Opslagplaatsen van derden integreren in Cloud Search

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Enterprise Plus, Education Plus, Cloud Search Platform (neem contact op met uw Google-accountmanager) Versies vergelijken
Als beheerder kunt je de content waarin je organisatie kan zoeken in Google Cloud Search uitbreiden door niet-Google-opslagplaatsen, zoals Microsoft SharePoint, Confluence en Service Now, te integreren.

Voordat u begint

1. Gebruikersaccounts maken
    Mensen in uw organisatie moeten een eigen Google-account hebben om te kunnen inloggen en Cloud Search te kunnen gebruiken.
  2. Wijs licenties toe aan uw gebruikers (indien nodig):
    • Voor Enterprise- en Education Plus-versies moet uw organisatie minstens 500 licenties hebben om te zoeken in content uit opslagplaatsen van derden.
    • Voor de Cloud Search Platform-versie moeten gebruikers in uw organisatie een Cloud Search Platform-licentie hebben om te kunnen zoeken in opslagplaatsen van derden.
    • Als Cloud Search Platform de enige Google-service van uw organisatie is met gebruikergebaseerde licenties, heeft iedereen in uw organisatie standaard een licentie. U hoeft geen licenties toe te wijzen. Meer informatie over hoe licenties werken.

Basisinstallatie

1. Zoek een Cloud Search-gecertificeerde partner.
  2. Samenwerken met een Cloud Search-gecertificeerde partner om een connector te kiezen.
    Een connector gebruikt Google API's om de gegevens in uw opslagplaats van derden te integreren met Cloud Search.
  3. Voeg een gegevensbron toe om in te zoeken.
    Voeg een gegevensbron toe in Cloud Search om de index van een opslagplaats van derden op te slaan.
  4. Wijs gebruikersidentiteiten toe.
    Maak een identiteitsbron om gebruikersnamen van derden toe te wijzen aan Google-accounts.
  5. Aangepast zoeken instellen
    Maak aangepaste zoek-apps om de zoekervaring aan te passen aan de zakelijke behoeften van uw organisatie.