Logghändelser för Meet

Sidan Granskning och utredning: Förstå användarnas Meet-mötesaktivitet
Granskningsloggsidan har ersatts med en ny gransknings- och utredningssida. Mer information om den här ändringen finns i Förbättrad granskning och utredning: Nyheter i Google Workspace

Som administratör kan du använda gransknings- och utredningssidan för att köra sökningar relaterade till logghändelser i Meet. Där kan du granska organisationens mötesaktivitet. Du kan till exempel se när en användare startar ett möte, var de går med i möten och vem som deltagit i ett möte.

Om du vill ha en fullständig lista över tjänster och aktiviteter som du kan undersöka, exempelvis Google Drive eller användaraktivitet, kan du läsa Om gransknings- och utredningsverktyget.

Behöver du hjälp under ett möte eller för ett visst möte?

Du kan felsöka möten i realtid med hjälp av kvalitetsverktyget för Meet. Öppna Spåra kvalitet och statistik för möte.

Öppna sidan för granskning och utredning

Åtkomst till logghändelsedata för Meet

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Rapporteringföljt avGranskning och utredningföljt avLogghändelser för Meet till vänster.

Filtrera data

1. Öppna logghändelserna enligt beskrivningen ovan i Åtkomst till logghändelsedata för Google Meet.
  2. Klicka på Lägg till ett filter och välj sedan ett attribut.
  3. Välj en operator i popup-fönstret följt av välj ett värdeföljt avklicka på Tillämpa.
  4. (Valfritt) Så här skapar du flera filter för sökningen:
    1. Klicka på Lägg till ett filter och upprepa steg 3.
    2. (Valfritt) Om du vill lägga till en sökoperator väljer du AND eller OR ovanför Lägg till ett filter.
  5. Klicka på Sök.

Obs! På fliken Filter kan du inkludera enkla parameter- och värdepar för att filtrera sökresultaten. Du kan även använda fliken Villkorsverktyg där filtren representeras som villkor med OCH/ELLER-operatorer.

Attributbeskrivningar

För denna datakälla kan du använda följande attribut när du söker efter logghändelsedata:

Attribut Beskrivning
Åtgärdsbeskrivning Användarens beskrivning vid anmälan av överträdelser i ett möte
Åtgärdsorsak Användarens orsak när du anmäler överträdelser i ett möte
Åtgärdstid Den faktiska tiden för en åtgärd
Aktör Aktörens e-postadress eller telefonnummer eller Meet-maskinvarans enhets-id, från vilket aktören gick med i mötet
Grupp-id

Aktörens gruppnamn. Mer information finns i Filtrera resultat efter Google-grupp.

Så här lägger du till en grupp i godkännandelistan för filtreringsgrupper:

1. Välj Aktörsgruppens namn.
  2. Klicka på Filtreringsgrupper.
    Sidan Filtreringsgrupper visas.
  3. Klicka på Lägg till grupper.
  4. Sök efter en grupp genom att ange de första tecknen i namnet eller e-postadressen. Markera gruppen som du vill ha.
  5. (Valfritt) Om du vill lägga till en annan grupp söker du efter och väljer gruppen.
  6. När du är klar med att välja grupper klickar du på Lägg till.
  7. (Valfritt) Om du vill ta bort en grupp klickar du på Ta bort grupp .
  8. Klicka på Spara.
Typ av aktörs-id Id-typ för användaren som gick med i mötet, till exempel E-postadress eller Telefonnummer
Aktörsnamn Namn på deltagaren som gick med i mötet
Organisationsenhet för aktör Organisationsenheten som aktören tillhör
Id för kalenderhändelse Id för kalenderhändelsen som är kopplad till mötet, i förekommande fall
Betyg på samtal upp till 5 Betyg på Meet-mötet från 1 till 5
Stad Orten där deltagaren gick med i ett möte
Klienttyp Mötesklientens typ, till exempel Android, iOS eller webbläsare
Konferens-id Id för konferensen, som är en mötesinstans. För ett möte som exempelvis pågår varje vecka, har varje möte ett unikt konferens-id.
Land Land/regionkod för landet/regionen där en deltagare gick med i mötet
Datum Datum och tid då händelsen inträffade (visas i webbläsarens standardtidszon)
Varaktighet (sekunder) Tid som en deltagare stannade i mötet
Ändpunkts-id Unik identifierare för varje deltagare
Händelse Den loggade händelsen, till exempel Rapport om otillåten användning skickad eller Visad livestream
IP-adress IP-adress för deltagaren som gick med i mötet
Visnings-id för livestream Id för Meet-konferensens livestreamsida. Återkommande möten har samma sidvisnings-id för livestream
Möteskod Mötets kod. Återkommande möten har samma möteskod.
Organisatörens e-postadress Mötesorganisatörens e-postadress
Deltagare utanför organisationen Om deltagaren kommer från organisationen eller inte
Produkttyp Produkten som användes för att gå med i mötet, till exempel Google Meet
Status för streamingsession Status för en streamingsession (inspelning, sändning, transkribering osv.)
Mål Den rapporterade deltagarens e-postadress
Visningsnamn för mål De rapporterade användarnas visningsnamn
Måltelefonnummer Telefonnummer för den rapporterade enheten
Antal målanvändare Antalet användare som påverkas av åtgärden

Identifiera mötesdeltagare

Vissa logghändelseattribut som beskrivs ovan, till exempel Aktör, Aktörsnamn och Land, kan hjälpa dig att förstå vem som gått med i möten inom och utanför organisationen. (interna och externa möten). Beroende på deltagar- och mötestyp kan informationen i logghändelsedata

• visas som läsbar text — visas som omaskerad, läsbar text.
  • döljas — visas med asterisker (*) som döljer informationen. En dold e-postadress kan exempelvis inkludera dessa tecken:  li***@s***.com.
  • inte visas — information som inte visas i loggen.

Följande tabell visar deltagaridentifierare som är tillgängliga i logghändelsedata. Den här tabellen hjälper dig även att förstå vad som är tillgängligt för andra organisationer när personer från din organisation går med i deras möten.

Identifierare för deltagare Tillgänglig information

Land och IP-adress

• Interna deltagare i organisationens möten: Visas som läsbar text
  • Externa deltagare i alla möten: Döljs

E-postadress och enhets-id

• Interna och externa deltagare i organisationens möten: Visas som läsbar text
  • Externa deltagare i externa möten: Döljs
Namn Visas som läsbar text för alla deltagare

Organisatörens e-postadress

• Organisatörer av möten inom organisationen: Visas som läsbar text
  • Organisatörer av möten utanför organisationen: Döljs
Telefonnummer Döljs för alla deltagare

Obs! När deltagaren är en anonym användare är fältet Typ av identifierare för aktör tomt och fältet Aktörsnamn är det namn som användaren skickade in.

Hämta annan Meet-data

Hantera logghändelsedata

Hantera kolumndata för sökresultat

Du kan styra vilka datakolumner som visas i sökresultaten.

1. Klicka på Hantera kolumner uppe till höger i sökresultattabellen.
  2. (Valfritt) Om du vill ta bort aktuella kolumner klickar du på Ta bort .
  3. (Valfritt) Om du vill lägga till kolumner klickar du på nedåtpilen bredvid Lägg till en ny kolumn och väljer datakolumnen.
    Upprepa vid behov.
  4. (Valfritt) Om du vill ändra ordningen på kolumnerna drar du datakolumnnamnen.
  5. Klicka på Spara.

Exportera sökresultatsdata

1. Klicka på Exportera alla högst upp i sökresultattabellen.
  2. Ange ett namn följt av klicka på Exportera.
    Exporten visas nedanför sökresultattabellen under Exportera åtgärdsresultat.
  3. Klicka på exportens namn om du vill visa informationen.
    Exporten öppnas i Google Kalkylark.

Skapa rapporteringsregler

Öppna Skapa och hantera rapporteringsregler.

När och hur länge är data tillgänglig?

Öppna Datalagring och fördröjning.

Relaterade ämnen