Integrera lagringsplatser från tredje part i Cloud Search

Den här funktionen är tillgänglig med Cloud Search Platform. Kontakta den som är ansvarig för ditt Google-konto om du vill veta mer om att aktivera funktionen.

Som administratör kan du expandera innehållet som organisationen söker efter genom att integrera lagringsplatser utanför Google, till exempel Microsoft SharePoint. Om du vill söka innehåll från tredje parts lagringsplats behöver du ett mjukvaruprogram kallat en anslutare som använder Google API:er för att integrera data med Cloud Search.

Det finns två typer av anslutare som du behöver för att söka på lagringsplatser från tredje part:

• Innehållsanslutare – mjukvaruprogram API för Cloud Search-indexering för att integrera innehåll från tredje parts lagringsplats och gör det sökbart för Cloud Search-användare.
  • Identitetsanslutare – mjukvaruprogram som synkroniserar användar- och gruppidentiteter mellan en identitetskälla från tredje part och en organisations Google-katalog. Ett exempel är Google Cloud Directory Sync.

Beroende på vilken typ av lagringsplats från tredje part du vill integrera har du olika anslutaralternativ:

• Färdig – använd en standardanslutare från Google eller från en av våra auktoriserade partner. Ändra den så att den passar dina behov eller använd den som den är. Anslutare är tillgängliga för många typer av lagringsplatser, till exempel Microsoft SharePoint. Läs mer i anslutarkatalogen för Cloud Search.
  • Anpassad – utveckla en anpassad anslutare på egen hand. Du kan även anlita en leverantör som skapar en lösning åt dig.

En utvecklare kan hjälpa dig att välja en anslutare som passar dina behov. Om du vill meta mer om anslutare och vad som ingår i att skapa en lösning besöker du webbplatsen för Cloud Search-utvecklare.

Nästa steg

Konfigurera Cloud Search för tredje parts lagringsplatser

Google, G Suite och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.