Byta till Enterprise Essentials-utgåvan

Om du köpte din tjänst från en återförsäljare går du hit istället  |  Har jag en återförsäljare?

Om du har årsavgift kan du nedgradera till utgåvor när du har bytt från årsavgift till flexibel avgift.

Om dina Essentials- eller Essentials Starter-användare behöver åtkomst till premiumfunktioner från Google Workspace kan du uppgradera prenumerationen till Enterprise Essentials. Du kan även byta från Enterprise Essentials Plus till Enterprise Essentials. Du kan dock inte byta till Enterprise Essentials från en annan Google Workspace-utgåva.

Det här bör du veta innan du byter utgåva

• Alla i organisationen får samma prenumeration. Du kan till exempel inte flytta vissa användare till Enterprise Essentials medan andra fortsätter att använda Essentials Starter.
  • Om du har prenumeration med årsavgift/fast längd inkluderar övergången alla dina nuvarande användare.
  • Om du uppgraderar och din nuvarande prenumeration har årsavgift/fast längd med årsbetalningar, kan du bara byta till årsprenumeration/fast längd med månadsbetalningar. Efter bytet får du en proportionellt beräknad kredit för eventuellt kvarvarande årligt prenumerationssaldo.
  • Om du vill byta från Essentials Starter eller Essentials till en annan Google Workspace-utgåva uppgraderar du först till Enterprise Essentials. Byt sedan till den prenumeration du vill ha.

Vilka funktioner kommer att ändras?

Granska hur tjänstfunktionerna ändras när du byter till Enterprise Essentials från en annan Essentials-utgåva.

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Byta från Essentials Starter eller Essentials
  • Mer gemensamt lagringsutrymme – du får 1 TB gemensamt lagringsutrymme för alla användare så att du kan spara över 100 olika filtyper samt delade enheter för dina team.
  • Större interaktiva möten och avancerade mötesfunktioner – tillåt upp till 250 deltagare i Google Meet och få åtkomst till Google Drive-inspelningar, brusreducering, omröstningar, frågor och svar, smågrupper och närvarospårning.
  • Avancerade säkerhets- och efterlevnadskontroller – få ännu bättre skydd för data, användare och enheter med avancerad ändpunktshantering, datalagring och elektronisk bevisanskaffning.
    • Säkerhetsvarningar – visa aviseringar om potentiella problem inom organisationen.
    • Avancerad ändpunktshantering – konfigurera företagshanterade mobila enheter, distribuera appar till utvalda mobila enheter med mera.
    • Datalagring och elektronisk bevisanskaffning – lagra, sök i och exportera din data med Google Arkiv.
  • Support dygnet runt
Byta från Enterprise Essentials Plus
  • Lagringskapacitet – du får 1 TB gemensamt lagringsutrymme för alla användare. Om du har köpt annat lagringsutrymme återställs det inte automatiskt. Förhindra lagringsbegränsningar som kan uppstå när du har bytt utgåva genom att se till att Enterprise Essentials har tillräckligt med lagringsutrymme för organisationens behov. Mer information finns i Granska användningen av lagringsutrymme i organisationen.
  • Avancerade videokonferenser – möten är begränsade till 250 deltagare. Du förlorar dessutom åtkomsten till förbättrad brusreducering.
  • Livestreaming – du kan inte längre livestreama möten.
  • Säkerhetscenter – du har inte längre åtkomst till information och analyser om säkerhetsproblem som kan påverka organisationen. Du förlorar även åtkomsten till säkerhetssandlådan
  • Förebyggande av datastöld för iOS – du kan inte styra rörelsen för jobbdata appar mellan appar på iOS-enheter.
  • Förebyggande av dataförlust – du kan inte definiera regler som skyddar integriteten och hindrar användare från att dela känsligt innehåll på Google Drive med personer utanför organisationen.
  • Förtroenderegler – om du har aktiverat förtroenderegler förblir dina aktiva förtroenderegler aktiva och tillämpas. Du kan se dina förtroenderegler, men du kan inte redigera eller radera dem. Du kan inaktivera förtroenderegler om du vill använda delningsinställningar för Drive i stället.
  • Kontextkänslig åtkomst – du kan inte längre skapa detaljerade policyer för åtkomstkontroll baserat på attribut som användaridentitet, plats, enhetens säkerhetsstatus och IP-adress.
  • Åtkomstinsyn – du kan inte längre granska loggar över åtgärder som utförs av Google-anställda vid åtkomst till användarinnehåll.
  • BigQuery-åtkomst till administratörsgranskningsloggar – du kan inte längre exportera administratörsloggar för analys i BigQuery.
  • Work Insights – du förlorar åtkomsten till rapporteringsverktyget för att få detaljerade mätvärden av användarnas Google Workspace-användning, arbetsmönster och samarbete.
  • Dataregioner – du kan välja en geografisk plats för alla användare i organisationen, men du förlorar åtkomsten till avancerade funktioner, som att välja olika platser baserat på organisationsenhet eller grupp samt rapporter och granskningar.
  • Kryptering på klientsidan — du kan inte längre låta användare lägga till ytterligare ett krypteringslager för Drive-filer, e-post med mera. Användarna kan fortfarande komma åt och redigera innehåll som redan är krypterat, men de kan inte skapa nya krypterade objekt på klientsidan.

Byta från Essentials Starter

1. Öppna Drive och klicka på Teamöversikt längst ned.
  2. Klicka på Behörigheterföljt avUppgradera.
  3. Kontrollera effekten som denna ändring harföljt avklicka på Kom igång.
  4. Välj en betalningsplan för den nya prenumerationen:
    • Flexibel prenumeration – inget långsiktigt åtagande, betala för de användare du har varje månad och lägg till eller ta bort användare vid behov.
    • Årsavgift (månadsbetalning) – kräver ett 1-årsavtal, betala månadsvis och lägg till användare vid behov. Om du vill öka antalet användare anger du en ny siffra för användare som behövs. Årsavgift är inte tillgänglig när du nedgraderar till en utgåva på lägre nivå.
  5. (Valfritt) Om du vill lägga till en kampanjkod klickar du på Lägg till kampanjkod för Flexibel avgift och anger koden.
  6. Konfigurera ditt faktureringskonto och din betalningsmetod.
  7. Klicka på Kassaföljt avBeställ.

Byta från Essentials eller Enterprise Essentials Plus

När du har bytt konto har du åtkomst till alla premiumfunktioner om du har ett domänverifierat konto. Om du har ett e-postverifierat konto har du tillgång till ett antal premiumfunktioner. För att få åtkomst till alla premiumfunktioner måste du verifiera domänen efter att du har bytt. Anvisningar finns i Verifiera domänen.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Faktureringföljt avUppgraderingar och tillägg.
  3. Bredvid den utgåva du vill byta klickar du på Uppgradera, Nedgradera eller Byt.
  4. Kontrollera effekten som denna ändring harföljt avklicka på Kom igång.
  5. Om din nuvarande prenumeration har flexibel avgift väljer du en betalningsplan för den nya prenumerationen:
    • Flexibel prenumeration – inget långsiktigt åtagande, betala för de användare du har varje månad och lägg till eller ta bort användare vid behov.
    • Årsavgift (månadsbetalning) – kräver ett 1-årsavtal, betala månadsvis och lägg till användare vid behov. Om du vill öka antalet användare anger du en ny siffra för användare som behövs. Årsavgift är inte tillgänglig när du nedgraderar till en utgåva på lägre nivå.
  6. Om du har en årsprenumeration (års- eller månadsbetalningar) väljer du Årsavgift (månadsbetalning) som betalningsplan för den nya prenumerationen.
  7. (Valfritt) Om du vill lägga till en kampanjkod klickar du på Lägg till kampanjkod för Flexibel avgift och anger koden.
  8. Klicka på Kassaföljt avBeställ.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.