Integrera lagringsplatser från tredje part i Cloud Search

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Enterprise Plus; Education Plus, Cloud Search Platform (kontakta kontoansvarig på Google) Jämför utgåvor
Som administratör kan du expandera innehållet som organisationen söker efter i Google Cloud Search genom att integrera lagringsplatser utanför Google, till exempel Microsoft SharePoint, Confluence och Service Now.

Innan du börjar

1. Skapa användarkonton.
    En person som vill logga in och använda Cloud Search i din organisation behöver sitt eget Google-konto.
  2. Tilldela licenser till dina användare (vid behov):
    • För Enterprise- och Education Plus-utgåvor måste organisationen ha minst 500 licenser för att söka i innehåll från externa lagringsplatser.
    • För Cloud Search Platform-utgåvan behöver användare i organisationen en Cloud Search Platform-licens för att söka i externa lagringsplatser.
    • Om Cloud Search Platform är din organisations enda Google-tjänst med användarbaserade licenser har alla i din organisation en licens som standard. Du behöver inte tilldela licenser. Läs mer om hur licenser fungerar.

Grundläggande konfigurering

1. Hitta en Cloud Search-certifierad partner.
  2. Arbeta med en Cloud Search-certifierad partner och välj en anslutare.
    En anslutare använder Googles API:er för att integrera informationen i din externa lagringsplats med Cloud Search.
  3. Lägg till en datakälla att söka i.
    Om du vill lagra index för en extern lagringsplats lägger du till en datakälla i Cloud Search.
  4. Mappa användaridentiteter.
    Skapa en identitetskälla om du vill kartlägga tredje parts användarnamn till Google-konton.
  5. Skapa en anpassad sökupplevelse
    Anpassa sökupplevelsen efter organisationens företagsbehov genom att skapa specifika sökappar.

Relaterade ämnen

Nästa steg

Konfigurera Cloud Search för tredje parts lagringsplatser

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.