Spåra möteskvalitet och statistik

Använda kvalitetsverktyget i Meet

Den här funktionen kräver behörigheten Åtkomst till kvalitetsöversikt för administratör. Kontakta IT-administratören om du inte har denna behörighet.

Vad orsakar mötesproblemen? Du kan ta reda på det med hjälp av kvalitetsverktyget i Meet (MQT). Du kan till exempel se:

• Nätverksstatistik (jitter, paketförlust och belastning)
  • Fördröjning av nätverksanslutning (RTT)
  • Mikrofonnivå och mottagen ljudnivå
  • Systemstatistik (CPU)

MQT är ett felsökningsverktyg, inte ett övervakningsverktyg i realtid, så vissa mätvärden kan fördröjas.

MQT sparar data i 30 dagar. Läs mer i Datalagring och fördröjning.

Öppna kvalitetsverktyget i Meet

För att få åtkomst till MQT måste du vara inloggad på ett administratörskonto som har åtkomstbehörighet till kvalitetsöversikten för administratörer.

Öppna kvalitetsverktyget i Meet

Öppna verktyget från Googles administratörskonsol

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Meet.
  3. Klicka på Kvalitetsverktyg i Meet.
  4. (Valfritt) Om du redan är inloggad kan du söka efter en möteskod, organisatör eller deltagare genom att söka från en administratörssida.

Ge användarna åtkomst till MQT

Som avancerad administratör kan du ge användarna åtkomst till MQT. Gör detta genom att skapa en anpassad administratörsroll och tilldela den till dessa användare. Användare med den rollen kan bara få åtkomst till verktyget via direktlänken och inte via administratörskonsolen.

Mer information om administratörsroller och att bevilja åtkomst finns på:

Filtrera och sortera mötesdata med MQT

Utöka alla  |  Komprimera alla

Visa information och filtrera MQT-data

1. Vyer

Mötesvy

Visar möten som användare i din organisation har organiserat eller gått med i.

Deltagarvy

Visar användarna i organisationen som har gått med i möten.

Googles maskinvara för mötesrum

Visar Googles maskinvara för mötesrum i organisationen som gått med i ett möte.

2. Filtrera och sortera

Du kan filtrera och sortera data för att hitta:

• Ett möte
  • data för ett mötesrum under en tidsperiod
  • data för en specifik plats i den verkliga världen
  • problematiska möten eller enheter
  • Möten som ägde rum en viss dag
  • möten med fler än 50 deltagare.
    • Livestream-tittare räknas inte som deltagare

Så här filtrerar du data:

1. Klicka på Lägg till ett filter.
  2. Välj ett filter i listan.
  3. Ställ in filtervärdena och klicka på Tillämpa.
  4. (Valfritt) Sortera filtrerad data genom att klicka på en kolumnrubrik.

3. Sammanfattningsfält

Sammanfattningsfältet visar information om den valda vyn.

4. Mötes-, deltagar- och enhetsstatistik

Statistik Beskrivning
Möteskod Mötets anslutningskod.
Starttid Tid då mötet startade.
Längd Genomsnittlig mötestid.
Plats Mötets plats.
Överbelastning av nätverk Procentandelen tid då nätverksproblem hindrade en enhet från att skicka video med högre kvalitet.
Paketförlust Procentandelen paket som förloras i nätverket. Detta inkluderar paket som skickas från en klient till Google och tas emot av klienten från Google.
Jitter Variation i fördröjning för paket som flödar mellan en klient och Google.
Feedback-poäng Användarbedömningen som ges i slutet av mötet.
Granska statistik och information för möten

Om du vill visa statistik om en händelse:

1. Klicka på mötesvyn  till vänster.
  2. På listan klickar du på ett möte för att visa detaljerad mötesinformation inklusive en tidslinje för händelser.

Visa Beskrivning

1.

Mötesöversikt

Information om mötet. Detta omfattar:

• Möteskod
  • Datum
  • Status
  • Start- och sluttider
  • Längd
  • Inspelningsstatus
  • Livestreamvyer
  • Organisatörens e-postadress
  • Genomsnittligt betyg från deltagare

Livestreamvisningar räknas när som helst någon ansluter sig till mötet för att titta. Om en enskild användare går med och lämnar flera gånger räknas det som flera visningar.

När personer ansluter från enheter från tredje part (gateways för interoperabilitet) ser deras skärmdelningsflöden ut som vanliga videoflöden för andra deltagare.

2.

Mötesdeltagare

Lista över mötesdeltagare. För pågående möten uppdateras informationen när den blir tillgänglig.

För stora möten går det att lägga till ett filter för att hitta specifika deltagare.

Varje telefonslutpunkt för samma telefonnummer anges som en separat deltagare.

Klicka på en deltagares namn om du vill se mer information. Kvalitetsverktyget i Meet registrerar följande information:

• Deltagarens åtgärder, till exempel att stänga av mikrofonen eller kameran.
  • Information om skärmdelning, inklusive hur länge deltagaren har delat sin skärm.
  • Ändringar i nätverksprotokoll (UDP, TCP).
  • Typ av nätverksanslutning (trådbunden, Wi-Fi, mobildataanslutningar).
  • Om deltagaren blev insläppt efter att ha knackat, vem som släppte in personen.
  • Om deltagaren uteslöts från mötet, vem som avvisade personen-
  • Information om ljud- och videoöverföring-
  • Information om överföring av skärmdelning-

3.

Mötets tidsplan

Tidslinje som visar hur mötet utvecklades över tid.

Du kan sortera deltagare efter namn eller anslutningstid. Håll muspekaren över ikonerna om du vill visa mer information.

Avsnittet Deltagare visar:

• När deltagarna gick med och alla enheter de använde.
    • Om en deltagare går med med flera enheter visas fler än en enhet.
  • Åtgärder för att stänga av ljud  och slå på ljud .

Klicka på en ändpunktsikon om du vill visa en mer detaljerad tidslinje för en enskild deltagares aktiviteter och de systemhändelser som har ägt rum under ett möte. Använd dem för att visualisera möteskvaliteten som en användare upplever, vilket kan underlätta felsökningen.

4.

Aktiviteter

Avsnittet för aktiviteter visar start- och stopptider för:

• Skärmdelning
  • Inspelningar
  • Livestreaming

5.

Teknisk statistik

Information om nätverket och systemet, ljud och video och eventuella presentationer.

Läs mer om statistik för mötesinformation

Överbelastning av nätverk Andel tid då nätverksproblem förhindrade en Meet-klient från att skicka video med högre kvalitet.
Anslutningsfördröjning Hur lång tid det tar för ett paket att färdas till Google och komma tillbaka.
Jitter Variation i nätverksfördröjning för paket som flödar mellan en klient och Google.
Klientens processoranvändning Genomsnittlig CPU-belastning på användarens enhet.
Typ

Visar om en deltagare gick med från:

• Meet-maskinvara
  • Jamboard
  • Telefon
  • Telefon som används för ljud med en videostream
  • Dator
  • Android
  • iOS
  • Interop-gateway
  • Okänd enhet
Bithastighet
  • Mängden ljud- eller videoinformation som tas emot eller skickas, i bitar per sekund (bps)
  • Tillgänglig bithastighet över tid
  • Faktisk bithastighet över tid
Paketförlust Procentandelen paket som förloras i nätverket, inklusive paket som skickats och tagits emot mellan en klient och Google.
Mikrofonens ljudnivå Ljud som registrerats av mikrofonen.
Mottagen ljudnivå Ljudvolym som tagits emot och överförts till ljudkortet. Detta tal speglar inte valet av kringutrustning eller avstängda högtalare.
Bildfrekvens Antal videorutor per sekund som skickas eller tas emot av en klient.

Relaterade ämnen