Så fungerar Voice-fakturering

Den här artikeln är till för personer som hanterar Googles tjänster eller enheter för ett företag, en skola eller en grupp. Om du använder ett personligt konto (@gmail.com) besöker du hjälpcentret för Google-kontot.

Du får din Google Voice-faktura på Googles administratörskonsol. Fakturan visar dina månadsavgifter. Om du köper Voice från en auktoriserad Google-partner debiteras och faktureras du av denna partner.

När Voice-faktureringen börjar

När du har registrerat dig för Voice debiterar vi din primära betalningsmetod i början av påföljande månad. Exempel: Om tjänsten påbörjas i maj debiterar vi dig i början av juni. Efter det debiteras du automatiskt i början av varje månad.

Du faktureras för antalet Voice-användare som organisationen haft per dag under den föregående månaden. En proportionellt beräknad betalning kan bli aktuell om du till exempel registrerar dig mitt i månaden eller lägger till användare under faktureringsperioden.

Så här beräknas din månadsbetalning för Voice

Hur stor den sammanlagda månadsavgiften för en Voice-prenumeration blir beror på tre saker:

1. Din Voice-prenumeration

Månadsvis betalning Användare
Google Voice Starter 10 USD per licens. Om du till exempel har 6 användare debiteras du 60 USD varje månad. Har stöd för upp till 10 användare eller licenser för småföretag.
Google Voice Standard 20 USD per licens. Om du till exempel har 25 användare debiteras du 500 USD varje månad. Har stöd för ett obegränsat antal användare eller licenser för regionala företag, till exempel europeiska länder.
Google Voice Premier 30 USD per licens. Om du till exempel har 150 användare debiteras du 4 500 USD varje månad. Har stöd för ett obegränsat antal användare eller licenser för företag med internationella kontor.

Mer information finns i Jämföra Voice-prenumerationer.

2. Ditt antal tilldelade Voice-licenser

En Voice-användare behöver en licens och ett telefonnummer. Du debiteras månadsvis för antalet Voice-licenser som du har tilldelat användare, baserat på prenumerationskostnaden ovan.

Baserat på antalet licenser och Google Workspace-utgåvan inkluderar vi också extra nummer för virtuella receptionister och uppringningsgrupper. Google debiterar för närvarande inte för nummer som överstiger din kvot, men vi planerar att införa gränser och avgifter i framtiden. Google meddelar dig när ändringar införs. Förbered dig inför eventuella begränsningar och avgifter om du har otilldelade nummer genom att frisläppa dem. Mer information finns i Frisläppa och återta ett Voice-nummer på rullgardinsmenyn.

Obs! Om du konfigurerar automatisk licensiering får användare i organisationen automatiskt en Voice-licens och månadsavgifter debiteras för dem.

3. Dina avgifter för betalsamtal

Organisationen debiteras när användare ringer samtal till avgiftsbelagda nummer.

Obs! De flesta samtal från europeiska Voice-nummer till europeiska mobilnummer och fasta nummer omfattas inte av nationella och internationella priser och ingår i kostnaden för Google Voice-licenser. Inkluderar inte samtal med specialtaxa, som premiumpris, delad kostnad, universell åtkomst och icke-geografiska nummer.

Mer information finns i Ringa utlandssamtal med Google Voice.

Visa numren i organisationen

Du kan granska de Voice-nummer som används i organisationen. Du kan se nummer som ingår i din prenumeration och nummer som medför en månadsavgift.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Klicka på Nummer till vänster.
  4. Klicka på Visa detaljer högst upp.

Visa dina transaktioner och din faktura

Så här visar du uppgifter och fakturor för Voice-kontot:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Klicka på konto-id:t för din prenumeration.

Ditt aktuella saldo visas högst upp på sidan Betalningar.

4. Klicka på Visa transaktioner och dokument under Transaktioner.
  5. (Valfritt) Klicka på Skriv ut eller Ladda ned om du vill ha en kopia av en faktura.

Mer information finns i Kontrollera saldot på faktureringskontot.

Förstå dina transaktioner och din faktura

Fakturan visar dina månadsavgifter. Utöver olika transaktioner kan du kanske se fler priser och avgifter. Fakturan kan visa avgifter för

• din prenumeration
  • ytterligare Voice-nummer som har köpts
  • porterade telefonnummer som inte ingår i Voice-licenserna
  • ytterligare samtalsminuter och samtal till avgiftsbelagda nummer
  • skatter och avgifter, beroende på din plats
  • proportionellt beräknade prenumerationsavgifter för en del av en månad om du registrerar dig i mitten av en kontraktsperiod.
  • faktureringsavgifter, tillgodohavanden och rabatter.

Om din prenumeration har flera platser får du en faktura med avgifter och skatter som är kopplade till alla platser som anges på fakturan.

*Priserna kan komma att ändras.

Internationella skatter och avgifter visas på en Google Voice-faktura.

E911- och 988-relaterade avgifter

Viktigt! Google är enligt lag skyldiga att samla in och betala avgifter för att stödja och finansiera lokala myndigheters drift av nödsamtalstjänster (E911) i USA och Kanada, och National Suicide Prevention Lifeline (988) i USA, även om Voice inte används för att ringa en räddningstjänst.

Beroende på var du befinner dig kan du debiteras en fast avgift per nummer och månad. Varje nummer som tilldelas en användare omfattas av avgifter, även om numret endast var tilldelat under en kort tidsperiod.

Ytterligare information kan vara tillgänglig från din lokala myndighet för telekommunikation.

Betala din faktura

När du registrerar dig för Voice konfigurerar du även fakturering. Om du inte slutför faktureringskonfigurationen kan ditt konto inaktiveras. När du har skapat en betalningsmetod behandlar Google automatiskt din Voice-betalning på faktureringsdatumet. Du kan dock göra manuella betalningar eller betala i förväg.

Vilka betalningsmetoder du kan använda beror på vilket land du väljer när du konfigurerar ditt faktureringskonto för Google. Direktdebitering är till exempel bara tillgängligt för Voice-prenumerationer i USA Läs mer om betalningsalternativ i mitt land.

Faktureringsvalutor

Du kan göra inbetalningar i CAD, GBP, EUR och USD. Dina betalningar beräknas dock i amerikanska dollar. Beroende på växelkursen kan betalningen variera varje månad. Detta är fallet även om du har samma antal användare, telefonnummer som används och samtal till avgiftsbelagda nummer.

Hantera dina Voice-avgifter

Ta bort en användare

Om du tar bort en användare från Voice-prenumerationen debiteras du inte längre för den användaren. Din faktura visar en proportionell avgift för användaren.

Lägg till en användare

Du kan när som helst lägga till en användare i Voice-prenumerationen. Du debiteras bara för den tid användaren ingick i prenumerationen. Din faktura visar en proportionell avgift för användaren om användaren läggs till under en faktureringsperiod. Mer information finns i Tilldela Voice-licenser till användare.

Avsluta en prenumeration

Du kan när som helst avsluta Google Voice-prenumerationen. Om du avslutar mitt under kontraktsperioden debiteras du bara för dagarna före uppsägningen. Mer information finns i Avsluta Voice-prenumerationen.