Verificatie in twee stappen

Hoe verificatie in twee stappen werkt met oude apps

Uw gebruikers gebruiken wellicht apps van derden die de nieuwste verificatieprotocols niet ondersteunen en niet werken voor gebruikers die verificatie in twee stappen gebruiken. Een voorbeeld van dit soort apps zijn oude e-mail-apps.

Apps die de nieuwste protocollen niet ondersteunen

Als een gebruiker de foutmelding 'Wachtwoord onjuist' ziet als deze probeert in te loggen bij een app die de nieuwste protocollen niet ondersteunt, kan de gebruiker een app-wachtwoord gebruiken. App-wachtwoorden geven apps toegang tot een Google-account zonder dat de app het Google-wachtwoord van de gebruiker te zien krijgt.

App-wachtwoorden slaan verificatie in twee stappen over

Omdat app-wachtwoorden verificatie in twee stappen overslaan, geldt het volgende:

• App-wachtwoorden worden afgeraden: U kunt beter veiligere apps installeren die moderne verificatieprotocols gebruiken. Als een deel van uw gebruikers echter oude apps gebruikt waarvoor app-wachtwoorden nodig zijn, moet u uw gebruikers toegang geven tot minder goed beveiligde apps. Uw gebruikers kunnen vervolgens inloggen met een app-wachtwoord.

• Als u beveiligingssleutels afdwingt, worden app-wachtwoorden uitgeschakeld: U kunt niet van gebruikers eisen dat ze een beveiligingssleutel gebruiken voor verificatie in twee stappen en ze ook met app-wachtwoorden laten inloggen bij oude apps.Als u beveiligingssleutels afdwingt als de methode voor verificatie in twee stappen voor uw gebruikers, gelden er voor uw bedrijf beveiligingsvereisten die u niet moet willen omzeilen.