Aktivera eller inaktivera chatt för organisationen

Den här artikeln är avsedd för Google Workspace-administratörer. Gå till Kom igång med Google Chat om du behöver hjälp.

Som administratör kan du välja om chattjänster ska vara tillgängliga för organisationen på sidan Tjänststatus

Innan du börjar

Aktivera chattinställningen

Innan du börjar: Gör så här om tjänsten ska aktiveras eller inaktiveras enbart för vissa användare: Samla kontona i en organisationsenhet (om du vill ställa in olika åtkomst per avdelning) eller i en konfigurationsgrupp (om du vill ställa in olika åtkomst för grupper av användare på olika avdelningar, eller inom en avdelning).

Chat-tjänstens inställningar för organisationsenheten på toppnivå styr interaktionen mellan Chat och rumshistoriken. Om du vill läsa mer läser du Interaktion med inställningen för chatthistorik.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Chat.
  3. Klicka på Tjänststatus.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj i annat fall en underordnad organisationsenhet eller en konfigurationsgrupp.
  5. Välj hur du vill använda Chat i organisationen:
    • PÅ för alla – Chat fungerar i Gmail och överallt. Du kan även tillåta att den här inställningen åsidosätter alternativet för rumshistorik .
    • AV för alla – alla Chat-klienter inaktiveras.
  6. Klicka på Spara.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer