan worden beoordeeld.
  • Detecteer versleutelde bijlagen, wat handig is als u niet-versleutelde kopieën van berichtbijlagen naar een archiefserver stuurt wegens juridische doeleinden.
Meer informatie
Regels instellen om schadelijke bijlagen te detecteren

Laat Gmail bijlagen scannen of uitvoeren in een virtuele omgeving die Sandbox-beveiliging wordt genoemd. Bijlagen die worden geïdentificeerd als mogelijk schadelijk, kunnen dan in de map Spam van gebruikers of in quarantaine worden geplaatst.

Voorbeeld: beschermt tegen schadelijke software die mogelijk wordt gemist door antivirusprogramma's.

Meer informatie
Optical Character Recognition (OCR) gebruiken om afbeeldingen te lezen

Haal tekst op uit afbeeldingsbijlagen en pas vervolgens regels toe voor content-compliance of aanstootgevende content. Hiermee wordt tekst opgehaald uit gif-, jpg-, png- en tiff-afbeeldingen.

Voorbeeld: Stel een regel voor content-compliance in waardoor berichten met creditcardnummers in quarantaine worden geplaatst. Schakel OCR in om een png-afbeeldingsbijlage van een factuur met een creditcardnummer te detecteren en in quarantaine te plaatsen.

Meer informatie
Uw e-mailverkeer scannen met de functie 'Gegevensverlies voorkomen'

Scan binnenkomende of uitgaande e-mails op gevoelige gegevens met vooraf ingevulde contentdetectoren. Laat berichten dan automatisch in quarantaine plaatsen, weigeren of aanpassen op basis van de content.

Voorbeelden: Er zijn vooraf ingevulde contentdetectoren voor verschillende numerieke gegevenstypen, zoals burgerservicenummers, landspecifieke rijbewijsnummers of paspoortnummers, en creditcardnummers.

Meer informatie

Berichten overdragen en versleutelen

Vereisen dat e-mails worden verzonden via een veilige TLS-verbinding

Vereis dat e-mails van en naar specifieke domeinen of e-mailadressen worden gestuurd met Transport Layer Security (TLS). TLS is een beveiligingsprotocol waarmee e-mails worden versleuteld om de privacy ervan te beschermen.

Meer informatie
Regels instellen om een S/MIME-handtekening en -versleuteling te vereisen

Stel nalevings- en routingsregels in waardoor uitgaande berichten moeten worden ondertekend en versleuteld met S/MIME.

Voorbeelden: Gebruikers kunnen versleuteling zelf uitschakelen. U kunt echter een regel instellen waardoor deze actie wordt overschreven. U kunt ook een regel instellen waardoor berichten versleuteld moeten worden verstuurd als bepaalde patronen worden gedetecteerd, zoals creditcardnummers.

Meer informatie
Google Workspace-certificaten gebruiken voor beveiligd transport (TLS)
Gebruik Transport Layer Security-certificaten (TLS) om de e-mails van uw gebruikers te versleutelen voor veilige bezorging van binnenkomende en uitgaande berichten. Meer informatie
Verbeterde e-mailbeveiliging met MTA-STS en TLS-rapportage

Schakel MTA Strict Transport Security (MTA-STS) in om verificatiecontroles en versleuteling te vereisen voor e-mails die naar uw domein worden gestuurd.

Gebruik Transport Layer Security-rapportage (TLS) voor informatie over externe serververbindingen.

Meer informatie