Konfigurera fakturering för Essentials

Den här informationen gäller följande utgåvor: Essentials, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus, den gäller inte för Essentials Starter.

Om du vill undvika avbrott i Essentials-, Enterprise Essentials- eller Enterprise Essentials Plus-tjänsterna måste du konfigurera ett faktureringskonto för prenumerationen så att du kan börja göra månadsbetalningar.

Då ska du konfigurera fakturering

Om du angav faktureringsuppgifter när du registrerade dig för Essentials, Enterprise Essentials eller Enterprise Essentials Plus har du redan konfigurerat faktureringskontot. En betalprenumeration påbörjas automatiskt när testperioden löper ut.

Om du inte angav faktureringsuppgifter när du registrerade dig måste du göra det under provperioden. Detta gäller även om du tidigare har konfigurerat fakturering för en annan Google-tjänst, till exempel Cloud Identity-premiumversionen. Om du inte använder Essentials, Enterprise Essentials eller Enterprise Essentials Plus kan du avsluta prenumerationen innan du gör betalningar.

E-postverifierade kunder som har verifierat sin domän måste också konfigurera fakturering. Vi skyddar dessa kunders data genom att radera deras faktureringskonton för den e-postverifierade tjänsten. Om du är en av dessa kunder måste du konfigurera fakturering på nytt.

Steg 1: Ange betalningsmetod

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avPrenumerationer.
  3. Klicka på Starta betaltjänst eller Konfigurera fakturering högst upp.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att ställa in fakturering för Essentials.

Steg 2: Välj faktureringsalternativ

Klicka nedan om du vill ha hjälp med ett faktureringsalternativ.

Land och valuta (kan inte ändras senare)

Landet och valutan avgör vilka betalningsmetoder du kan använda för att betala för prenumerationen.

Tillgängliga betalningsmetoder och valutor hittar du i Betalningsalternativ i mitt land.

Viktigt! Du kan inte ändra faktureringsland eller valuta när du är klar och har lämnat faktureringskonfigurationen.

Betalningsplan

För Essentials betalar du bara för aktiva användare och det lagringsutrymme som används varje månad. Du kan lägga till eller ta bort användare när du vill. Det finns inget årligt åtagande för användare eller lagringsutrymme. Läs om fakturering för Essentials.

Kontotyp (går inte att ändra senare)

Ange om Essentials-tjänsten är avsedd för personligt eller yrkesmässigt bruk.

Viktigt! Välj noggrant: Du kan inte ändra inställningen för företag eller privat när du har slutfört och lämnat faktureringskonfigurationen.

Skattestatus

Om du väljer företagskonto har du företagsskattestatus som standard.

Om du väljer personligt konto väljer du skattestatus: registrerad eller oregistrerad. En registrerad skattestatus innebär att du har ett momsregistreringsnummer (id) som du vill ange. Om du inte har något momsregistreringsnummer eller om du inte vill ange det väljer du oregistrerad skattestatus.

För både alternativet Företag och Registrerad individ säkerställer du att Google debiterar dig rätt skatt för tjänsterna genom att ange ditt momsregistreringsnummer. Om du inte anger ett momsregistreringsnummer kan dina kontokostnader öka.

Läs mer om skatter i Taiwan.

Skattestatus

Om du väljer företagskonto väljer du skattestatus. Alla företagskonton kan ange GSTIN (Goods & Services Tax identification number) eller annan skatteinformation.

Om du väljer personligt konto väljer du skattestatus: registrerad eller oregistrerad. En registrerad skattestatus innebär att du har ett GSTIN som du vill ange. Om du inte har ett GSTIN eller om du inte vill ange det väljer du oregistrerad skattestatus.

För både alternativet Företag och Registrerad individ säkerställer du att Google debiterar dig rätt skatt för tjänsterna genom att ange din skatteinformation. Om du inte anger din skatteinformation kan dina kontokostnader öka.

Läs mer om skatter i Indien.

Välj kontotypen Företag. Om din företagsadress är på Irland kan du ange ett giltigt momsregistreringsnummer. Detta förhindrar att du debiteras irländsk moms på 23 %.

Läs mer om skatter i EU.

Betalningsmetod

Ange en betalningsmetod som vi kan debitera för din månadsbetalning. Google godkänner större kreditkort från över 230 länder, inklusive Visa, MasterCard och American Express.

Beroende på ditt land och din valuta kan det hända att vi även kan debitera betalningar direkt från ditt bankkonto (autogiro).

Tillgängliga betalningsmetoder och valutor hittar du i Betalningsalternativ i mitt land.

Frågor?

Varför visas ett felmeddelande när jag försöker ange mina betalningsuppgifter?

Läs felsökningsstegen för Felmeddelanden vid fakturering.

När görs automatiska betalningar?
  • Google Workspace, Essentials och Cloud Identity-premiumversion – när den kostnadsfria provperioden är över inleds en avgiftsbelagd prenumeration. Vi debiterar din betalningsmetod i början av följande månad. Exempel: Om betaltjänsten påbörjas i maj debiterar vi dig i början av juni. Efter det debiteras du automatiskt i början av varje månad.
  • Domänregistrering: Vi debiterar din betalningsmetod vid köpet. Om domänen är inställd på att förnyas automatiskt förnyar vi domänen sju dagar innan det årliga förnyelsedatumet och debiterar betalningsmetoden i början av påföljande månad.

Ta reda på mer om hur du tolkar dina månadskostnader.

Hur lång tid tar det innan mitt bankkonto kan debiteras?

Innan vi kan debitera ditt nya bankkonto måste vi verifiera att det är ditt. Hur lång tid detta tar beror på var du befinner dig. Om du är i

• Storbritannien tar det ungefär två dagar för oss att verifiera ditt konto. Du behöver inte göra något.
  • USA och Europa, utanför Storbritannien – du måste verifiera kontot innan vi kan börja betala. Du kan göra detta med en provöverföring. Den här processen kan ta upp till 10 dagar (men det sker ofta mycket tidigare). Öppna Verifiera bankkonto med provöverföring.
Du vet om Google fortfarande verifierar ditt bankkonto om meddelandet Verifiering pågår eller Fullmakt väntar visas på sidan Betalningar. Om du ställer in fakturering för första gången kommer din betaltjänst inte påbörjas förrän kontot är verifierat.
Kan jag betala i förväg?

Ja. Du kan välja att betala i förväg för din prenumeration istället för att göra månadsbetalningar genom att sätta in pengar på kontot. Mer information finns i Göra en manuell betalning eller betala tidigt.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.