Minder goed beveiligde apps en uw Google-account

Als een app of site niet voldoet aan onze beveiligingsnormen, kan Google iedereen blokkeren die via die app of site probeert in te loggen op uw account. Via minder goed beveiligde apps kunnen hackers gemakkelijker toegang tot uw account krijgen. Door logins via deze apps te blokkeren, kan uw account beter worden beveiligd.

Als 'Toegang door minder veilige apps' is ingeschakeld voor uw account

Omdat minder goed beveiligde apps uw account kwetsbaarder kunnen maken, schakelt Google de instelling automatisch uit als deze niet wordt gebruikt.

Als 'Toegang door minder veilige apps' nog steeds is ingeschakeld voor uw account, raden we u aan dit nu uit te schakelen en over te schakelen naar veiligere apps.

'Toegang door minder veilige apps' uitschakelen

Ter beveiliging van uw account raden we u aan deze instelling uitgeschakeld te laten en veiligere apps te gebruiken.

1. Ga naar het gedeelte Toegang door minder veilige apps in uw Google-account. Het kan zijn dat u hiervoor moet inloggen.
  2. Schakel Toegang door minder veilige apps uit.
Als 'Toegang door minder veilige apps' is uitgeschakeld voor uw account

Als 'Toegang door minder veilige apps' is uitgeschakeld voor uw account, kunt u deze functie weer inschakelen. We raden u echter aan over te schakelen naar veiligere apps.

Hoe veiligere apps uw account helpen beschermen

Wanneer een app van derden voldoet aan onze beveiligingsnormen, kunt u:

• Bekijken welke mate van accounttoegang u aan de app verleent voordat u uw Google-account koppelt.
  • De app alleen toegang geven tot een relevant gedeelte van uw Google-account, zoals uw e-mail of agenda.
  • Uw Google-account aan de app koppelen zonder uw wachtwoord openbaar te maken.
  • Uw Google-account op elk gewenst moment ontkoppelen van de app.

Meer informatie over apps van derden met toegang tot uw account.

Problemen oplossen

Ik kan een app niet gebruiken met mijn Google-account

Update uw app of besturingssysteem

Als de app of het besturingssysteem op uw apparaat is verouderd, kunt u de app mogelijk met uw Google-account gebruiken als u een update naar de nieuwste versie uitvoert.

Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van de app en het besturingssysteem van uw apparaat gebruikt.

Gebruik veiligere apps

Als een app minder veilige inlogtechnologie gebruikt, kunt u deze mogelijk niet gebruiken met uw Google-account.

Als een app van derden de optie 'Inloggen met Google' heeft, kunt u via die app inloggen op uw Google-account. U kunt ook via alle Google-producten, zoals Gmail, inloggen op uw Google-account.

Gebruik een app-wachtwoord

Een app-wachtwoord is een toegangscode van zestien cijfers waarmee een app die of een apparaat dat niet van Google is, toestemming krijgt voor toegang tot uw Google-account. Lees meer over hoe u kunt inloggen met app-wachtwoorden.

Als u nog steeds niet kunt inloggen op uw account, raadpleegt u meer informatie over de foutmelding 'Onjuist wachtwoord'.