Werknemers-ID toevoegen als inlogchallenge

Inlogchallenges zijn extra beveiligingsvragen die ongewenste toegang tot een account helpen voorkomen. Als beheerder kunt u de werknemers-ID toevoegen als optionele extra beveiligingsvraag voor als we vermoeden dat een onbevoegde persoon toegang probeert te krijgen tot het account van een gebruiker.

Belangrijk: Google bepaalt op basis van meerdere factoren welke extra beveiligingsvraag een gebruiker te zien krijgt. Dat betekent dat gebruikers wellicht niet altijd wordt gevraagd hun werknemers-ID te in te voeren, ook niet als u deze inlogchallenge heeft ingeschakeld.

Zie De identiteit van een gebruiker verifiëren met een inlogchallenge voor meer informatie over de inlogchallenges.

Voordat u begint

Als u de werknemers-ID als inlogchallenge wilt gebruiken, moet u eerst zorgen dat de werknemers-ID's van gebruikers in de kenmerken van hun account zijn opgeslagen. Dit kan op de volgende manieren:

Wanneer u de ID-gegevens van werknemers aan uw organisatie-eenheid toevoegt, laat uw gebruikers dan weten waar ze hun werknemers-ID kunnen vinden en dat ze hier mogelijk om worden gevraagd wanneer ze inloggen op hun Google-account. Laat hen ook weten dat ze hun werknemers-ID alleen mogen gebruiken op officiële inlogpagina's van Google. Als ze hun identiteit op een andere manier willen verifiëren, moeten ze hun herstelmailadres of -telefoonnummer updaten.

Opmerking: Als u SSO of verificatie in twee stappen inschakelt voor uw gebruikers, wordt de inlogchallenge met werknemers-ID niet weergegeven.

De inlogchallenge met werknemers-ID in- of uitschakelen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenVerificatieand thenInlogchallenges.
  3. Selecteer links de organisatie-eenheid waarvoor u een inlogchallenge wilt instellen.
    Selecteer de organisatie op het hoogste niveau als u wilt dat de instellingen gelden voor alle gebruikers. Een organisatie-eenheid neemt in eerste instantie de instellingen over van de bovenliggende organisatie-eenheid.
  4. Vink het vakje aan of haal het vinkje weg voor Gebruik de werknemers-ID om mijn gebruikers beter te beveiligen.
    De inlogchallenge met werknemers-ID's is standaard uitgeschakeld.
  5. Klik op Overschrijven om de instelling hetzelfde te houden, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid.
  6. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een van de volgende opties:
    • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
    • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.