Kom igång: Voice-konfigurationsguide för administratörer

Portera företagsnummer till Google Voice för G Suite

Om din organisation har befintliga telefonnummer hos en annan operatör kan du portera dessa nummer till Google Voice. Om du inte behöver portera nummer går du till Steg 6. Tilldela Voice-nummer till användare.

Du är på steg 5 av 8

Telefonnummer som inte kan porteras

• Kostnadsfria nummer.
  • Telefonnummer utan riktnummer (nomadisk telefoni) inom EU.
  • Nummer från ohanterade Voice-konton till hanterade Voice for G Suite-konton. Läs mer om kontotyper.
  • Nummer mellan olika G Suite-domäner.
  • Nummer som inte finns inom Google Voice-täckningsområdet, även i ett land som stöds.
  • Nummer från flera operatörer, om du inte skapar separata porteringsförfrågningar. Alla nummer i en begäran måste tillhöra samma operatör.

Innan du börjar

• Avsluta inte din befintliga tjänst förrän Google Voice meddelar dig att nummerporteringen är klar. Om du har öppna förfrågningar hos din nuvarande operatör avslutar du dem.
  • Ta fram en ny kopia av ett kontoutdrag från din nuvarande operatör. Du behöver informationen på kontoutdraget för att slutföra porteringsbegäran.
  • Hämta en lista över de telefonnummer du porterar. Se till att din nuvarande tjänsteleverantör har låst upp numren.
  • Ta bort alla specialfunktioner, som DSL-internet eller s.k. hunt groups. Google Voice stöder inte dessa funktioner.
  • Skapa en separat porteringsbegäran för varje operatör du porterar från.
  • Alla telefonnummer i din porteringsbegäran måste vara kopplade till huvudnumret för fakturering i kontot du porterar från.

Portera telefonnummer till Google Voice för G Suite

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Apparföljt avG Suiteföljt avGoogle Voiceföljt avTjänsthantering från administratörskonsolens startsida.
  3. Klicka på Porteringar.
    Fönstret Porteringar öppnas.
  4. Klicka på Portera nummer uppe till höger.
  5. I fältet Portera namn anger du ett namn för att identifiera din porteringsbegäran.
  6. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil bredvid Land och välj land/region från listan.
  7. Klicka på Fortsätt.
  8. I fälten Primär kontakt anger du namnet och telefonnumret till den person som ska kontaktas om denna porteringsbegäran.
  9. Under Ange porteringsdetaljer fyller du i formuläret med ett kontoutdrag från den nuvarande operatören. Fälten varierar beroende på land/region. Läs mer om operatörsfälten nedan.
  10. Markera rutan Jag samtycker till att auktorisera Google Voice.
  11. Klicka på Fortsätt.
  12. Utför en åtgärd i avsnittet Listnummer baserat på typen av nummer:
    • Fast telefon eller VoIP – ange upp till 500 telefonnummer, avgränsade med kommatecken. För ett nummerintervall anger du ett start- och slutnummer, avgränsade av ett bindestreck. Inkludera landskoden för varje nummer. Till exempel är landskoden för USA 1.
    • Trådlöst – verifiera numret du porterar. Du kan bara portera ett trådlöst nummer per begäran.
  13. Klicka i fältet Aktiveringsdatum för att öppna kalendern. Välj det datum då du vill att nummerporteringen ska slutföras.
    • Standarddatumet är det tidigaste datum då porteringen kan slutföras.
    • Minimitid för nummerportering är 10 arbetsdagar och kan ta längre tid beroende på land/region. Se tabeller över land/region nedan.
    • Datumet får inte infalla på ett veckoslut och får inte vara mer än 60 dagar från i dag.
  14. Klicka på Fortsätt.
    Google Voice validerar informationen som du har angett.
  15. Granska informationen som visas.

Om ditt land/din region kräver auktorisation visas en anteckning med en begäran om nödvändig dokumentation. Klicka på Ladda ned om du vill ha en kopia av auktoriseringsmallen eller vänta till steg 16.

• Klicka på Redigera Redigera om du vill göra ändringar.
    • Klicka på Utöka Utöka om du vill granska numren.
  16. Klicka på Fortsätt.
    • På sidan Porteringar visas statusen för din porteringsbegäran.
    • Om det finns problem med att portera numren skickar Google Voice ett e-postmeddelande till den primära kontakten.
    • När porteringsprocessen är klar skickar Google Voice ett e-postmeddelande till den primära kontakten.
  17. Om ditt land kräver en fullmakt:
    1. Klicka på din porteringsbegäran på sidan Porteringar.
    2. Bredvid Obligatorisk dokumentation klickar du på Utöka Utöka.
    3. Klicka på Ladda ned mall och skriv ut fullmakten.
    4. Fyll i och underteckna en kopia av fullmakten.
    5. Klicka på Ladda upp signerat dokument och ladda upp fullmakten.
    6. Klicka på Skicka för granskning.
  18. (Valfritt) Klicka på Uppgifter Tasks och sedan på Visa information uppe till höger för att granska din porteringsbegäran.

Du aktiverar numren efter porteringen genom att följa anvisningarna i Steg 6. Tilldela Voice-nummer till användare. De porterade telefonnumren är inte aktiva och kan inte ringas förrän du tilldelar dem till användare.

Video: Portera nummer till Voice

Get started: Google Voice Number Porting

Operatörsfält

Vilken information du behöver ange om din nuvarande tjänst beror på landet/regionen.

Danmark

• Minimitid för nummerportering är 13 arbetsdagar.
Fält Beskrivning
Gatunamn för tjänsten Gatunamn i organisationens adress som används på den aktuella operatörens kontoutdrag.
Gatunummer/namn på lokal Gatunummer eller namn på lokal för organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens fakturor.
Postnummer, kommun, ort Postnummer, kommun och ort och land för organisationens adress från den aktuella operatörens faktureringsinställningar.
Företagsnamn Organisationens namn som används för fakturering av den aktuella operatören.
Organisationsnummer Ditt organisationsnummer som används för fakturering av den aktuella operatören.
Aktuell operatör Klicka på nedåtpilen Nedåtpil och välj den aktuella operatören som du porterar numren från.
Faktureringsnummer Huvudtelefonnumret på operatörskontot som du porterar från.
Primär kontakt Primär kontakt i organisationen för alla porteringsrelaterade frågor.
Kontaktpersonens telefonnummer Telefonnummer för den primära kontaktpersonen.

Frankrike

• Minimitid för nummerportering är 18 arbetsdagar.
Fält Beskrivning
Gatunummer/namn på lokal för tjänsten Gatunummer eller namn på lokal för organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens fakturor.
Gatunamn Gatunamn i organisationens adress som används på den aktuella operatörens kontoutdrag.
Postnummer, ort Postnummer och ort och land för organisationens adress från den aktuella operatörens faktureringsinställningar.
Företagsnamn Organisationens namn som används för fakturering av den aktuella operatören.
SIRET-kod SIRET-koden för din organisation som används på den aktuella operatörens kontoutdrag.
Aktuell operatör Klicka på nedåtpilen Nedåtpil och välj den aktuella operatören som du porterar numren från.
Faktureringsnummer Huvudtelefonnumret på operatörskontot som du porterar från.
Primär kontakt Primär kontakt i organisationen för alla porteringsrelaterade frågor.
Kontaktpersonens telefonnummer Telefonnummer för den primära kontaktpersonen.

Nederländerna

Fält Beskrivning
Gatunamn för tjänsten Gatunamn i organisationens adress som används på den aktuella operatörens kontoutdrag.
Gatunummer/namn på lokal Gatunummer eller namn på lokal för organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens fakturor.
Postnummer, ort Postnummer och ort och land för organisationens adress från den aktuella operatörens faktureringsinställningar.
Företagsnamn Organisationens namn som används för fakturering av den aktuella operatören.
Momsregistreringsnummer Organisationens momsregistreringsnummer som används för fakturering av den aktuella operatören.
Primär kontakt Primär kontakt i organisationen för alla porteringsrelaterade frågor.
Kontaktpersonens telefonnummer Telefonnummer för den primära kontaktpersonen.

Portugal

• Minimitid för nummerportering är 15 arbetsdagar.
Fält Beskrivning
Gatunamn för tjänsten Gatunamn i organisationens adress som används på den aktuella operatörens kontoutdrag.
Gatunummer/namn på lokal Gatunummer eller namn på lokal för organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens fakturor.
Postnummer, ort Postnummer och ort och land för organisationens adress från den aktuella operatörens faktureringsinställningar.
Företagsnamn Organisationens namn som används för fakturering av den aktuella operatören.
Skatteidentifieringsnummer Organisationens momsregistreringsnummer som används för fakturering av den aktuella operatören.
Åtkomstkod Organisationens åtkomstkod som används för fakturering av den aktuella operatören.
Aktuell operatör Klicka på nedåtpilen Nedåtpil och välj den aktuella operatören som du porterar numren från.
Faktureringsnummer Huvudtelefonnumret på operatörskontot som du porterar från.
Primär kontakt Primär kontakt i organisationen för alla porteringsrelaterade frågor.
Kontaktpersonens telefonnummer Telefonnummer för den primära kontaktpersonen.

Spanien

• Minimitid för nummerportering är 13 arbetsdagar.
Fält Beskrivning
Gatunamn för tjänsten Gatunamn i organisationens adress som används på den aktuella operatörens kontoutdrag.
Gatunummer/namn på lokal Gatunummer eller namn på lokal för organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens fakturor.
Postnummer, ort Postnummer och ort och land för organisationens adress från den aktuella operatörens faktureringsinställningar.
Företagsnamn Organisationens namn som används för fakturering av den aktuella operatören.
Skatte-id Organisationens momsregistreringsnummer som används för fakturering av den aktuella operatören.
Åtkomstkod Organisationens åtkomstkod som används för fakturering av den aktuella operatören.
Aktuell operatör Klicka på nedåtpilen Nedåtpil och välj den aktuella operatören som du porterar numren från.
Faktureringsnummer Huvudtelefonnumret på operatörskontot som du porterar från.
Primär kontakt Primär kontakt i organisationen för alla porteringsrelaterade frågor.
Kontaktpersonens telefonnummer Telefonnummer för den primära kontaktpersonen.

Sverige

• Minimitid för nummerportering är 20 arbetsdagar.
Fält Beskrivning
Gatunamn för tjänsten Gatunamn i organisationens adress som används på den aktuella operatörens kontoutdrag.
Gatunummer/namn på lokal Gatunummer eller namn på lokal för organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens fakturor.
Postnummer, ort Postnummer och ort och land för organisationens adress från den aktuella operatörens faktureringsinställningar.
Företagsnamn Organisationens namn för fakturering av den aktuella operatören.
Organisationsnummer Ditt organisationsnummer som används för fakturering av den aktuella operatören.
Aktuell operatör Klicka på nedåtpilen Nedåtpil och välj den aktuella operatören som du porterar numren från.
Faktureringsnummer Huvudtelefonnumret på operatörskontot som du porterar från.
Primär kontakt Primär kontakt i organisationen för alla porteringsrelaterade frågor.
Kontaktpersonens telefonnummer Telefonnummer för den primära kontaktpersonen.

Schweiz

• Minimitid för nummerportering är 15 arbetsdagar.
Fält Beskrivning
Gatunamn för tjänsten Gatunamn i organisationens adress som används på den aktuella operatörens kontoutdrag.
Gatunummer Gatunummer eller namn på lokal för organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens fakturor.
Postnummer, kommun, ort Postnummer, kommun och ort och land för organisationens adress från den aktuella operatörens faktureringsinställningar.
Företagsnamn Organisationens namn för fakturering av den aktuella operatören.
Momsregistreringsnummer Organisationens momsregistreringsnummer som används för fakturering av den aktuella operatören.
Aktuell operatör Klicka på nedåtpilen Nedåtpil och välj den aktuella operatören som du porterar numren från.
Faktureringsnummer Huvudtelefonnumret på operatörskontot som du porterar från.
Primär kontakt Primär kontakt i organisationen för alla porteringsrelaterade frågor.
Kontaktpersonens telefonnummer Telefonnummer för den primära kontaktpersonen.

Storbritannien

• Minimitid för nummerportering är 17 arbetsdagar.
Fält Beskrivning
Gatunummer/namn på lokal för tjänsten Gatunummer eller namn på lokal för organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens fakturor.
Gatunamn Gatunamn i organisationens adress som används på den aktuella operatörens kontoutdrag.
Ort, postnummer Ort och postnummer för organisationens adress från den aktuella operatörens faktureringsinställningar.
Företagsnamn Organisationens namn för fakturering av den aktuella operatören.
Aktuell operatör Klicka på nedåtpilen Nedåtpil och välj den aktuella operatören som du porterar numren från.
Faktureringsnummer Huvudtelefonnumret på operatörskontot som du porterar från.
Primär kontakt Primär kontakt i organisationen för alla porteringsrelaterade frågor.
Kontaktpersonens telefonnummer Telefonnummer för den primära kontaktpersonen.

USA

• Minimitid för nummerportering är 10 arbetsdagar.
Fält Beskrivning
Tjänstadress Organisationens adress för nödsamtal (gatuadress) som används på den aktuella operatörens kontoutdrag.
Valfri adress för nödsamtal 2 Uppgång, lägenhet eller annan del av organisationens adress som används på den aktuella operatörens kontoutdrag.
Ort, delstat, postnummer Ort, delstat och postnummer för organisationens adress för nödsamtal från den aktuella operatörens faktureringsinställningar.
Företagsnamn Organisationens namn som används för fakturering av den aktuella operatören.
Faktureringsnummer Huvudtelefonnumret på operatörskontot som du porterar från.
Aktuell operatör Namn på den aktuella operatör som du porterar numren från.
Valfritt kontonummer Ditt kontonummer hos den aktuella operatören.
Valfri pinkod Pinkod eller lösenord för att låsa upp ditt konto hos den aktuella operatören.
Primär kontakt Primär kontakt i organisationen för alla porteringsrelaterade frågor.
Kontaktpersonens telefonnummer Telefonnummer för den primära kontaktpersonen.

*Portering av nummer i Google Voice stöds ännu inte i Kanada eller Irland.

Nästa steg