Hoe de facturering voor Voice werkt

Dit artikel is bedoeld voor personen die Google-services of -apparaten beheren voor een bedrijf, school of groep. Als u een persoonlijk account gebruikt (dat eindigt op @gmail.com), gaat u naar het Helpcentrum voor Google-accounts.

Je krijgt de factuur voor Google Voice via de Google Beheerdersconsole. Op de factuur staan de maandelijkse kosten die in uw account zijn opgebouwd. Als u Voice koopt bij een geautoriseerde Google-partner, worden de kosten in rekening gebracht door de partner en krijgt u daar de facturen van.

Wanneer begint de Voice-facturering

Nadat u zich heeft aangemeld voor Voice, worden de kosten aan het begin van de volgende maand in rekening gebracht bij uw primaire betaalmethode. Als je service bijvoorbeeld begint in mei, brengen we de kosten begin juni in rekening. Daarna worden de kosten automatisch aan het begin van elke maand in rekening gebracht.

U wordt gefactureerd voor het aantal Voice-gebruikers dat uw organisatie in de vorige maand per dag had. Er kan een betaling naar rato worden uitgevoerd, bijvoorbeeld als u zich in het midden van de maand aanmeldt of als u gebruikers toevoegt tijdens de betalingscyclus.

Hoe de maandelijkse Voice-betaling wordt berekend

De totale maandelijkse kosten voor een Voice-abonnement worden berekend aan de hand van 3 factoren:

1. Je Voice-abonnement

Maandelijkse betaling Gebruikers
Google Voice Starter 10 USD per licentie Als u bijvoorbeeld 6 gebruikers heeft, wordt er elke maand 60 USD in rekening gebracht. Maximaal 10 gebruikers of licenties, voor kleine bedrijven.
Google Voice Standard 20 USD per licentie Als u bijvoorbeeld 25 gebruikers heeft, wordt er elke maand 500 USD in rekening gebracht. Ondersteunt een onbeperkt aantal gebruikers of licenties voor regionale bedrijven, bijvoorbeeld Europese landen.
Google Voice Premier 30 USD per licentie Als u bijvoorbeeld 150 gebruikers heeft, wordt er elke maand 4500 USD in rekening gebracht. Een onbeperkt aantal licenties, voor bedrijven met internationale kantoren.

Zie Voice-abonnementen vergelijken voor meer informatie.

2. Het aantal toegewezen Voice-licenties

Elke Voice-gebruiker moet een licentie en een telefoonnummer hebben. Je wordt maandelijks gefactureerd voor het aantal Voice-licenties dat je aan gebruikers hebt toegewezen, op basis van het bovenstaande abonnementstarief.

Op basis van het aantal licenties en uw Google Workspace-versie krijgt u ook extra telefoonnummers voor automatische assistenten en belgroepen. Google brengt momenteel geen kosten in rekening als u meer telefoonnummers toewijst dan de limiet. In de toekomst zullen we de limieten echter wel handhaven en kosten in rekening brengen. Google stuurt u een melding voordat eventuele wijzigingen worden doorgevoerd. Als voorbereiding op toekomstige limieten en kosten, raden we u aan niet-toegewezen nummers vrij te geven.Zie Een Voice-nummer vrijgeven en terugvragen voor meer informatie.

Opmerking: Als u licenties automatisch laat toewijzen, krijgen gebruikers in uw organisatie automatisch een Voice-licentie en worden er maandelijkse kosten in rekening gebracht.

3. Je kosten voor betaalde gesprekken

Er worden kosten berekend voor uw organisatie als uw gebruikers bellen naar betaalde bestemmingen.

Opmerking: Voor de meeste gesprekken van Europese Voice-nummers naar Europese mobiele en vaste nummers gelden geen binnenlandse en internationale tarieven. Deze zijn inbegrepen bij de kosten van de Google Voice-licenties. Niet inbegrepen zijn gesprekken naar nummers waarvoor niet de standaard kosten gelden, zoals nummers met premium kosten, gedeelde kosten, universele toegang of niet-geografische nummers.

Zie Internationaal bellen met Google Voice voor meer informatie.

De nummers in uw organisatie bekijken

Je kunt de Voice-nummers bekijken die in je organisatie worden gebruikt. Je kunt zien welke nummers deel uitmaken van je abonnement en voor welke nummers maandelijkse kosten in rekening worden gebracht.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Voice.
  3. Klik links op Nummers.
  4. Klik bovenaan op Details weergeven.

Transacties en facturen bekijken

Zo bekijkt u de gegevens en facturen in uw Voice-account:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenBetalingsaccounts.
  3. Klik op de account-ID van uw abonnement.

Je huidige saldo staat bovenaan de pagina Betalingen.

4. Klik onder Transacties op Transacties en documenten bekijken.
  5. (Optioneel) Als u een kopie van een factuur wilt bewaren, klikt u op Afdrukken of Downloaden .

Zie Uw huidige saldo controleren voor meer informatie.

Transacties en facturen begrijpen

Op de factuur staan de maandelijkse kosten die in uw account zijn opgebouwd. Naast de verschillende transacties zie je mogelijk meer tarieven* en kosten. De volgende kosten kunnen op de factuur staan:

• Je abonnement
  • Aanvullende Voice-nummers die je hebt gekocht
  • Overgezette telefoonnummers die niet zijn inbegrepen bij de Voice-licenties
  • Extra belminuten en oproepen naar betaalde nummers.
  • Belastingen en andere wettelijke kosten, afhankelijk van je locatie
  • Abonnementskosten naar rato voor een gedeelte van een maand als u zich midden in een contractperiode aanmeldt
  • Factureringskosten, tegoeden en kortingen

Als u meerdere locaties heeft in uw abonnement, krijgt u één factuur met de kosten, belastingen en andere wettelijke kosten gespecificeerd voor alle locaties.

*De tarieven kunnen worden gewijzigd.

Internationale belastingen en kosten getoond op een voorbeeld van een Google Voice-factuur.

Kosten voor E911 en 988

Belangrijk: Google is wettelijk verplicht om kosten in rekening te brengen en te betalen om de hulpdiensten van lokale overheden (E911) in de VS en Canada, en de National Suicide Prevention Lifeline (988) in de VS te ondersteunen en financieren, zelfs als Voice niet wordt gebruikt om de hulpdiensten te bellen.

Afhankelijk van uw locatie kan er een vast bedrag per maand in rekening worden gebracht. Voor elk nummer dat aan een gebruiker wordt toegewezen, worden kosten in rekening gebracht, zelfs als het nummer slechts voor een korte periode is toegewezen.

Vraag je lokale telecomautoriteit om meer informatie.

De factuur betalen

Wanneer je je aanmeldt voor Voice, stel je ook de facturering in. Als je de facturering niet voltooit, kan je account worden gedeactiveerd. Nadat je een betaalmethode hebt ingesteld, verwerkt Google je Voice-betaling automatisch op de factuurdatum. U kunt echter ook een handmatige betaling uitvoeren of eerder betalen.

De exacte betaalmethoden die je kunt gebruiken, hangen af van het land dat je selecteert als je je Google-factureringsaccount instelt. Automatische incasso is bijvoorbeeld alleen beschikbaar voor Voice-abonnementen in de VS. Bekijk de betalingsopties in uw land.

Factureringsvaluta's

U kunt betalingen uitvoeren in CAD, GBP, EUR en USD. Betalingen worden echter berekend in Amerikaanse dollars. Afhankelijk van de wisselkoers kan de betaling dus van maand tot maand verschillen, zelfs als het aantal actieve gebruikers, gebruikte telefoonnummers en oproepen naar betaalde nummers hetzelfde blijft.

Je Voice-kosten beheren

Een gebruiker verwijderen

Als je een gebruiker verwijdert uit je Voice-abonnement, worden er geen kosten meer in rekening gebracht voor die gebruiker. Op je factuur staat een bedrag naar rato voor die gebruiker.

Een gebruiker toevoegen

Je kunt altijd gebruikers toevoegen aan je Voice-abonnement. Er worden alleen kosten in rekening gebracht voor de tijd dat de gebruiker deel uitmaakte van het abonnement. Als de gebruiker dus tijdens een betalingscyclus wordt toegevoegd, staan op de factuur kosten naar rato voor de gebruiker. Zie Voice-licenties toewijzen aan gebruikers voor meer informatie.

Je abonnement opzeggen

Je kunt je Voice-abonnement altijd opzeggen. Als je je abonnement tijdens de contractperiode opzegt, betaal je alleen voor de dagen tot aan de opzegdatum. Zie Uw Voice-abonnement opzeggen voor meer informatie.