Toestaan dat minder goed beveiligde apps toegang tot uw account krijgen

Als u beheerder bent, bekijkt u meer informatie over hoe u toegang tot minder goed beveiligde apps beheert.

Als een app of apparaat niet voldoet aan onze beveiligingsnormen, blokkeert Google iedereen die via die app of dat apparaat probeert in te loggen. Aangezien deze apps en apparaten gemakkelijker kunnen worden gehackt, kunt u uw account beter beveiligen door ze te blokkeren.

Enkele voorbeelden van apps die niet aan de nieuwste beveiligingsnormen voldoen:

• De Mail-app op uw iPhone of iPad met versie 6 of lager
  • De Mail-app op uw Windows-telefoon met een eerdere Windows Phone-versie dan 8.1
  • Bepaalde desktop-mailclients zoals Microsoft Outlook en Mozilla Thunderbird

Toegang tot uw account wijzigen voor minder veilige apps

We blokkeren de toegang van minder veilige apps om Google-accounts via werk, school en andere groepen veiliger te houden. Als u dit type account heeft, wordt de foutmelding 'Onjuist wachtwoord' weergegeven wanneer u inlogt. Als dit het geval is, heeft u twee opties:

• Optie 1: Installeer een beter beveiligde app met sterkere beveiligingsmaatregelen. Alle Google-producten, waaronder Gmail, maken gebruik van de nieuwste beveiligingsmaatregelen.
  • Optie 2: Wijzig uw instellingen om toe te staan dat minder veilige apps toegang krijgen tot uw account. We raden deze optie af omdat onbevoegden hierdoor gemakkelijker toegang tot uw account kunnen krijgen. Volg deze stappen als u dergelijke toegang toch wilt toestaan:
    1. Ga naar uw Google-account.
    2. Klik in het linkernavigatievenster op Beveiliging.
    3. Ga naar het venster Toegang door minder veilige apps en klik onderaan de pagina op Toegang inschakelen.
      1.  Als u deze instelling niet ziet, heeft uw beheerder de accounttoegang voor minder veilige apps mogelijk uitgeschakeld.

Als u nog steeds niet kunt inloggen op uw account, raadpleegt u meer informatie over de foutmelding 'Onjuist wachtwoord'.