Policy för tillåten användning av Google Chat

Viktigt! Google Hangouts heter nu Google Chat. Du kan inte längre få åtkomst till Hangouts på mobila enheter eller på webben. Läs mer om övergången från Google Hangouts till Google Chat.

Följ dessa policyer när du använder Google Chat (”Chat”) så att våra användare får en positiv upplevelse. Dessa policyer kan ändras. Läs mer i Googles användarvillkor.

Skräppost och kommersiell användning

• Skräppost är oönskade meddelanden, inklusive kampanj- eller reklaminnehåll och massvärvning.
  • Skicka inte (eller hjälp inte till att skicka) skräppost, stora mängder reklam, automatiska meddelanden eller samtal.
  • Ring inte samtal i strid med lagar mot oönskade marknadsföringssamtal.

Läs om att blockera användare i Chat.

Bedrägeri, nätfiske och andra vilseledande metoder

Använd inte Chat till nätfiske, inklusive att

• be om eller samla in känslig data, bland annat lösenord, ekonomiska uppgifter och personnummer
  • använda Chat för att vilseleda eller lura andra användare att dela information under falska förespeglingar
  • utge dig för att vara en annan person eller på annat sätt felaktigt framställa dig själv eller källan till ett chattmeddelande eller samtal.

skadlig programvara

Vi tillåter inte överföring av

• skadlig programvara
  • virus
  • trojaner
  • skadade filer
  • skadlig kod
  • allt som kan skada eller störa driften av nätverk, servrar eller annan infrastruktur som tillhör Google eller andra.

Barnsäkerhet

Använd inte Chat på ett sätt som utnyttjar barn, inklusive

• innehåll som visar sexuellt utnyttjande av barn eller som återger barn på ett sexuellt sätt
  • gromning av barn, vilket innebär alla handlingar som syftar till att skapa en kontakt med ett barn för att göra barnet lättare att manipulera för sexuella övergrepp, trafficking eller andra former av utnyttjande.

Google har en nolltoleranspolicy mot sådant innehåll. Om vi får reda på att sådant innehåll förekommer polisanmäler vi det. Vi kan även vidta disciplinära åtgärder, inklusive uppsägning av Gmail-konton som tillhör de inblandade.

Kontakta omedelbart polisen om du tror att ett barn är i fara för eller har utsatts för övergrepp, utnyttjande eller trafficking.

Om du redan har gjort en polisanmälan och fortfarande behöver hjälp, eller tror att ett barn utsätts eller har utsatts för gromning på Chat, kan du anmäla beteendet till Google.

Rapportera fara för barn i Google-produkter.

Det går alltid att blockera personer om du vill förhindra att de kontaktar dig i Chat.

Trakasseri

• Använd inte Chat till att trakassera, hota eller skrämma andra.
  • Uppmuntra inte andra till att delta i trakasserier.

Personliga och konfidentiella uppgifter

Sprid inte andras privata och konfidentiella uppgifter, till exempel kreditkortsnummer, personnummer eller kontolösenord, utan deras tillåtelse.

Olagliga aktiviteter

Använd inte Chat för att främja, organisera eller delta i olaglig verksamhet.

Tillämpning av policy

Google kan stänga av konton som strider mot denna policy. Läs mer om hur du ber oss att återställa kontot om det har inaktiverats och du anser att det var ett misstag.