Jag har debiterats för fler användare än jag har

Gäller Google Workspace, Cloud Identity-premiumversionen och andra betaltjänster på Googles administratörskonsol.

Om du har frågor om fakturering för Essentials-användare läser du Så här fungerar fakturering för Essentials.

Om du köpte din tjänst från en återförsäljare går du hit istället  |  Har jag en återförsäljare?

Om du debiteras för fler användare än vad du räknade med följer du stegen nedan för att ta reda på anledningar till att detta händer.

Sök efter avstängda användare

Avstängda användare debiteras på samma sätt som aktiva användare. Så här söker du efter avstängda användare:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Klicka på Lägg till ett filter högst upp på användarlistan.
  4. Välj Användarstatusföljt avAvstängd och klicka på Tillämpa.
  5. Om du har avstängda användare kan du:
    1. Återställa en avstängd användare.
    2. Ta bort en avstängd användare.
    3. Lämna en avstängd användare utan åtgärd. Du fortsätter att debiteras för den här användaren.
  6. Om du inte har några avstängda användare söker du efter användare som nyss tagits bort (följ stegen nedan).

Sök efter användare som nyss tagits bort

Viktigt! Om du har årsavgift eller premiumversionen av Cloud Identity förändras inte din faktura även om du tar bort en användare. Om du vill minska ditt åtagande måste du vänta till förnyelsedatumet för prenumerationen. Läs mer om att minska antalet licenser.

När du tar bort en användare visas eventuella utestående avgifter för användaren på din nästa faktura. Så här söker du efter användare som nyss tagits bort:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Klicka på Lägg till ett filter högst upp på användarlistan följt avNyligen borttagna.

Relaterade ämnen