Een onderzoek starten vanuit het meldingencentrum

Tool voor beveiligingsonderzoek

U kunt een onderzoek starten vanuit het meldingencentrum door een rechtstreekse koppeling met de onderzoekstool voor beveiliging. In de onderzoekstool kunt u meer informatie bekijken over de gebeurtenis, indien nodig de instellingen in de Google Beheerdersconsole aanpassen of andere acties uitvoeren op de melding.

U kunt op 2 manieren een onderzoek starten:

• Als u een onderzoek wilt starten vanaf de homepage van het meldingencentrum, klikt u op een van de vergrootglasiconen rechts op de pagina.
  • Als u een onderzoek wilt starten vanaf de gegevenspagina van een melding, klikt u op MELDING ONDERZOEKEN.

Met de informatie uit de melding worden voorwaarden voor het onderzoek vooraf ingevuld in de onderzoekstool, die automatisch wordt geopend. Klik op ZOEKEN om het onderzoek uit te voeren. U kunt ook voorwaarden toevoegen of de voorwaarden aanpassen voordat u op ZOEKEN klikt.

Zie Over de onderzoekstool voor beveiliging voor meer informatie en instructies.

Uw toegang tot de tool voor beveiligingsonderzoek

• De tool voor beveiligingsonderzoek wordt ondersteund in onder andere Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Enterprise Essentials Plus.
  • Beheerders met Cloud Identity Premium, Frontline Standard, Enterprise Standard en Education Standard kunnen de onderzoekstool ook gebruiken voor een deel van de gegevensbronnen.
  • Of u een zoekopdracht kunt uitvoeren in de onderzoekstool, hangt af van uw Google-versie, uw beheerdersrechten en de gegevensbron. Als u geen zoekopdracht kunt uitvoeren in de onderzoekstool voor een specifieke gegevensbron, kunt u wel de controle- en onderzoekspagina gebruiken. Ga naar Nieuwe UI voor controle en onderzoek voor meer informatie.
  • U kunt in de onderzoekstool een zoekopdracht uitvoeren voor alle gebruikers, ongeacht de Google-versie die ze gebruiken.