Kwaliteit en statistieken van vergaderingen bijhouden

De Meet-kwaliteitstool gebruiken

Voor deze functie moet u het recht Toegang beheerder tot kwaliteitsdashboard hebben. Als u dit recht niet heeft, vraagt u uw IT-beheerder om hulp.

Wat is de oorzaak van uw problemen met vergaderingen? Dat ontdekt u met de Meet-kwaliteitstool (MQT). U kunt bijvoorbeeld het volgende zien:

• Netwerkstatistieken (ruis, pakketverlies en netwerkbelasting)
  • Vertragingen in de netwerkverbinding (RTT)
  • Microfoonniveau en ontvangen geluidsniveau
  • Systeemstatistieken (CPU)

De MQT is een tool voor probleemoplossing, niet voor realtime controle. Bepaalde statistieken kunnen dus vertraagd zijn.

De MQT slaat gegevens 30 dagen op. Ga naar Bewaartijden van gegevens en vertragingstijden voor meer informatie.

De Meet-kwaliteitstool openen

U moet ingelogd zijn op een beheerdersaccount met het recht Toegang beheerder tot kwaliteitsdashboard om toegang te krijgen tot de MQT.

De Meet-kwaliteitstool openen

De tool openen via de Google Beheerdersconsole

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Meet.
  3. Klik op Meet-kwaliteitstool.
  4. (Optioneel) Als u al bent ingelogd, kunt u op elke beheerpagina zoeken naar een code van een vergadering, organisator of deelnemer.

Gebruikers toegang geven tot de MQT

Als hoofdbeheerder kunt u gebruikers toegang geven tot de MQT. U doet dit door een aangepaste beheerdersrol te maken en deze toe te wijzen aan deze gebruikers. Gebruikers met die rol hebben alleen toegang tot de tool via de rechtstreekse link en niet via de Beheerdersconsole.

Meer informatie over beheerdersrollen en toegang geven vindt u hier:

Vergadergegevens filteren en sorteren met de MQT

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Informatie bekijken en MQT-gegevens filteren

1. Weergaven

Vergaderingen

Hier ziet u de vergaderingen die zijn georganiseerd door gebruikers in uw organisatie of waaraan deze hebben deelgenomen.

Deelnemers

Hier ziet u de gebruikers in uw organisatie die aan een vergadering hebben deelgenomen.

Google-hardware voor vergaderruimten

Hier ziet u de Google-hardware voor vergaderruimtes in uw organisatie waarmee is deelgenomen aan een vergadering.

2. Filteren en sorteren

U kunt gegevens filteren en sorteren om het volgende te vinden:

• Een vergadering
  • Gegevens voor één vergaderruimte gedurende een bepaalde periode
  • Gegevens voor een bepaalde echte locatie
  • Vergaderingen of apparaten met problemen
  • Vergaderingen die op een bepaalde dag hebben plaatsgevonden
  • Vergaderingen met meer dan 50 deelnemers
    • Kijkers van livestreams tellen niet mee als deelnemers

Zo filtert u gegevens:

1. Klik op Een filter toevoegen.
  2. Selecteer een filter in de lijst.
  3. Stel de filterwaarden in en klik op Toepassen.
  4. (Optioneel) Klik op een kolomkop om de gefilterde gegevens te sorteren.

3. Overzichtsbalk

De overzichtsbalk bevat informatie over de weergave die u selecteert.

4. Statistieken voor vergaderingen, deelnemers en apparaten

Statistiek Beschrijving
Code van vergadering De deelnamecode van de vergadering.
Begintijd Het tijdstip waarop de vergadering begon.
Duur Gemiddelde vergadertijd.
Locatie Locatie van vergaderingen.
Overbelasting van het netwerk Het percentage tijd dat een apparaat vanwege netwerkproblemen geen video van hogere kwaliteit stuurde.
Pakketverlies Het percentage pakketverlies in het netwerk. Dit bevat pakketten die door een client naar Google zijn gestuurd en die door de client zijn ontvangen van Google.
Ruis Variatie in de wachttijd voor pakketten die zijn uitgewisseld tussen een client en Google.
Feedbackscore De gebruikersbeoordeling aan het eind van de vergadering.
Statistieken en details van vergaderingen controleren

Ga zo te werk om statistieken voor een vergadering te bekijken:

1. Klik links op Vergaderweergave .
  2. Klik in de lijst op een vergadering om uitgebreide informatie over de vergadering te bekijken, inclusief een tijdlijn met gebeurtenissen.

Bekijken Beschrijving

1.

Samenvatting van vergadering

Informatie over de vergadering. Dit omvat:

• Code van vergadering
  • Datum
  • Status
  • Begin- en eindtijden
  • Duur
  • Opnamestatus
  • Livestreamweergaven
  • E-mailadres van de organisator
  • Gemiddelde feedbackbeoordeling van deelnemers

Elke keer dat iemand tijdens een livestream deelneemt aan de vergadering om deze te bekijken, telt dit als een weergave. Als één gebruiker meerdere keren deelneemt aan de vergadering en deze verlaat, wordt dit geteld als meerdere weergaven.

Als mensen deelnemen via een apparaat van derden (interop-gateways), ziet hun feed voor scherm delen eruit als een normale videofeed voor andere deelnemers.

2.

Deelnemers aan de vergadering

De lijst met de deelnemers van de vergadering. Voor vergaderingen die nog bezig zijn, worden de gegevens geüpdatet zodra deze beschikbaar zijn.

Voor grote vergaderingen kunt u een filter toevoegen om specifieke deelnemers te vinden.

Elk telefooneindpunt voor hetzelfde telefoonnummer wordt weergegeven als een aparte deelnemer.

Klik op de naam van een deelnemer om meer informatie te bekijken. De Meet-kwaliteitstool legt de volgende gegevens vast:

• Acties van de deelnemer, zoals de microfoon of camera aan- of uitzetten.
  • Gegevens over scherm delen, zoals hoelang de deelnemer het scherm heeft gedeeld.
  • Wijzigingen aan het netwerkprotocol (UDP, TCP).
  • Het type netwerkverbinding (bedraad, wifi, mobiele verbinding).
  • Als de deelnemer is toegevoegd na om toegang te hebben gevraagd: wie de deelnemer heeft toegelaten.
  • Als de deelnemer uit de vergadering is verwijderd: wie de deelnemer heeft verwijderd.
  • Informatie over audio- en video-overdracht.
  • Overdrachtsinformatie voor scherm delen.

3.

Tijdlijn van vergadering

Tijdlijn waarin wordt gevisualiseerd hoe de vergadering zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld.

U kunt deelnemers sorteren op naam of tijd van deelname. Plaats de muisaanwijzer op de iconen voor meer informatie.

In het gedeelte Deelnemers wordt het volgende getoond:

• Wanneer deelnemers deelnamen en alle apparaten die ze hebben gebruikt.
    • Als een deelnemer deelneemt met meerdere apparaten, ziet u meer dan 1 apparaat.
  • Acties voor geluid uitzetten  en weer aanzetten

Klik op het icoon van een eindpunt om een uitgebreidere tijdlijn te bekijken van de activiteiten van 1 deelnemer en de systeemgebeurtenissen die zich hebben voorgedaan tijdens een vergadering. Hiermee kunt u zien hoe de gebruiker de kwaliteit van de vergadering heeft ervaren, wat kan helpen om de oorzaak van eventuele problemen te achterhalen.

4.

Activiteiten

In het gedeelte Activiteiten ziet u de begin- en eindtijden voor:

• Scherm delen
  • Opnemen
  • Livestreamen

5.

Technische statistieken

Informatie over het netwerk en het systeem, audio en video en eventuele presentaties.

Meer informatie over statistieken van vergaderingsgegevens

Overbelasting van het netwerk Het percentage tijd dat een Meet-client vanwege netwerkproblemen geen video van hogere kwaliteit stuurde.
Verbindingsvertraging Hoelang het duurde voordat een pakket naar Google was gestuurd en weer was teruggestuurd.
Ruis De variatie in de netwerkwachttijd voor pakketten die zijn uitgewisseld tussen een client en Google.
CPU-gebruik van client De gemiddelde CPU-belasting op het apparaat van de gebruiker.
Type

Geeft aan hoe iemand heeft deelgenomen:

• Meet-hardware
  • Jamboard
  • Telefoon
  • Telefoon die is gebruikt voor audio tijdens een videostream
  • Computer
  • Android
  • iOS
  • Interoperabiliteitsgateway
  • Onbekend apparaat
Bitsnelheid
  • De hoeveelheid ontvangen of gestuurde audio- of videogegevens, in bits per seconde (bps).
  • De beschikbare bitsnelheid in de loop van de tijd.
  • De werkelijke bitsnelheid in de loop van de tijd.
Pakketverlies Het percentage pakketverlies in het netwerk, inclusief pakketten die zijn uitgewisseld tussen een client en Google.
Geluidsniveau van microfoon Audio vastgelegd door de microfoon.
Ontvangen geluidsniveau Het audiovolume dat is ontvangen door en gestuurd naar de geluidskaart. In dit getal wordt niet de selectie van randapparatuur of gedempte luidsprekers meegenomen.
Framesnelheid Het aantal videoframes per seconde dat door een client is verstuurd of ontvangen.