Chatten met externe gebruikers

Als u dit toestaat, kunnen uw Google Chat-gebruikers chatten met mensen buiten uw organisatie.

Mensen buiten uw organisatie moeten een Google-account hebben om Google Chat te kunnen gebruiken. Ze moeten Google Workspace gebruiken, een account hebben dat eindigt op @gmail.com, of een ander Google-account hebben dat niet van Gmail is. Als het externe contact een Google Workspace-gebruiker is, moet de beheerder van deze gebruiker Google Chat aanzetten voor de organisatie. Anders krijgt de gebruiker geen uitnodiging en kan deze niet deelnemen aan de chatruimte of reageren op privéchats.

Hoe extern chatten werkt

• Chat volgt de instelling voor extern chatten van uw organisatie.
  • Afhankelijk van uw versie kunt u ook met de instelling Externe ruimtes bepalen of gebruikers ruimtes binnen uw organisatie met externe gebruikers kunnen maken of eraan kunnen deelnemen.
  • Leden van de ruimte en Chat-apps met de juiste rechten kunnen externe gebruikers uitnodigen voor een ruimte als de instelling Gebruikers in {DOMAIN_TITLE} toestaan ruimtes met mensen van buiten hun organisatie te maken en eraan deel te nemen aanstaat.
  • Als u een externe gebruiker toevoegt aan een bericht of ruimte, wordt deze uitgenodigd in plaats van rechtstreeks toegevoegd om de privacy te waarborgen en misbruik te voorkomen. Genodigde gebruikers krijgen een e-mailuitnodiging en kunnen in het chatrooster en het scherm 'Door ruimtes browsen' zien dat ze zijn uitgenodigd. Gebruikers kunnen iemand blokkeren en melden als ze ongewenste berichten krijgen.
  • Externe gebruikers kunnen geen leden toevoegen, namen van ruimtes wijzigen of webhooks toevoegen aan ruimtes.
  • Gebruikers kunnen geen ruimtes maken waarin externe gebruikers zijn toegestaan en die organisatiebrede zichtbaarheid hebben.

Bekende beperkingen

• Gebruikers in Google Workspace-organisaties waarvoor Chat nog niet is aangezet, zijn niet bereikbaar via Chat. Gebruikers kunnen berichten sturen naar externe gebruikers in organisaties waarvoor Chat aanstaat.
  • Als u een ruimte maakt, moet u bepalen of het een externe ruimte is. U kunt deze instelling later niet meer wijzigen.
  • U kunt geen externe gebruikers toevoegen aan een groepsbericht in Chat. U kunt alleen extern chatten via privéberichten of in een ruimte waarin externe leden zijn toegestaan.