Vanliga frågor om Education-utgåvor

Hitta svar på vanliga frågor om Google Workspace for Education-utgåvor.

Tillgänglighet

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla

Vilka utgåvor erbjuder Google Workspace for Education?

Google Workspace for Education erbjuder följande alternativ för din organisation:

• Google Workspace for Education Fundamentals – ger dig verktyg som underlättar undervisning och inlärning, som Classroom, Google Meet, Google Dokument, Google Formulär och Google Chat.
  • Google Workspace for Education Standard – samma verktyg som i Education Fundamentals men med avancerade säkerhetsfunktioner och utökade administrativa kontroller.
  • Teaching and Learning Upgrade – ger utökade funktioner för videokommunikation och andra funktioner och verktyg i din utgåva av Education Fundamentals eller Education Standard.
  • Google Workspace for Education Plus – omfattar alla funktionerna i Education Standard samt Teaching and Learning Upgrade och har dessutom tilläggsfunktioner för vissa tjänster, som närvarospårning i Google Meet.
Kan jag använda mer än en utgåva åt gången?

Välj mellan Education Fundamentals, Education Standard eller Education Plus för din organisations behov. Du kan lägga till Teaching and Learning Upgrade i Education Fundamentals eller Education Standard och få fler funktioner, som utökade funktioner för videokommunikation.

Hur många licenser måste jag köpa för betalprenumerationer?
  • Teaching and Learning Upgrade – det finns inget minsta köpkrav för Teaching and Learning Upgrade.
  • Education Standard och Education Plus – minimiköpkravet beror på det totala antalet registrerade elever som organisationen har (inklusive hel- och deltidselever). Om skolan exempelvis har totalt 1 000 registrerade elever måste du köpa minst 1 000 licenser. Du kan köpa fler licenser för andra användare som kan behöva konton, exempelvis personal och tidigare elever. Du får en kostnadsfri personallicens för var fjärde studentlicens.
Kan jag uppgradera eller nedgradera mellan utgåvorna?

Du kan uppgradera prenumerationen när du vill. Betalutgåvor är årsprenumerationer. Du kan inte nedgradera utgåvan förrän prenumerationsperioden är slut.

• Education Fundamentals – du kan lägga till Teaching and Learning Upgrade eller uppgradera till Education Standard eller Education Plus.
  • Education Standard – du kan lägga till Teaching and Learning Upgrade eller uppgradera till Education Plus.
  • Teaching and Learning Upgrade – om du har Teaching and Learning Upgrade och Education Fundamentals kan du uppgradera till Education Standard eller Education Plus.
  • Education Plus – omfattar alla funktioner i alla Google Workspace for Education-utgåvor.

Obs! Kunder som flyttar över från en äldre utgåva kan inte flytta över till Education Plus förrän på förnyelsedatumet.

Relaterad artikel

Flytta från G Suite Enterprise for Education till Google Workspace for Education

Hur uppgraderar jag från en utgåva till en annan?

Du måste ha en Education Fundamentals-utgåva för att uppgradera till någon av de andra betalutgåvorna – Education Standard, Teaching and Learning Upgrade eller Education Plus. Du kan enbart använda Education Plus i kombination med Education Fundamentals, inte med Education Standard eller Teaching and Learning Update.

Education Standard och Education Plus säljs endast via återförsäljare. Du kan köpa Teaching and Learning Upgrade i administratörskonsolen med en månatlig, flexibel faktureringsmodell eller via återförsäljaren.

Hur hanteras elev- och personallicenser i de olika utgåvorna?
Education Fundamentals Omfattar 10 000 användarlicenser. Det finns ingen skillnad mellan lärar- och elevkonton.
Education Standard Har separata licenser för elever och personal. Elever och personal får samma funktioner.*
Teaching and Learning Upgrade Tillför verktyg och funktioner i ditt befintliga Education Fundamentals- eller Education Standard-konto. Det finns ingen skillnad mellan lärar- och elevkonton.
Education Plus Har separata licenser för elever och personal. Det är enbart användare med en personallicens som kan livestreama videomöten. Alla andra funktioner är desamma i elev- och personallicenserna.*

* Du får en kostnadsfri personallicens för var fjärde studentlicens.

Funktioner

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Vad ingår i respektive utgåva?
Gå till Google for Education-webbplatsen om du vill se alla funktioner i respektive utgåva.
På vilket sätt skiljer sig Education Fundamentals från G Suite for Education?
Education Fundamentals är det nya namnet på G Suite for Education. Om din skola använder G Suite for Education i dag behöver du inte göra något för att byta till Education Fundamentals. Inget förändras i skolans funktioner. Kraven för att kvalificera sig för en Google Workspace for Education-utgåva är desamma.
Är det skillnad på lagringsutrymmet i de olika utgåvorna?
Alla Education-utgåvor ger skolor 100 TB lagringsutrymme som delas av hela institutionen. Du kan få ytterligare lagringsutrymme med Teaching and Learning Upgrade och Education Plus-utgåvorna baserat på antalet licenser som du köper. Du kan jämföra utgåvor på webbplatsen för Google for Education.
Ger ett tidigare köp av G Suite Enterprise for Education åtkomst till alla Education Plus-funktioner?
Ja. Om du hade G Suite Enterprise for Education får du samma funktioner i Google Workspace for Education Plus.
På administratörskonsolen anges din prenumeration som Google Workspace for Education Plus – äldre. Under 2024 måste alla G Suite Enterprise for Education-kunder gå över till Google Workspace for Education. Mer information finns i Övergång från G Suite Enterprise for Education till Google Workspace for Education.

Provperioder och köp

Öppna avsnitt   |  Komprimera alla och gå högst upp

Kan jag få en provperiod på betalutgåvorna av Google Workspace for Education?

Ja. Du kan få en 60-dagars provperiod på 50 licenser för Education Standard, Teaching and Learning Upgrade eller Education Plus. Kontakta en auktoriserad Google Workspace-partner om du vill ha mer information. Besök Partner Directory.

Starta en provperiod på Teaching and Learning Upgrade på administratörskonsolen

Om du är avancerad administratör för organisationen och ditt konto inte hanteras av en återförsäljare, kan du starta en kostnadsfri testperiod på Teaching and Learning Upgrade på Googles administratörskonsol:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Faktureringföljt avUppgraderingar och tillägg.
  3. Klicka på Google Workspace for Education.
  4. För Teaching and Learning Upgrade klickar du på Starta kostnadsfri testperiodföljt avKom igång.
  5. Välj Testprenumeration.
  6. Klicka på Kassaföljt avBeställ.
Din testperiod startar direkt och du kan tilldela licenser till användarna. Mer information finns i Administrera Google Workspace for Education-licenser.
Kan jag köpa betalutgåvorna av Google Workspace for Education direkt från Google?

Du kan köpa Teaching and Learning Upgrade i administratörskonsolen med en månatlig, flexibel faktureringsmodell. Education Plus och Education Standard säljs via återförsäljare.

Vad kostar varje utgåva av Google Workspace for Education?

Google Workspace for Education Fundamentals är kostnadsfritt för alla berättigade institutioner. Education Standard, Teaching and Learning Upgrade och Education Plus är betalutgåvor.

Kunder i USA och Kanada kan se priser och funktionsinformation för varje utgåva på webbplatsen för Google for Education.

Kunder utanför USA och Kanada som vill ha information om priser och funktioner kan kontakta vårt säljteam.

Finns det olika prisnivåer för elever, lärare och annan personal?

Nej. Education Standard och Education Plus är prissatta per registrering (per elev). Du får en kostnadsfri personallicens för var fjärde studentlicens. Det totala antalet registrerade elever avgör minimiköpkravet.

För Teaching and Learning Upgrade kan du välja hur många licenser du vill köpa.

Får jag rabatt om jag undertecknar ett kontrakt på en längre period?

Ja. Om du registrerar dig för Google Workspace for Education Plus i minst två år kan du få rabatt. Kontakta en auktoriserad Google Workspace for Education-partner för mer information. Besök Partner Directory.

Hur lång är perioden för en betalprenumeration på Google Workspace for Education?

Education Standard, Teaching and Learning Upgrade och Education Plus är årsprenumerationer med dessa undantag:

• Du kan köpa Teaching and Learning Upgrade som en månadsprenumeration.
  • Du kan registrera dig för mer än ett år av Education Plus.

Priserna är låsta under prenumerationsperioden. Kontakta en auktoriserad Google Workspace for Education-partner för mer information. Besök Partner Directory.

Kan jag köpa licenser för enbart vissa av mina användare?

För Education Standard och Education Plus måste du köpa lika många eller fler licenser än det totala antalet registrerade elever. Du får en kostnadsfri personallicens för var fjärde studentlicens.

Du kan köpa ett valfritt antal licenser för Teaching and Learning Upgrade.

Kan jag fortfarande köpa G Suite Enterprise for Education?

G Suite Enterprise for Education heter nu Google Workspace for Education Plus. Mer information om priser finns på webbplatsen för Google for Education. Under 2024 måste alla G Suite Enterprise for Education-kunder gå över till Google Workspace for Education. Mer information finns i Övergång från G Suite Enterprise for Education till Google Workspace for Education.

Kampanj med introduktionspriser

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Är kampanjerbjudandena på G Suite Enterprise for Education fortfarande tillgängliga?

Introduktionserbjudandet om full domänlicensiering för G Suite Enterprise for Education upphörde den 31 oktober 2020. Beställningar av full domänlicensiering som gjordes före detta datum har kvalificerat sig för 50 % rabatt på listpriset och ett fast pris i tre år.

Rabatterna upphör att gälla 2023. Mer information finns i Gå över från G Suite Enterprise for Education till Google Workspace for Education.

Kan jag ändra återförsäljare och behålla kampanjpriset?
Nej. Du måste förnya hos samma återförsäljare för att behålla kampanjpriset under år 2 och 3. Du kan ändra återförsäljare när du går över till en Google Workspace for Education-betalutgåva.