Använd utredningsverktyget för att visa känsligt innehåll

Verktyg för säkerhetsutredning
Som administratör kan du behöva visa känsligt innehåll i ett Gmail-meddelande, Chat-meddelande eller Chat-bilaga som en del av en utredning. Med hjälp av undersökningsverktyget kan du hitta meddelandet och visa innehållet.Du kan även undersöka om en överträdelse av DLP-regel är en verklig incident eller en falskt positiv.

Viktigt! Innan du kan visa känsligt innehåll i meddelanden måste en avancerad administratör anpassa inställningarna för utredningsverktyget för att ge administratörer i organisationen åtkomst. Mer information och anvisningar finns i Konfigurera inställningar för utredningar.

Din åtkomst till verktyget för säkerhetsutredningar

• De utgåvor som stöds för verktyget för säkerhetsutredningar är Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus och Enterprise Essentials Plus.
  • Administratörer med Cloud Identity-premiumversion, Frontline Standard, Enterprise Standard och Education Standard kan också använda utredningsverktyget för en delmängd av datakällorna.
  • Möjligheten att göra en sökning i utredningsverktyget beror på din Google-utgåva, dina administrativa behörigheter och datakällan. Om du inte kan köra en sökning i utredningsverktyget för en viss datakälla kan du i allmänhet använda gransknings- och utredningssidan i stället. Mer information finns i Förbättrad granskning och utredning.
  • Du kan köra en sökning i utredningsverktyget på alla användare, oavsett vilken Google-utgåva de har.

Innan du börjar

Du måste ha behörigheten Visa känsligt innehåll för att kunna visa känsligt meddelandeinnehåll. Mer information finns i Administratörsbehörighet för undersökningsverktyget

Visa känsligt e-postinnehåll

Steg 1: Kom igång med utredningen
  1. Logga in för att använda undersökningsverktyget.
  2. Från listan Datakälla väljer du Gmail-meddelanden eller Gmail-loggar.

Obs! Gmail-datakällor är inte tillgängliga med Cloud Identity-premiumversion eller Enterprise Standard-utgåvor. Mer information finns i Datakällor i undersökningsverktyget.

3. Klicka på Lägg till villkor.
  4. Använd menyerna och sök efter det e-postmeddelande du vill se. Mer information finns i Anpassa sökningar i undersökningsverktyget
  5. Klicka på Sök.
  6. I sökresultaten klickar du på ämnet eller meddelande-id:t för det Gmail-meddelande du vill undersöka.

Du ser meddelandehuvudet. Om du ska kunna se innehållet i meddelandet måste du tillhandahålla motivering (se steg 2).

Steg 2: Ange en motivering för att visa meddelanden
  1. Klicka på Meddelande högst upp i meddelandehuvudet.
  2. Ange anledningen till att du behöver se innehållet i meddelandet. Anledningen som du anger registreras i administratörsgranskningsloggen.
    Tips: Inkludera viktig information, till exempel ett biljettnummer eller om en juridisk rådgivare godkänt visning av meddelandet.
  3. Klicka på Bekräfta.
Steg 3: Visa e-postmeddelandet och vidta åtgärder

När du har lämnat en motivering för att visa meddelandet ser du meddelandets innehåll. Då kan du vidta följande åtgärder för meddelandet:

• Radera meddelande
  • Markera som spam
  • Markera som nätfiske
  • Skicka till inkorgen
  • Skicka till karantän

På fliken Meddelande eller fliken Diskussion kan du även se VirusTotal-rapporter som rör e-postbilagor. Mer information och anvisningar finns i Visa VirusTotal-rapporter från utredningsverktyget.

Relaterade ämnen