Minder goed beveiligde apps en je Google-account

Vanaf 30 september 2024 worden minder goed beveiligde apps, apps van derden en apparaten waarop je alleen met je gebruikersnaam en wachtwoord inlogt, niet meer ondersteund voor Google Workspace-accounts. Ga naar Google Workspace-updates voor de exacte datums. Als je een specifieke app wilt blijven gebruiken met je Google-account, moet je een beter beveiligd toegangstype gebruiken waarbij geen wachtwoordgegevens worden gedeeld. Meer informatie over hoe je Inloggen met Google gebruikt

Als een app of site niet voldoet aan onze beveiligingsnormen, kan Google iedereen blokkeren die via die app of site probeert in te loggen op je account. Via minder goed beveiligde apps kunnen hackers makkelijker toegang tot je account krijgen. Door logins via deze apps te blokkeren, kan je account beter worden beveiligd.

Beter beveiligde apps gebruiken

Als een app minder goed beveiligde inlogtechnologie gebruikt, kun je deze misschien niet gebruiken met je Google-account.

Apps die alleen je gebruikersnaam of wachtwoord gebruiken, leiden tot fouten als ze toegang proberen te krijgen tot je Google-account. Deze fouten kunnen een melding opleveren zoals:

• Ongeldige gebruikersnaam
  • Ongeldig wachtwoord
  • Kan niet inloggen

Als een app van derden de optie Inloggen met Google heeft, kun je via die app inloggen op je Google-account. In sommige gevallen moet je misschien je Google-account verwijderen en het opnieuw toevoegen aan je apparaat.