Problemen met GCCHN oplossen

Hier leest u hoe u problemen met Google Calendar Connector for HCL Notes (GCCHN) kunt oplossen.

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Foutmeldingen

Google Agenda-gebruikers zien 'Agenda kan niet worden weergegeven'

Dit probleem kan de volgende oorzaken hebben:

De Google Agenda-gebruiker kan geen verbinding maken met de HCL Domino-server.

Ga als volgt te werk om het probleem op te lossen:

1. Controleer alle instellingen en kijk of er geen beperkingen zijn die voorkomen dat verzoeken via de browser bij de Domino-server binnenkomen.
  2. Schakel uitgebreide gebeurtenislogboeken in en kijk in de logboekdatabase of er binnenkomende webserviceverzoeken zijn.

Zie Notities-agenda's worden niet geüpdatet met Google-gegevens voor meer informatie.

De Notes-gebruiker is geregistreerd in Google Workspace

Ga als volgt te werk om het probleem op te lossen:

• Voeg de gebruiker toe aan een organisatie-eenheid waarvoor de Agenda-service is uitgeschakeld.
  • Schort de gebruiker op in Google Workspace.

In het document Person (Persoon) van de gebruiker staat het veld Calendar (Agenda) niet ingesteld op Notes

Als u dit probleem wilt oplossen, controleert u het veld Calendar in het document Person en probeert u het opnieuw.

Foutmeldingen met 'Update Calendars in dbname.nsf' (Agenda's updaten in dbname.nsf)

U ziet mogelijk de volgende fouten in het serverlogboek:

• AMgr: Agent 'Update Calendars' in 'dbname.nsf' does not have proper execution access, cannot be run (Agent 'Agenda's updaten' in dbname.nsf heeft niet de juiste uitvoeringstoegang, kan niet worden uitgevoerd).
  • AMgr: Agent 'Update Calendars’ in 'dbname.nsf' encountered error: Error validating user's agent execution access (Er is een fout opgetreden in agent 'Agenda's updaten' in dbname.nsf: fout bij de validatie van de uitvoeringstoegang van de gebruikersagent).

Deze fouten geven aan dat de template niet is ondertekend voordat u het product installeerde. U moet de connectordatabase ondertekenen met een vertrouwde ID (we raden de server-ID aan). Zie De installatietemplates ondertekenen en de toegang controleren voor meer informatie.

Notes error: Unable to open Name and Address Book (Notes-fout: kan Naam en Adresboek niet openen)

Controleer de Domino-server waarop het e-mailbestand zich bevindt. Zorg dat de connectorserver wordt vermeld als vertrouwde server. Zie Een Server Group-document (servergroepsdocument) maken voor meer informatie over uw e-mailserver en connectorserver.

Feed terminated: Microsoft HTTP / Network error occurred (Feed beëindigd: Microsoft HTTP/netwerkfout opgetreden)

Time-outs van de HTTP-verbinding zijn niet ongebruikelijk. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar het tabblad Network van het Server Group-document (servergroepsdocument) en stelt u de time-outwaarde bij Network in op Off (Uitgeschakeld). Zie Een Server Group-document (servergroepsdocument) maken voor meer informatie.

Implementatieproblemen

Notities-agenda's worden niet geüpdatet met Google-gegevens

Dit probleem kan zich voordoen zelfs als u actieve Google Agenda-gebruikers heeft die worden vermeld in de connectordatabase. Bekijk de logboekdatabase of het Domino-serverlogboek om de fouten te bekijken die aan het probleem zijn gerelateerd.

Optie 1: De logboekdatabase controleren

1. Zet uitgebreide gebeurtenislogboeken aan.
  2. Zie GCCHN-logboeken exporteren voor meer informatie.
  3. Nadat de logboekdocumenten zijn geëxporteerd, controleert u of er fouten zijn opgetreden.

Optie 2: Het Domino-serverlogboek controleren

Controleer nadat de agent Agenda-update is uitgevoerd het serverlogboek. De agent wordt elk uur uitgevoerd. Als de agent niet wordt uitgevoerd, kunt u deze handmatig uitvoeren:

1. Voer in de Domino-console de volgende opdracht in:

Tell amgr run "gccin\gccin.nsf" 'update calendars'

Pas de opdracht aan op basis van het pad van uw NSF-bestand.

2. Controleer of de agent wordt uitgevoerd.
  3. Kijk in de Domino-console en het GCCHN-logboek of er fouten zijn.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.