Portera företagsnummer till Voice för Google Workspace

Om din organisation har befintliga telefonnummer hos en annan tjänsteleverantör kan du portera (eller flytta) dessa nummer till Google Voice.

Innan du börjar

• Läs igenom Kraven på nummerportering för Google Voice.
  • För fakturering i USA med Google Voice Premier begränsar Voice användningen av telefonnummer i Kanada beroende på om en kund har en kanadensisk eller icke-kanadensisk prenumeration. Mer information finns under Kanada i fälten för tjänstleverantör nedan.
  • Om du porterar ett nummer från EU, din tjänstleverantör kommer från en återförsäljare och du inte ser operatören använder du återförsäljarens underliggande leverantör. Kontakta återförsäljaren om du inte vet vem den underliggande leverantören är.
  • Om du inte ser tjänstleverantören eller den underliggande leverantören kan du inte portera ditt nummer till Voice.
  • Du kan bara portera nummer till ett aktivt Voice-konto.
  • Portering av inkommande nummer är kanske inte tillgängligt på alla platser där Voice erbjuds.

Portera nummer till Voice for Google Workspace

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Steg 1: Skapa en porteringsorder
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Klicka på Nummerportering.
  4. Klicka på Skapa porteringsorder högst upp på sidan Nummerportering.
  5. För Portnamn anger du ett namn för att identifiera din porteringsorder.
  6. Bredvid Land klickar du på nedåtpilen Nedåtpil och väljer land eller region.
  7. Klicka på Fortsätt.
  8. Under Identifiera din primära kontakt anger du namnet och telefonnumret på den person som ska kontaktas om denna porteringsbegäran.
  9. Under Ange porteringsdetaljer fyller du i formuläret med ett kontoutdrag från den nuvarande operatören. Fälten varierar beroende på land eller region. Se operatörsfälten nedan.
    Obs! Momsfältet, som gäller för portering i vissa europeiska länder, accepterar alla siffror men endast vissa bokstäver. Om ett porteringsgränssnitt visar ett fel för en alfanumerisk moms försöker du igen genom att ta bort alla bokstäver och symboler.
  10. Markera rutan Jag auktoriserar Google Voice följt av och klicka på Fortsätt.
Steg 2: Ange de nummer du vill portera
  1. I avsnittet Listnummer anger du de nummer du vill portera.
    • Fast telefon eller VoIP – ange upp till 1 000 telefonnummer (50 i Kanada), avgränsade med kommatecken. För ett nummerintervall anger du ett start- och slutnummer, avgränsade av ett bindestreck. Inkludera landskoden för varje nummer. Till exempel är landskoden för USA 1.
    • Trådlöst – verifiera numret du porterar. Du kan bara portera ett trådlöst nummer per begäran. Trådlös nummerportering är endast tillgänglig i USA och Kanada.
  2. I fältet Aktiveringsdatum klickar du för att öppna kalendern och välja när numret ska aktiveras.
    Obs! Vissa länder eller regioner kanske inte kan välja ett aktiveringsdatum.
    När du väljer ett aktiveringsdatum:
    • Det första datum då porteringen kan slutföras är standarddatumet och det varierar beroende på land eller region. Se operatörsfälten nedan.
    • Aktiveringsdatumet får inte vara mer än 60 dagar efter det datum då du skickade begäran eller på helger eller lokala helgdagar.
    • Porteringsbegäranden ska slutföras före slutet av det schemalagda aktiveringsdatumet eller påföljande arbetsdag.
  3. Klicka på Fortsätt.
  4. Granska informationen som visas.
    • Klicka på Expandera  för att granska telefonnumren.
    • Klicka på Redigera om du vill ändra något .
    • Om ditt land eller din region kräver autentisering får du en avisering om att skicka nödvändig dokumentation. Om du vill få en kopia av auktoriseringsmallen klickar du på Ladda ned eller väntar tills porteringsbegäran har slutförts. Du slutför och skickar auktoriseringen senare under konfigurationen.
  5. Klicka på Fortsätt.
  6. Klicka på Skapa porteringsorder.

Klicka på Expandera  för att granska telefonnumren.

Klicka på Redigera om du vill ändra något .

Om du vill granska status för porteringsbegäran går du till sidan Nummerportering. Om det finns problem med beställningen får den primära kontakten för porteringsordern också ett e-postmeddelande.

Steg 3: Granska porteringsordrar

Du kan kontrollera förloppet för din porteringsbegäran. Högst upp klickar du på Uppgifter följt avVisa detaljer.

Steg 4: Avbryt en porteringsorder

Du kan avbryta en porteringsbegäran genom att följa de här stegen:

1. På sidan Nummerportering klickar du på din porteringsbegäran.
  2. Klicka på Avbryt portering längst ned till vänster.
    Porteringen visas som avbruten. Gå till steg 1 i den här guiden och starta om din begäran. Nummer som porteras till Kanada visas som väntar på annullering tills porteringen har avbrutits.
Steg 5: Skicka ett auktoriseringsbrev

Viktigt! Om en fullmakt krävs i landet eller regionen ska du ladda upp den innan porteringsordern löper ut, dvs. inom sju dagar från att ordern skapas.

1. På sidan Nummerportering klickar du på din porteringsbegäran.
  2. Bredvid Obligatorisk dokumentation klickar du på Expandera följt avLadda ned mall.
  3. Skriv ut, fyll i och underteckna en kopia av fullmakten.
  4. Klicka på Ladda upp signerat dokumentföljt avSkicka för granskning.
Steg 6: Åtgärda eventuella porteringsfel

När du väljer en öppen beställning på sidan Nummerportering visas beställningsstatusen. Vid fel visas ett felmeddelande och du kontaktas automatiskt via e-post 24–48 timmar (under arbetstid) från feluppdateringen. Om du inte får ett e-postmeddelande kontaktar du support för Google Workspace. En lista över vanliga porteringsfel och hur du åtgärdar dem finns i Åtgärda fel vid portering av nummer till Voice.

Steg 7: Tilldela numren i Voice

När porteringen har slutförts har du inte längre någon tjänst hos din tidigare operatör. Om du vill aktivera de porterade telefonnumren måste du tilldela dem i Voice för att återuppta tjänsten.

Välj ett alternativ:

Du kan tilldela numren till användare, automatiska receptionister och uppringningsgrupper medan porteringsordern bearbetas.

Om du tilldelar ett block med tyska, italienska eller schweiziska nummer måste alla använda samma adress för nödsamtal.

Operatörsfält

Vilken information du ska ange om din nuvarande tjänst beror på landet eller regionen.

Belgien

Minimitid för nummerportering är 13 arbetsdagar.

Obs! Högst ett riktnummer är tillåtet i en porteringsordning.

Fält Beskrivning
Primär kontakt Primär kontakt i organisationen för alla porteringsrelaterade frågor
Kontaktpersonens telefonnummer Telefonnummer för den primära kontaktpersonen
Gatunamn/gatunummer för tjänst Gatunummer eller namn på lokal för organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens fakturor
Postnummer, ort Postnummer och ort och land för organisationens adress från den aktuella tjänsteleverantörens faktureringsinställningar
Företagsnamn Organisationens namn som används för fakturering av den aktuella tjänsteleverantören
Momsregistreringsnummer Organisationens momsregistreringsnummer som används för fakturering av den aktuella tjänsteleverantören
Aktuell tjänsteleverantör Tjänsteleverantören som du porterar numren från
Faktureringsnummer Huvudtelefonnumret på tjänsteleverantörens konto som du porterar från

Kanada

Minimitid för nummerportering är fyra arbetsdagar.

Obs! Om du är Premier Voice-användare i Nordamerika och porterar kanadensiska nummer och deras faktureringsadress är i USA, måste porteringsadressen matcha riktnumret för numret som porteras. Om inte kan du inte tilldela det porterade numret till en kanadensisk användare.

Kunder med kanadensiska prenumerationer kan använda sina kanadensiska nummer var som helst i Kanada.

Kunder med icke-kanadensiska prenumerationer kan endast använda kanadensiska nummer i sina respektive provinser.

Fält Beskrivning
Primär kontakt Primär kontakt i organisationen för alla porteringsrelaterade frågor
Kontaktpersonens telefonnummer Telefonnummer för den primära kontaktpersonen
Tjänstadress Organisationens adress för nödsamtal (gatuadress) som används på den aktuella tjänsteleverantörens kontoutdrag
Adressrad 2 (valfritt) Uppgång, lägenhet eller annan del av organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens kontoutdrag
Ort, provins, postnummer Ort, provins och postnummer för organisationens adress från den aktuella tjänsteleverantörens faktureringsinställningar
Företagsnamn Organisationens namn som används för fakturering av den aktuella tjänsteleverantören
Faktureringsnummer Huvudtelefonnumret på tjänsteleverantörens konto som du porterar från
Kontonummer Kontonumret hos din nuvarande operatör
Återförsäljarens namn (valfritt) Om den nuvarande operatören är en återförsäljare anger du företagsnamnet från fakturan.

Danmark

Minimitid för nummerportering är 13 arbetsdagar.

Obs! Högst ett riktnummer är tillåtet i en porteringsordning.

Fält Beskrivning
Gatunamn för tjänsten Gatunamn i organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens kontoutdrag
Gatunummer/namn på lokal Gatunummer eller namn på lokal för organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens fakturor
Postnummer, kommun, ort Postnummer, kommun och ort och land för organisationens adress från den aktuella tjänsteleverantörens faktureringsinställningar
Företagsnamn Organisationens namn som används för fakturering av den aktuella tjänsteleverantören
Organisationsnummer Ditt organisationsnummer som används för fakturering av den aktuella tjänsteleverantören
Aktuell tjänsteleverantör Tjänsteleverantören som du porterar numren från
Faktureringsnummer Huvudtelefonnumret på tjänsteleverantörens konto som du porterar från
Primär kontakt Primär kontakt i organisationen för alla porteringsrelaterade frågor
Kontaktpersonens telefonnummer Telefonnummer för den primära kontaktpersonen

Frankrike

Minimitid för nummerportering är 18 arbetsdagar.

Fält Beskrivning
Gatunummer/namn på lokal för tjänsten Gatunummer eller namn på lokal för organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens fakturor
Gatunamn Gatunamn i organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens kontoutdrag
Postnummer, ort Postnummer och ort och land för organisationens adress från den aktuella tjänsteleverantörens faktureringsinställningar
Företagsnamn Organisationens namn som används för fakturering av den aktuella tjänsteleverantören
SIRET-kod SIRET-koden för din organisation som används på den aktuella tjänsteleverantörens kontoutdrag
Aktuell tjänsteleverantör Tjänsteleverantören som du porterar numren från
Faktureringsnummer Huvudtelefonnumret på tjänsteleverantörens konto som du porterar från
Primär kontakt Primär kontakt i organisationen för alla porteringsrelaterade frågor
Kontaktpersonens telefonnummer Telefonnummer för den primära kontaktpersonen

Tyskland

Obs!

• Högst ett riktnummer är tillåtet i en porteringsorder.
  • Portering av företagsnummer till Voice i Tyskland omfattas av specifika krav på auktoriseringsbrev. Auktoriseringsbrevet måste stämplas med en officiell företagsstämpel eller också måste ett signerat officiellt företagsbrevhuvud bifogas när du laddar upp auktoriseringsbrevet för granskning.
  • Inkludera inte växel- eller anknytningsnummer på listan över nummer som ska porteras. Dessa nummer kopplas till huvudnumren och kan läggas till i nummerregistret när porteringen har slutförts genom att du kontaktar support.
  • Vid portering av ett nummerintervall måste numren anges block om 10 och sluta med siffran 9, till exempel 0–9, 10–49, 00–99 och så vidare.
Fält Beskrivning
Primär kontakt Primär kontakt i organisationen för alla porteringsrelaterade frågor
Kontaktpersonens telefonnummer Telefonnummer för den primära kontaktpersonen
Gatunamn för tjänsten Gatunamn i organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens kontoutdrag
Gatunummer/namn på lokal Gatunummer eller namn på lokal för organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens fakturor
Postnummer, kommun, ort Postnummer, kommun och ort och land för organisationens adress från den aktuella tjänsteleverantörens faktureringsinställningar
Företagsnamn Organisationens namn som används för fakturering av den aktuella tjänsteleverantören
Aktuell tjänsteleverantör Tjänsteleverantören som du porterar numren från och operatörskoden
Faktureringsnummer Huvudtelefonnumret på tjänsteleverantörens konto som du porterar från

Irland

Fält Beskrivning
Gatunummer för tjänsten Gatunummer i organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens kontoutdrag.
Gatunamn för tjänsten Gatunamn i organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens kontoutdrag
Postnummer, ort Postnummer och ort och land för organisationens adress från den aktuella tjänsteleverantörens faktureringsinställningar
Företagsnamn Organisationens namn som används för fakturering av den aktuella tjänsteleverantören
Aktuell tjänsteleverantör Tjänsteleverantören som du porterar numren från
Faktureringsnummer Huvudtelefonnumret på tjänsteleverantörens konto som du porterar från
Primär kontakt Primär kontakt i organisationen för alla porteringsrelaterade frågor
Kontaktpersonens telefonnummer Telefonnummer för den primära kontaktpersonen

Italien

Minimitid för nummerportering är 20 arbetsdagar.

Fält Beskrivning
Gatunamn Gatunamn i organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens kontoutdrag
Gatunummer/namn på lokal för tjänsten Gatunummer eller namn på lokal för organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens fakturor
Postnummer, ort, provins Postnummer, ort och provins för organisationens adress från den aktuella tjänsteleverantörens faktureringsinställningar
Företagsnamn Organisationens namn som används för fakturering av den aktuella tjänsteleverantören
Momsregistreringsnummer Organisationens momsregistreringsnummer som används för fakturering av den aktuella tjänsteleverantören
Hemlig kod Den hemliga koden för din organisation som används på den aktuella tjänsteleverantörens kontoutdrag
Aktuell tjänsteleverantör Tjänsteleverantören som du porterar numren från
Faktureringsnummer Huvudtelefonnumret på tjänsteleverantörens konto som du porterar från

Nederländerna

Minimitid för nummerportering är 10 arbetsdagar.

Fält Beskrivning
Gatunamn för tjänsten Gatunamn i organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens kontoutdrag
Gatunummer/namn på lokal Gatunummer eller namn på lokal för organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens fakturor
Postnummer, ort Postnummer och ort och land för organisationens adress från den aktuella tjänsteleverantörens faktureringsinställningar
Företagsnamn Organisationens namn som används för fakturering av den aktuella tjänsteleverantören
Momsregistreringsnummer Organisationens momsregistreringsnummer som används för fakturering av den aktuella tjänsteleverantören
Primär kontakt Primär kontakt i organisationen för alla porteringsrelaterade frågor
Kontaktpersonens telefonnummer Telefonnummer för den primära kontaktpersonen

Portugal

Minimitid för nummerportering är 15 arbetsdagar.

Fält Beskrivning
Gatunamn för tjänsten Gatunamn i organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens kontoutdrag
Gatunummer/namn på lokal Gatunummer eller namn på lokal för organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens fakturor
Postnummer, ort Postnummer och ort och land för organisationens adress från den aktuella tjänsteleverantörens faktureringsinställningar
Företagsnamn Organisationens namn som används för fakturering av den aktuella tjänsteleverantören
Skatteidentifieringsnummer Organisationens momsregistreringsnummer som används för fakturering av den aktuella tjänsteleverantören
Åtkomstkod Organisationens åtkomstkod som används för fakturering av den aktuella tjänsteleverantören
Aktuell tjänsteleverantör Tjänsteleverantören som du porterar numren från
Faktureringsnummer Huvudtelefonnumret på tjänsteleverantörens konto som du porterar från
Primär kontakt Primär kontakt i organisationen för alla porteringsrelaterade frågor
Kontaktpersonens telefonnummer Telefonnummer för den primära kontaktpersonen

Spanien

Minimitid för nummerportering är 13 arbetsdagar.

Fält Beskrivning
Gatunamn för tjänsten Gatunamn i organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens kontoutdrag
Gatunummer/namn på lokal Gatunummer eller namn på lokal för organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens fakturor
Postnummer, ort, provins

Postnummer, ort och provins för organisationens adress från den aktuella tjänsteleverantörens faktureringsinställningar

Företagsnamn Organisationens namn som används för fakturering av den aktuella tjänsteleverantören
Skatte-id Organisationens momsregistreringsnummer som används för fakturering av den aktuella tjänsteleverantören
Aktuell tjänsteleverantör Tjänsteleverantören som du porterar numren från
Faktureringsnummer Huvudtelefonnumret på tjänsteleverantörens konto som du porterar från
Primär kontakt Primär kontakt i organisationen för alla porteringsrelaterade frågor
Kontaktpersonens telefonnummer Telefonnummer för den primära kontaktpersonen

Sverige

Minimitid för nummerportering är 20 arbetsdagar.

(Nummer finns tillgängliga för Stockholm, Malmö och Göteborg)

Fält Beskrivning
Gatunamn för tjänsten Gatunamn i organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens kontoutdrag
Gatunummer/namn på lokal Gatunummer eller namn på lokal för organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens fakturor
Postnummer, ort Postnummer och ort och land för organisationens adress från den aktuella tjänsteleverantörens faktureringsinställningar
Företagsnamn Organisationens namn för fakturering av den aktuella tjänsteleverantören
Organisationsnummer Ditt organisationsnummer som används för fakturering av den aktuella tjänsteleverantören
Aktuell tjänsteleverantör Tjänsteleverantören som du porterar numren från
Faktureringsnummer Huvudtelefonnumret på tjänsteleverantörens konto som du porterar från
Primär kontakt Primär kontakt i organisationen för alla porteringsrelaterade frågor
Kontaktpersonens telefonnummer Telefonnummer för den primära kontaktpersonen

Schweiz

Minimitid för nummerportering är 15 arbetsdagar.

Obs! Högst ett riktnummer är tillåtet i en porteringsordning.

Fält Beskrivning
Gatunamn för tjänsten Gatunamn i organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens kontoutdrag
Gatunummer Gatunummer eller namn på lokal för organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens fakturor
Postnummer, kommun, ort Postnummer, kommun och ort och land för organisationens adress från den aktuella tjänsteleverantörens faktureringsinställningar
Företagsnamn Organisationens namn för fakturering av den aktuella tjänsteleverantören
Momsregistreringsnummer Organisationens momsregistreringsnummer som används för fakturering av den aktuella tjänsteleverantören
Aktuell tjänsteleverantör Tjänsteleverantören som du porterar numren från
Faktureringsnummer Huvudtelefonnumret på tjänsteleverantörens konto som du porterar från
Primär kontakt Primär kontakt i organisationen för alla porteringsrelaterade frågor
Kontaktpersonens telefonnummer Telefonnummer för den primära kontaktpersonen

Storbritannien

Minimitid för nummerportering är 17 arbetsdagar.

Fält Beskrivning
Gatunummer/namn på lokal för tjänsten Gatunummer eller namn på lokal för organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens fakturor
Gatunamn Gatunamn i organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens kontoutdrag
Ort, postnummer Ort och postnummer för organisationens adress från den aktuella tjänsteleverantörens faktureringsinställningar
Företagsnamn Organisationens namn för fakturering av den aktuella tjänsteleverantören
Aktuell tjänsteleverantör Tjänsteleverantören som du porterar numren från
Faktureringsnummer Huvudtelefonnumret på tjänsteleverantörens konto som du porterar från
Primär kontakt Primär kontakt i organisationen för alla porteringsrelaterade frågor
Kontaktpersonens telefonnummer Telefonnummer för den primära kontaktpersonen

USA

Minimitid för nummerportering är 10 arbetsdagar.

Fält Beskrivning
Tjänstadress Organisationens adress för nödsamtal (gatuadress) som används på den aktuella tjänsteleverantörens kontoutdrag
Valfri adress för nödsamtal 2 Uppgång, lägenhet eller annan del av organisationens adress som används på den aktuella tjänsteleverantörens kontoutdrag
Ort, delstat, postnummer Ort, delstat och postnummer för organisationens adress för nödsamtal från den aktuella tjänsteleverantörens faktureringsinställningar
Företagsnamn Organisationens namn som används för fakturering av den aktuella tjänsteleverantören
Faktureringsnummer Huvudtelefonnumret på tjänsteleverantörens konto som du porterar från
Aktuell tjänsteleverantör Namn på den aktuella tjänsteleverantör som du porterar numren från
Valfritt kontonummer Ditt kontonummer hos den aktuella tjänsteleverantören
Valfri pinkod Pinkod eller lösenord för att låsa upp ditt konto hos den aktuella tjänsteleverantören
Primär kontakt Primär kontakt i organisationen för alla porteringsrelaterade frågor
Kontaktpersonens telefonnummer Telefonnummer för den primära kontaktpersonen