Secure LDAP-service: beschrijvingen van foutcodes

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Standard; Business Plus; Enterprise Standard en Enterprise Plus; Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade en Education Plus; Enterprise Essentials Plus. Versies vergelijken

De Secure LDAP-service laat een foutcode zien als er een probleem is bij het voldoen aan de LDAP-verzoeken. Deze fouten treden op wanneer er verbinding wordt gemaakt met een LDAP-client en eventuele daaropvolgende LDAP-query's na de verbinding. Hoe en of de LDAP-clients foutcodes aan eindgebruikers laten zien, hangt af van de specifieke LDAP-client. De foutcodes die in dit artikel worden beschreven, worden ook weergegeven in de controlelogboeken.

PROTOCOL_ERROR (2)

• Wordt weergegeven wanneer een verzoek een niet-ondersteunde LDAP-versie bevat. De Secure LDAP-service ondersteunt LDAP-versie 3.
  • Wordt weergegeven wanneer een verzoek een niet-ondersteunde actie bevat. De acties Abandon, Bind, Extended (voor StartTLS), Search en Unbind worden ondersteund door Google. De acties Add, Compare, Del, Modify en ModifyDn worden niet ondersteund.
  • Wordt weergegeven wanneer een verzoek een niet-ondersteunde Oid bevat. Alleen de actie Extended voor StartTLS (Oid 1.3.6.1.4.1.1466.20037) via een verbinding die eerder onveilig was, wordt ondersteund door Google.

​AUTH_METHOD_NOT_SUPPORTED (7)

• Wordt weergegeven wanneer een Bind-verzoek een niet-ondersteunde verificatiemethode bevat. SIMPLE, SASL PLAIN en SASL EXTERNAL worden ondersteund door Google.

ADMIN_LIMIT_EXCEEDED (11)

• Wordt weergegeven wanneer LDAP-quota worden overschreden.

CONFIDENTIALITY_REQUIRED (13)

• Wordt weergegeven wanneer een SASL Bind-verzoek wordt verzonden via een onveilige verbinding.
  • Wordt weergegeven wanneer een Search-verzoek iets anders opvraagt dan serverkenmerken en wordt verzonden via een onveilige verbinding.

NO_SUCH_OBJECT (32)

• Wordt weergegeven wanneer wordt gezocht naar iets dat niet bestaat (bijvoorbeeld een onbekende gebruiker, groep of organisatie-eenheid).
  • Wordt weergegeven als er wordt gezocht naar een gebruikers-ID die niet in de directory staat.

INVALID_DN_SYNTAX (34)

• Wordt weergegeven als een DN-naam (Distinguished Name) niet de juiste indeling bevat en niet kan worden geparseerd door JNDI. Zie javax.naming.ldap.LdapName
  • Wordt weergegeven als een DN-naam (Distinguished Name) een kenmerk bevat met een waarde die geen tekenreeks is. Alleen tekenreekswaarden worden ondersteund. Zie javax.naming.directory.Attribute

INAPPROPRIATE_AUTHENTICATION (48)

• Wordt weergegeven wanneer een Bind-verzoek een verkeerd ingedeeld, verlopen of op een andere manier onjuist clientcertificaat bevat.
  • Wordt weergegeven wanneer een SASL PLAIN Bind-verzoek verkeerde gegevens bevat of helemaal geen gegevens bevat.

​INSUFFICIENT_ACCESS_RIGHTS (50)

• Wordt weergegeven wanneer de Secure LDAP-service is uitgeschakeld voor de LDAP-client.
  • Wordt weergegeven wanneer de klant geen licentie heeft om de Secure LDAP-service te gebruiken.
  • Wordt weergegeven als het Bind-verzoek een gebruiker bevat die geen licentie heeft om Secure LDAP te gebruiken.
  • Wordt weergegeven als in het Bind-verzoek een gebruiker staat die is uitgeschakeld.
  • Wordt weergegeven als een volgend Bind-verzoek (opnieuw koppelen) een gebruiker bevat die niet bij een organisatie-eenheid hoort waarvoor verificatie is ingeschakeld in de Secure LDAP-configuratie.
  • Wordt weergegeven wanneer een SIMPLE Bind-verzoek geen gegevens bevat (niet geverifieerd).

UNWILLING_TO_PERFORM (53)

• Wordt weergegeven wanneer een SIMPLE Bind-verzoek geen gegevens bevat (niet geverifieerd).

OTHER (80)

CANCELED (118)

• Wordt weergegeven als een Abandon-verzoek een bestaande LDAP-uitvoering afbreekt.